Η ΚΑΛΠΗ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ, ΟΧΙ ΤΟ… ΚΑΛΠΙΚΟ

γράφει ο Αποδυτηριάκιας
Εδώ και πέντε χρόνια πήρε την κατρακύλα η οικονομία της Βενεζουέλας, ένα το κρατούμενο. Πρόεδρος στη χώρα με τεράστια περιουσία την παραγωγή πετρελαίου ο κατά δήλωση του σοσιαλιστής Νικολά Μαδούρο, κανονικός δικτάτωρ, δύο τα κρατούμενα. Ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της φτώχειας στο Καράκας και τις άλλες πόλεις γινόταν σχεδόν καθημερινά ένα όργιο αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων, τρία τα κρατούμενα.
Ο λαός, λοιπόν, που τον εξέφραζε η μαχητική αντιπολίτευση ζητούσε εκλογές, παραίτηση του Μαδούρο, και γενικά η εικόνα διεθνώς της Βενεζουλέλας ήταν ότι τελειώνουν τα ψωμιά της κυβέρνησης, ότι δεν πάει άλλο. Και την περασμένη Κυριακή γίνονται εκλογές. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Η φρικτή και συνάμα τραγική αλήθεια που μόνο η κάλπη απλώνει…
Μαδούρο 67,7%, αντιπολίτευση 21,2. Το έργο δεν τελειώνει. Στην πολιτική ποτέ. Επειδή το έργο δεν αρχίζει! Η πολιτική είναι μία τραγικωμωδία δίχως αρχή και τέλος. Ο Μαδούρο, υπουργός εξωτερικών στην κυβέπνηση του θρυλικού κομουνιστή Ούγκο Τσάβες που τον διαδέχθηκε, εξελέγη πάλι για έξι χρόνια πρόεδρος και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ζήτησε ήδη(!) επανάληψη των εκλογών.
Καμία «λύση», καμία απάντηση δεν έδωσε ο γίγας λαός της Βενεζουέλας με τις εκλογές, κι αυτές που έγιναν και τις άλλες που θα γίνουν, όποτε γίνουν.
apodyriakias.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!