Νίκος Μωραΐτης: ΑντισυνταγματιΚούλης

Πώς να αισθανθεί ίσος προς συμπολίτη του αυτός που μεγάλωσε στην Αγία Οικογένεια που ήθελε αρχαία, τα έπαιρνε, ήθελε υποκλοπές, τις έκανε, ήθελε ρουσφέτι, τηλεφωνούσε, ήθελε μίζα, την αποκτούσε, ήθελε να εκλέξει άλλον ένα βουλευτή, τον εξέλεγε;
του Νίκου Μωραΐτη
Διάβασα -στα social media, γιατί τα ΜΜΕ σιδερώνουν τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτού τις μεταδώσουν- τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί εναντίωσης της ισότητας στην ανθρώπινη φύση.

Να είμαι ειλικρινής. Δεν πίστεψα ότι έχει κάνει τέτοια δήλωση. Ίσως κάποια άλλη που διαστρεβλώθηκε από τα τρολ του διαδικτύου, ναι. Αλλά τέτοια δήλωση; Έψαξα το βιντεάκι στο youtube και τον άκουσα να λέει αυτολεξεί – όχι σε κάποιο πηγαδάκι, αλλά στην επίσημη ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης: “Δεν τρέφω αυταπάτες για μία κοινωνία χωρίς ανισότητες. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση”.
Όμως αυτά τα πράγματα τα έχει ξεκαθαρίσει η κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Απόρροια της Παγκόσμιας Χάρτας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου), το ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει:
  • Άρθρο 4 παρ.1: “Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου”.
  • Άρθρο 4 παρ.2: “Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις”.
Επομένως, η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι μόνο βαθιά ανιστόρητη αλλά και αντισυνταγματική. 
Δεν ξέρω αν έχει αντιληφθεί τι είπε. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι του το έγραψαν και δεν κατάλαβε, αλλά φοβάμαι ότι πρόκειται για δική του προσωπική πεποίθηση. Πώς να αισθανθεί ίσος προς τον τελευταίο συμπολίτη του ο γόνος Μητσοτάκη; Αυτός που μεγάλωσε στην Αγία Οικογένεια που ήθελε αρχαία, τα έπαιρνε, ήθελε υποκλοπές, τις έκανε, ήθελε ρουσφέτι, τηλεφωνούσε, ήθελε μίζα, την αποκτούσε, ήθελε να εκλέξει άλλον ένα βουλευτή, τον εξέλεγε, ήθελε ένα κόμμα, το κληρονομούσε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το Κακομαθημένο της Ιστορίας. Φυσικά και μία κοινωνία χωρίς ανισότητες αντιβαίνει στη φύση. Όχι την ανθρώπινη. Τη μητσοτακική.
https://www.altsantiri.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!