Κτήνος Θεοφιλογιαννάκο, δεν θα (σε) ξεχάσουμε ποτέ…

Επειδή πιστεύω ότι η ιστορία δεν διδάσκει απλώς για τον παρελθόν, αλλά και πληροφορεί για το μέλλον, κρίνω σκόπιμο να γράψω δυο γραμμές με αφορμή τον θάνατο του αρχιβασανιστή της χούντας, Θόδωρου Θεοφιλογιαννάκου.
Ο διοικητής του περιβόητου ΕΑΤ/ΕΣΑ, που χτυπούσε ανηλεώς (προσωπικά ο ίδιος) τους κρατούμενους, καταδικάστηκε το 1975 σε 20 χρόνια κάθειρξη. Έμεινε, όμως, στη φυλακή μόνο 12 χρόνια. Βγήκε το 1987 και έζησε άλλα 28 χρόνια ελεύθερος και αμετανόητος. Έως ότου ξεψύχησε, στις 24 Σεπτεμβρίου 2015.
Δηλαδή, έζησε ως επιβήτορας στα επτά  χρόνια της δικτατορίας, ενώ είχε «λάμψει» και τα προηγούμενα ως διαπρεπές μέλος της συμμορίας του ΙΔΕΑ, που έστησε τη σκευωρία του ΑΣΠΙΔ για να χαρακτηρίσει ως δήθεν υπονομευτή του στρατεύματος και της χώρας τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Το διεστραμμένο αυτό κτήνος έσβηνε τσιγάρα στο κορμί του Αλέκου Παναγούλη, τον χτυπούσε παντού με καλώδιο,  και επόπτευε τα μαρτύρια στα οποία τον υπέβαλαν οι Μπάμπαλης και Μάλλιος.

Για όλα αυτά έμεινε στη φυλακή μόλις 12 χρόνια. Και μετά βγήκε, χωρίς ποτέ να ζητήσει «συγνώμη»,έκανε τον επικήδειο του Ντερτιλή (που αιματοκύλισε το Πολυτεχνείο) και απόλαυσε τη ζωή, ελεύθερος κι ωραίος, επί 28 χρόνια…
ΥΓ Ο Μπάμπαλης και ο Μάλλιος -αμείλικτοι βασανιστές και οι δυο- αθωώθηκαν από το δικαστήριο… Μάλιστα, αθωώθηκαν… Ήταν η εποχή που γιγαντώθηκε το σύνθημα «Δώστε τη χούντα στο λαό».
Η Δικαιοσύνη έκλεισε τα μάτια μπροστά στα τερατώδη εγκλήματα των βασανιστών, με αποτέλεσμα να αναλάβουν δράση οι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη και της 18 Ιούνη και να τους στείλουν στον άλλο κόσμο…
Ας μην ξεχάσουμε ποτέ τι συνέβη, ας μην πούμε ποτέ «ο νεκρός δεδικαίωται»…
http://www.aixmi.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!