O 'φίλος' Ερντογάν

Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Τα όσα είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, δεν πρέπει να μείνουν χωρίς απάντηση. Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η επόμενή του κίνηση.
Οι επικίνδυνες δηλώσεις Ερντογάν, με τις οποίες αμφισβήτησε τη συνθήκη της Λωζάννης και κάθε βάση συζήτησης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δεν έγιναν τυχαία, ούτε σε τυχαία περίοδο.

Με την πίεση που μας ασκείται στο Κυπριακό και με την αναγνώριση του ρόλου-”κλειδί” της Τουρκίας στο προσφυγικό, ήταν βέβαιο ότι ο “σουλτάνος” Ερντογάν, θα προέβαινε σε κάποιου είδους “ατόπημα”.
Μόνο που στη διπλωματία, ειδικά όταν μιλάει ένας αρχηγός κράτους, ακόμα και τα “ατοπήματα”, είναι μέρος κάποιας στρατηγικής.
Ο Ερντογάν, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της Τουρκίας και έχοντας κλείσει τα μέτωπα με Ρωσία και Ισραήλ, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα στραφεί στον προαιώνιο αντίπαλο, ο οποίος αυτή τη στιγμή μάλιστα είναι εξασθενημένος και στραγγαλισμένος οικονομικά.
Οι “φιλίες” και οι “καλές σχέσεις” μπαίνουν εύκολα στην άκρη σε τέτοιες περιπτώσεις.
Η πρόκληση δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη και η απάντηση πρέπει να είναι επίσημη και στο υψηλότερο επίπεδο.
Η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, θα πρέπει αφού πάρει θέση για τα όσα ισχυρίζεται ο Τούρκος πρόεδρος, να απαιτήσει και τη στήριξη των συμμάχων της.
Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται κινητοποίηση και εγρήγορση. Η δήλωση αυτή, θα έχει και συνέχεια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!