Καμένοι...

του Δημήτρη Δανίκα

Ανικανότητα; Αυτοσχεδιασμοί; Ερασιτεχνισμοί; Τυχοδιωκτισμοί; Ολα αυτά μαζί.

Και κάτι περισσότερο. Που συμπυκνώνεται στην παροιμιώδη νεοελληνική σύγχιση της πολιτικής και της σοβαρότητας με το καφενείο και την πρέφα!



Υπόσχεται ο Καμμένος στην υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ « εμείς θα σας δώσουμε το 70% συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και θα διατηρήσουμε μόνο το 30%». Σα να λέει πάρτε τις ενεργειακές μας πηγές και δώστε σε εμάς τους υποτελείς μερικά φραγκοδίφραγκα!

Μπας και είναι δικό του το Αιγαίο; Μπας και από την τσέπη του φεύγουν τα λεφτά; Μπας και επικοινωνεί η γλώσσα του με το ελάχιστο μυαλό του;

Τι είναι αυτή η υπόσχεση; Καραμπινάτη δήλωση υποτέλειας και υποταγής. Ευθεία δήλωση του εσαεί εξαρτησιακού χαρακτήρα αυτής της χώρας. Και πλάγια ομολογία ότι δεν πρόκειται περί Ελλάδας αλλά περί Ψωροκώσταινας. Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα!

Τώρα, αν τον ρωτήσεις η απάντηση που θα σου ψιθυρίσει στ αυτί είναι η γνωστή: «Ελα μωρέ, πως κάνεις έτσι; Σάμπως εμείς έχουμε την τεχνογνωσία; Και σάμπως θα το κάνουμε και τις υποσχέσεις θα τηρήσουμε; Το ζήτημα είναι να κολλήσουμε με τους αμερικανούς έτσι ώστε ο Ομπάμα να πιέσει την Μέρκελ κι έτσι αυτή να ανοίξει την στρόφυγγα και να πέσουν τα φράγκα»!

Πονηρός ο βλάχος. Οικόπεδο της Αμερικής ήμαστε, οικόπεδο θα παραμείνουμε!

Κάπου εκεί πετάγεται και ο Νικήτας Κακλαμάνης της ΝΔ. Με ερώτηση στην Βουλή. Οπου ρητορικώς αναρρωτιέται αν όλα αυτά συνάδουν με τα εθνικά μας συμφέροντα

Ενώ εσείς κύριε Νικήτα μου και κύριε Κακλαμάνη μου; Η παράταξή σας εννοώ. Παρέα με τον Ευάγγελο τον Βενιζέλο. Τον συγκυβερνήτη του «αεροσκάφους» με την ονομασία Greekwings. Ολοι εσείς λοιπόν φροντίσατε επιμελώς και αδιαλείπτως. Και για την προστασία των εθνικών σμφερόντων. Και για την στοχειώδη ευημερία των ελλήνων πολιτών. Και για την σωστή διανομή του πλούτου!

Εσείς πάντα και πρωτίστως λαμβάνατε υπόψη τις εθνικές ανάγκες. Μέσα από μια πολυσχιδή εξωτερική πολιτική. Πάντα ανεξάρτητοι. Πάντα ελεύθεροι. Πάντα πολυσυλλετικοί!

Γι αυτό θωρακίσατε την παραγωγή της χώρας. Γι αυτό παραδώσατε στους Συριζαίους μια σύγχρονη, αξιόπιστη και λειτουργική κρατική μηχανή. Γι αυτό καταπολεμήσατε ανελέητα την φοροδιαφυγή. Γι αυτό εισπράξατε μερικά δισεκατομμύρια από τις λίστες των ληστών. Και γι αυτό επιτρέψατε στον Σόιμπλε και την Λαγκάρντ να μας χλευάζουν με την συμβουλή «επιτέλους πρέπει και ο πλούτος εν Ελλάδι να συνεισφέρει στην κρίση της χώρας»

Και γι αυτό μια μέρα ξύπνησε κάθε Ελληνας και είπε «βαρέθηκα από την προστασία και την ευημερία. Θα ψηφίσω Τσίπρα να τα κάνει μπάχαλο για να περάσει η ώρα»!

Μεθερμηνευόμενα όλα αυτά. Παρ τον ένα και βάρα τον άλλο. Ομοιως ομοίω αεί πελάζει! 
http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!