Μη λέτε μα@@@ίες, σας παρακαλώ…

του Γιάννη Τριάντη

Θα ήθελα πολύ να παραθέσω κανονικά το ουσιαστικό του τίτλου, αλλά ας όψεται η σύμβαση ύφους που υπογράφει καθένας με τον εαυτό του. Τέλος πάντων, παραθέτουμε-και σχολιάζουμε- δηλώσεις «επωνύμων» για τα ελληνοτουρκικά, το ποδόσφαιρο, την Οικονομία και λοιπά θέματα της επικαιρότητος. Δηλώσεις που δικαιώνουν το περιεχόμενο της «μασκαρεμένης» λέξης του τίτλου…
Δεν έχει σημασία ποιος τις έκανε. Η σημασία εντοπίζεται στο ότι άνθρωποι της δημόσιας σφαίρας λένε μα@@@ίες καθημερινά, υποτιμώντας προκλητικά την κοινή νοημοσύνη. Ιδού ενδεικτικώς (Ορισμένες δηλώσεις παρατίθενται χωρίς εισαγωγικά, αλλά αποδίδεται πλήρως η ουσία τους):
. «Το μόνο πού ήθελε ο Σαββίδης ήταν να προστατεύσει την ομάδα από μεγαλύτερους μπελάδες».
-Την ομάδα προσπάθησε να την προστατεύσει ο Βιερίνια, κύριε. Εκείνος που την χαντάκωσε είναι ο ιδιοκτήτης της. Που θεώρησε τον αγωνιστικό χώρο τσιφλίκι του και μπούκαρε λες και βρίσκεται σε καουμπόϊκη ταινία.
. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και στο ποδόσφαιρο.
-Πάλι καλά, κύριε, που δεν είπατε ότι οι σημερινοί παρέλαβαν έναν ανθόκηπο και τον μετέβαλαν σε χέρσο τόπο. Κατά τα λοιπά δεν παύετε να είσθε από τους πολέμιους του λαϊκισμού
. «Μηδενικού αποτελέσματος οι διπλωματικές παρεμβάσεις (σ.σ. για τους στρατιωτικούς μας που κρατούνται στην Αδριανούπολη). Αναμενόμενο. Ο ένας τους μιλούσε για σύνηθες επεισόδιο και ο άλλος για ομηρία».
-Δηλαδή, αν και οι δύο( Τσίπρας-Καμμένος ) μιλούσαν π.χ. για σύνηθες επεισόδιο, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ θα συνηγορούσαν υπέρ της ελληνικής θέσης;
.«Η δίκαιη ανάπτυξη αναδεικνύεται ως η στρατηγική που απαντάει όχι μόνο στην κρίση, αλλά και στο διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο παλιό σύστημα».
-Σε ποια ανάπτυξη αναφέρεσθε; Στην σημερινή λυμφατική, η οποία στηρίζεται στην Fraport, στο Ελληνικό, στην πώληση των λιμανιών κλπ; Και που ακριβώς εντοπίζεται το δίκαιον του πράγματος; Καλές οι ρητορείες περί «δίκαιης ανάπτυξης», κύριε, αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν βρίσκεστε στο αμφιθέατρο ή σε κομματική συνεδρίαση για να λέτε «αφορολόγητα» ό,τι βολεύει τις ιδεοληψίες σας ή έστω τις καλές σας προθέσεις.
.Το Mega το έκλεισε η κυβέρνηση.
-Έτσι έλεγαν ορισμένοι, μήνες τώρα. Αποδείχτηκε πανηγυρικά ότι αυτό δεν ισχύει. Αλλά οι συγκεκριμένοι σχολιαστές-και πολιτικοί- δεν έχουν το θάρρος να το ομολογήσουν. Φέρονται σαν στρουθοκάμηλοι, ποντάροντας  στην βολική λήθη.
.Τους δύο στρατιωτικούς μας τους απήγαγαν οι Τούρκοι.
-Έτσι, χωρίς κανένα στοιχείο, λέγονται και γράφονται καφενειακές κουβέντες για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και για άλλα, σχετικά με τα ελληνοτουρκικά. Δεν πρόκειται απλώς για μα@@@ίες, αλλά για εξόχως επίφοβα κρούσματα ελαφρότητος σε ιδιαίτερα κρίσιμη και λεπτή περίοδο.
Αυτά, ενδεικτικώς. Και από καιρού εις καιρόν, θα παραθέτουμε τέτοιες δηλώσεις. Για την παιδαγωγική τους αξία…

http://newpost.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!