του Δημήτρη Δανίκα

Το λεγε  δεν το λεγε; Προφήτης ο  αείμνηστος  Καρά  Αμάν  Αλής.  «Αυτή  δεν είναι  χώρα, είναι απέραντο  φρενοκομείο». Απόδειξη;  Λέω εγώ. Ιδού  λοιπόν

Σημείο πρώτο.  Ο, τι  συμβαίνει, υπογράφεται και  εφαρμόζεται  σχετικά  με  την οικονομική πολιτική  αποφασίζεται,  χαράζεται, κατευθύνεται και εποπτεύεται από μηχανισμούς του  ευρωπαικού  διεθυντήριου και   εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου!

Σημείο  δεύτερο. Αυτή η μετακίνηση   εξουσιών, απόλυτων και αυταρχικών, οφείλεται  στο γιγαντιαίο δημόσιο  χρέος και  στα επίσης γιγαντιαία  δάνεια που λαμβάνει η Ψωροκώσταινα!

Σημείο   τρίτο. Ανευ αυτών  των  γιγαντιαίων δανείων το  οικονομικό  εισόδημα  κάθε  φτωχής,  κάθε λαικής και κάθε μικρομεσαίας οικογένειας  θα κατρακυλούσε  στο επίπεδο   της Βουλγαρίας.  Ας πούμε οι   συντάξεις  θα καταλήγανε στα διακόσια ευρώ. Και ούτε!

Σημείο  τρίτο. Η πλειοψηφία των  ατόμων που  έχουν  βγει  στα  κεραμίδια, που  μπλοκάρουν   εθνικές οδούς, που κατεβαίνουν σε απεργία, που  διαμαρτύρονται  στα κανάλια.  Η  πλειοψηφία  δηλαδή Αγροτών και Ελεύθερων επαγγελματιών  είχαν και έχουν αναγάγει την   φοροδιαφυγή σε πρωταθλητισμό.  Αρκεί  να  ρίξει κάποιος μια ματιά στα επίσημα στατιστικά στοιχεία!

Σημείο  τέταρτο. Τα κόμματα που  τα  τελευταία  εφτά  χρόνια  κέρδισαν στις εκλογικές αναμετρήσεις,,  εξασφάλισαν την  την  εξουσίαενθαρρύνοντας  αιτήματα αυτών  των  μεγάλων «ομάδων»!

Σημείο πέμπτο. Ομως μετά την ενθρόνισή τους, και επειδή  οι ηγετικές τους ομάδες  συμμορφώθηκαν  προς  τις επιταγές των  Βρυξελών, του Βερολίνου και του ΔΝΤ, αναγκάστηκαν να  κάνουν στροφή  180 μοιρών. Με αποτέλεσμα  οι  χτεσινοί φίλοι,  οπαδοί και  ψηφοφόροι να γίνουν σημερινοί  εχθροί!

Σημείο έκτο. Προφανώς η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πνέοι  τα λοίσθια. Προφανώς το τέλος  είναι ζήτημα  χρόνου. Και προφανώς σε μια πιθανή εκλογική αναμέτρηση   η Νέα Δημοκρατία  θα  επανέλθει  δριμύτερη στην  κυβερνητική εξουσία!

Σημείο έβδομο. Σ αυτή  την περίπτωση ο  Κυριάκος Μητσοτάκης  θα  αναγκαστεί και να προχωρήσει  στην  «μεταρρύθμιση»  του Ασφαλιστικού. Δηλαδή σε περικοπές συντάξεων και επικουρικών. Και    φυσικά   θα αναγκαστεί να  προχωρήσει σε  «ρύθμιση»  του Αγροτικού. Καθώς επίσης θα αναγκαστεί να πάρει κι  άλλα επώδυνα μέτρα!

Σημείο όγδοο. Με απλά λόγια. Δεν  διαφαίνεται τίποτα στον ορίζοντα που να είναι  ικανό  να διακόψει   την αναπαραγωγή  αυτού του  φαύλου κύκλου. Αυτής της νοσηρής περιδίνησης. Το  συστημικό πολιτικό προσωπικό μοιάζει  σαν  τις μπάλες του μπιλιάρδου. Η μία κοπανάει την άλλη και  κάθε  φορά από μία μπάλα  πέφτει και χάνεται στην  τρύπα!

Σημείο ένατο.  Βάζω στοίχημα και κόβω το σβέρκο μου. Οτι   εφτά-να μην πω οκτώ-στους δέκα  αγρότες και  ελεύθερους επαγγελματίας είναι  φανατικά υπέρ  της παραμονής της χώρας  στην Ευρωζώνη!

Σημείο  δέκατο και τελευταίο. Πράγμα που σημαίνει  ότι και με την  ευρωζώνη και με την ασυλία  των  δικών «μου» προνομίων. Αμ δεν  γίνεται φίλε μου.  Επομένως  το  δίλημμα απλό.  Είτε  εφαρμόζονται όλες αυτές οι «μεταρρυθμίσεις»  είτε  η Ψωροκώσταινα  βγαίνει  από την ευρωζώνη!

Μεθερμηνευόμενο πάει να πει. Θέλεις ευρώ; Σκάσε και κολύμπα. Δεν θέλεις  ευρώ;  Τότε παρέα με τον Λαφαζάνη  στο Νομισματοκοπείο! Ολα τα άλλα απλώς αστεία μικροκομματική προπαγάνδα!
http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!