Μόντι Πάιθον / «Αμερική, η ανεξαρτησία σου ανακαλείται…»

Ο Τζον Κλιζ για τα κουλουβάχατα της αμερικανικής Ιστορίας / O Independent για όσα είπε κάποιος για να εκλεγεί και δεν πρόκειται να κάνει / Οι New York Times για την υποψήφια με τις περισσότερους ψήφους που δεν έγινε πρόεδρος / Και το TechCrunch…
«Προς τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Υπό το φως της αποτυχίας σας να εκλέξετε κατάλληλο πρόεδρο και επομένως να κυβερνηθείτε, σας ενημερώνουμε με την παρούσα για την ανάκληση της ανεξαρτησίας σας, αρχομένης από σήμερα».
Οταν ένας Μόντι Πάιθον σχολιάζει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, θα κάνει άνω κάτω την Ιστορία – αυτό δεν έκαναν από τα «Κουλουβάχατα της Ιστορίας» και τους «Ιππότες της ελεεινής τραπέζης» ως τη «Ζωή του Μπράιαν»; Κι αυτό κάνει ο Τζον Κλιζ, ιδρυτικό μέλος της φοβερής ομάδας, με την επιστολή που συνέταξε για λογαριασμό του παλατιού του Μπάκιγχαμ και η οποία δημοσιεύθηκε σε διάφορους ιστοτόπους, μεταξύ των οποίων και ο cogink.com. «Η Αυτής Εξοχότης Μεγαλειοτάτη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ αναλαμβάνει και πάλι τα μοναρχικά καθήκοντά της επί όλων των πολιτειών, των κοινοπολιτειών και άλλων εδαφών με την εξαίρεση της Γιούτα, την οποία δεν γουστάρει».
Ο Κλιζ λέει ακόμη ότι η νέα πρωθυπουργός των ΗΠΑ (είναι η Τερέζα Μέι, ενημερώνει ο συντάκτης εκείνο το «97,8% των Αμερικανών που δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει έξω από τα σύνορα της χώρας τους») θα διορίσει έναν υπουργό Αμερικής και θα διαλύσει το Κογκρέσο, ενώ κάποια στιγμή θα διανεμηθεί ένα ερωτηματολόγιο προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι πολίτες έχουν πάρει χαμπάρι ότι δεν υπάρχουν πια η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία.
Στο μεταξύ, όμως, θα ισχύσουν άμεσα κάποιοι νέοι κανόνες: «Ψάξτε στο λεξικό της Οξφόρδης το λήμμα “Revocation” και αναζητήστε στον οδηγό προφοράς τον όρο “Aluminium” – θα εκπλαγείτε από το πόσο λάθος προφέρετε αυτές τις λέξεις. Το γράμμα “u” επανέρχεται σε λέξεις όπως “favour” και “neighbour”, ενώ επίσης θα μάθετε να προφέρετε τη λέξη “doughnut” χωρίς να μασάτε τα μισά γράμματα. Γενικά, θα πρέπει να εξυψώσετε το λεξιλόγιό σας σε αποδεκτά επίπεδα».
Και τι άλλο; Δεν υπάρχουν «Αγγλικά Ηνωμένων Πολιτειών» – αυτά είναι κόλπα της Microsoft. Οι νέοι άποικοι θα πρέπει επίσης να μάθουν να ξεχωρίζουν την αγγλική από την αυστραλιανή προφορά, αλλά και τον εθνικό ύμνο «Ο Θεός σώζει τη Βασίλισσα» – θα μπορούν να τον ψέλνουν όμως μόνο αφού διορθώσουν την προφορά τους. Θα πρέπει επίσης να σταματήσουν να παίζουν αμερικανικό «ποδόσφαιρο» (υπάρχει μόνο ένα είδος ποδοσφαίρου), καθώς και μπέιζμπολ («δεν είναι λογικό να διοργανώνετε “παγκόσμιο πρωτάθλημα” για ένα παιχνίδι που δεν παίζεται έξω από την Αμερική»).
Ακόμη απαγορεύονται τα όπλα εκτός από αποφλοιωτές λαχανικών (για τους οποίους θα πρέπει να δοθεί ειδική άδεια), ενώ η γιορτή της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στις 4 Ιουλίου καταργείται και τη θέση της θα πάρει η 2 Νοεμβρίου ως «Ημέρα της Αναποφασιστικότητας». Καταργούνται επίσης τα αμερικανικά αυτοκίνητα («είναι όλα τους χάλια, έχετε δει τα γερμανικά;»). Κάπου εδώ έρχονται και μια – δυο εκκλήσεις. Η πρώτη: «Μάθετε επιτέλους να λύνετε τις διαφορές σας χωρίς όπλα, δικηγόρους και ψυχοθεραπευτές, είστε αρκετά μεγάλοι για να τα καταφέρνετε μόνοι σας». Και η δεύτερη: «Πείτε μας επιτέλους ποιος σκότωσε τον JFK, κοντεύουμε να τρελαθούμε».
Η επιστολή τελειώνει με ευχαριστίες για τη συνεργασία. Είναι σαν τους τίτλους του τέλους μιας ταινίας. Γιατί όσο διαβάζεις την επιστολή, τόσο είναι σαν να την βλέπεις στον κινηματογράφο.
Φωτό: Ο Τζον Κλιζ των Μόντι Πάιθον, Πηγή: Reuters

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!