Σουηδία: Μαθήματα δημοκρατίας

γράφει ο pitsirikos
Η κυβέρνηση της Σουηδίας ανακοίνωσε συμφωνία με την κεντροδεξιά αντιπολίτευση, ώστε να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές και να περιοριστεί η ακροδεξιά στο περιθώριο του πολιτικού συστήματος. Αμέσως, ξεκίνησαν, από πολλούς σχολιαστές, οι συγκρίσεις της Ελλάδας με την Σουηδία, και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα ελληνικά κόμματα πρέπει να κάνουν αυτό που έκαναν τα σουηδικά.
Δεν ήξερα ότι η Σουηδία χρεοκόπησε πριν από πέντε χρόνια και πως συνεχίζουν να την κυβερνούν τα ίδια κόμματα και οι ίδιοι πολιτικοί που την οδήγησαν στην χρεοκοπία.
Δεν ήξερα πως κανένας από τους πολιτικούς που χρεοκόπησαν την Σουηδία δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη.
Δεν ήξερα πως η Σουηδία και οι πολίτες της είναι δεμένοι από παντού, όπως η Ελλάδα και οι Έλληνες, για τις επόμενες δεκαετίες.
Δεν ήξερα πως τα τελευταία πέντε χρόνια αυξήθηκε το ποσοστό αυτοκτονιών στη Σουηδία, ούτε πως αυξήθηκαν οι άστεγοι και οι άνεργοι, και πως οι Σουηδοί μεταναστεύουν μαζικά στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά.
Δεν ήξερα πως η Σουηδία έχει στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σαν την Αμυγδαλέζα.
Δεν ήξερα πως η Σουηδία γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μια κρίση άνευ προηγουμένου για χώρα σε περίοδο ειρήνης.
Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν συνέβη στη Σουηδία -αντιθέτως, συνέβησαν όλα αυτά στην χώρα μας-, αλλά αυτό δεν εμποδίζει διάφορους καθυστερημένους να κάνουν σύγκριση της Ελλάδας με την Σουηδία.
Είναι πολύ ωραία λογική αυτή:
Η Σουηδία είναι χώρα, η Ελλάδα είναι χώρα, οπότε η Ελλάδα πρέπει να κάνει ό,τι κάνει η Σουηδία.
Με την ευκαιρία, να υπενθυμίσω πως όλη η βιομηχανία της Σουηδίας δούλευε για τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ, ενώ, παράλληλα, η Σουηδία έκανε φυλετικές έρευνες όπως οι Ναζί.
Μήπως θα έπρεπε να έχει μιμηθεί και σε αυτά η Ελλάδα την Σουηδία; Απλά ρωτάω.
Βέβαια, ακόμα κι αυτοί που υποστηρίζουν πως πρέπει η Ελλάδα να κάνει ό,τι κάνει η Σουηδία ξεχνούν πως στην Ελλάδα έχει γίνει ήδη αυτό που έγινε στην Σουηδία:
Δεξιοί και σοσιαλιστές -Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ- συνεργάζονται πολύ αγαπημένα μέχρι σήμερα στην κυβέρνηση, ενώ πρόσφατα ήταν στην κυβέρνηση μαζί τους, αρχικά το ακροδεξιό ΛΆΟΣ, και στη συνέχεια η αριστερή ΔΗΜΑΡ.
Μάλιστα, μάθαμε πρόσφατα πως το δεξί χέρι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, ήταν σε διαρκείς συζητήσεις με τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής.
Στην ελληνική κυβέρνηση υπάρχουν ακροδεξιοί όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ενώ τα σουηδικά κόμματα συνεργάζονται για να βάλουν στο περιθώριο την ακροδεξιά.
Πόσο πιο μπροστά είναι η Ελλάδα από την Σουηδία:
Και δεξιοί, και σοσιαλιστές και ακροδεξιοί στην κυβέρνηση της Ελλάδας.
Σουηδία, φάε τη σκόνη μας.
(Τραγικό το επίπεδο της ελληνικής δημοσιογραφίας· μετά, οι δημοσιογράφοι απορούν γιατί βάζουν λουκέτο τα παραδοσιακά ΜΜΕ. Ευτυχώς για αυτούς, απευθύνονται σε ηλίθιους ραγιάδες, που η σκέψη τους φτάνει μόνο μέχρι το άσπρο-μαύρο.)
http://pitsirikos.net/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!