Επανάσταση τώρα!

του Δημήτρη Δανίκα

Τα τρακτέρ εγκαταλείπουν τον “υπερήφανο αγώνα”! Οι αγρότες, ύστερα από σαράντα μέρες “υπερήφανου αγώνα¨ επιστρέφουν στα χωράφια τους. Και μαζί με τα τρακτέρ και τους αγρότες αρχίζει να κοπάζει μια παράσταση με τίτλο “δεν πληρώνω δεν πληρώνω”!

Αφού επί σαράντα μέρες ταλαιπώρησαν αγρίως εκατοντάδες χιλιάδες συνμπολίτες τους!

Και αφού οι εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες τους που περίμεναν καρτερικά στο τιμόνι, έμεναν με την απορία «μα γιατί μόνο αυτοί και όχι εμείς;»

Γιατί, δηλαδή, το γκαρσόνι των τετρακοσίων ευρώ να μην εισπράττει επιδοτήσεις;

Γιατί ο προλετάριος της βαριάς βιομηχανίας, των οκτακοσίων ευρώ, να μην λαμβάνει αποζημιώσεις για την παλαιότητα του διαμερίσματός του;

Γιατί η πωλήτρια του Super Market και των εξακοσίων ευρώ να είναι αναγκασμένη να πληρώνει εφορία;

Και γιατί ο μικρομεσαίος καταστηματάρχης να μην διεκδικεί αφορολόγητο μέχρι τις 20 χιλιάδες ευρώ;

Η κατάσταση εφιαλτική. Γιατί ουδείς της κρατικής μηχανής αποκαλύπτει πόσοι οι αληθινοί και πόσοι οι πέτσινοι αγρότες!

Ουδείς αρμόδιος αποκαλύπτει πόσοι και ποιοι ακριβώς (με τα ονόματά τους) έχουν λάβει επιδοτήσεις

Ουδείς τα ακριβή ποσά όλων αυτών των επιδοτήσεων των τελευταίων είκοσι χρόνων

Ουδείς εκ της κρατικής μηχανής δεν έχει αναρτήσει τα στοιχεία που να αποδεικνύουν πόσοι εξ αυτών των επιδοτούμενων αγροτών είχαν υποβάλλει αληθινά στοιχεία και πόσοι ψεύτικα. Δηλαδή, ας πούμε, ο επιδοτούμενος κυρ Μήτσος μπορεί να δήλωνε ότι τα ελαιόδενδρά του ήταν τόσα πολλά που έφταναν και διέσχιζαν το Λιβυκό πέλαγος. Ας πούμε

Και ουδείς αρμόδιος έχει διασταυρώσει τα στοιχεία ώστε ο κρατικός μηχανισμός να γνωρίζει πόσοι και ποιοι εκ των συνταξιούχων είναι αληθινοί και ποιοι οι πέτσινοι!

Με απλά λόγια χάος απροσμέτρητο και βολικό. Η τάδε κυρία Μαιρούλα με ιδιόκτητο ρετιρέ στο Κολωνάκι λαμβάνει αγροτική σύνταξη με στοιχείο δυο τρία στρέμματα που την κληροδότησε ο θείος της!

Αγνωστος ο αριθμός των αληθινών αγροτών. Αγνωστα τα ονόματα των επιδοτούμενων αγροτών. Αγνωστα τα πλαστογραφήμενα στοιχεία με τα οποία οι αγρότες εισέπρατταν τις επιδοτήσεις τους. Και άγνωστος ο αριθμός των πραγματικών δικαιούχων αγροτικής σύνταξης!

Το αλαλούμ βολεύει και τις δύο πλευρές. Από τη μια τους λαμβάνοντες συντάξεις και επιδοτήσεις. Και από την άλλη το κράτος. Οι μεν πέτσινοι αγρότες αλλά και οι άλλοι με τις παχουλές επιδοτήσεις βολεύονται από το χάος. Το κράτος βολεύεται κι αυτό ώστε κάθε φορά να απειλεί τους αγρότες με τα αληθινά στοιχεία!

Ομως εμείς οι σκληρά φορολογούμενοι του ιδιωτικού τομέα πληρώνουμε. Και για τις αποζημιώσεις και για τις πέτσινες συντάξεις. Ομως εμείς οι σκληρά εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πληρώνουμε τους ρεμπεσκέδες του Δημοσίου!

Που σημαίνει ότι καθένας εξ ημών και υμών πρέπει να γνωρίζει ονόματα, διευθύνσεις, τα συγκεντρωτικά ποσά και τα αληθινά στοιχεία!

Που σαι κυρ Μήτσο. Από τη τσέπη μας πληρώνεται η δική σου ασυλία. Που σαι κυρ Κώστα. Από την τσέπη μας πληρώνοντα οι καθυστερήσεις με τα μπλόκα στις Εθνικές για να κάνεις τον δικό σου ντόρο!

Που σαι κυρ Στράτο. Από την τσέπη μας πληρώνονται τα φράγκα που ζητάει η Ευρωπαική Ενωση ως ανποζημίωση για τα πέτσινα στοιχεία και για τις αντιπαραγωγικές αποζημιώσεις!

Αλλος τα σπάει άλλος πληρώνει. Ξέρετε τι λέω εγώ; Ολοι εμείς που αναγκαστικά πληρώνουμε τους φόρους μας να βγούμε στους δρόμους και να απαιτήσουμε διαφάνεια και πλήρη ισοτιμία. Εμείς τα κορόιδα. Εμείς οι μονίμως χαμένοι. Επανάσταση τώρα. Εναντίον όλων! Φοροφυγάδων, απατεώνων και τάχα μου «αδικημένων»! 

http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!