Το καράβι “ η Ελλάς” στην τρικυμισμένη πορεία του στο 2015.

Του Γιώργου Ε. Γιακουμίδη

Θα είναι σωτήριο για την Ελλάδα το έτος 2015; Κανείς δεν γνωρίζει. Ή αν γνωρίζει δεν το έχει γνωστοποιήσει. Αναφέρομαι βέβαια σ’ αυτούς που κατέχουν υπεύθυνη θέση είτε στην πολιτική είτε στα οικονομικά. Στα εγχώρια ή στα διεθνή. Το καράβι Ελλάδα πάει μπανταρισμένο εδώ και καιρό σε άγρια θάλασσα. Συχνά μοιάζει έτοιμο να βουλιάξει κι άλλες φορές κοντεύει να τσακιστεί στα βράχια. Φαντάζομαι πως όταν ο Όμηρος περιέγραφε στην Οδύσσεια τη Σκύλα και την Χάρυβδη, δεν είχε στο μυαλό του την σημερινή πατρίδα. Στο καράβι “η Ελλάς” ο καπετάνιος κυβερνά, με εντολές και οδηγίες ξένων πλοιοκτητών. Γι’ αυτό πορεύεται στη θολούρα της ομίχλης όπου δεν φαίνεται κανένα φιλόξενο λιμάνι. Κι αν δεν μάθαμε ποτέ πως φορτωθήκαμε με τέτοιο τεράστιο χρέος, ακόμη δεν γνωρίζουμε ούτε πόσα λεφτά χρωστάμε ούτε γιατί τα δανειστήκαμε ούτε πότε θα απαλλαγούμε από τα χρέη.
Αυτό που γνωρίζουμε, όμως, πολύ καλά είναι πως το κράτος - καράβι δεν είναι δικό μας. Όχι τώρα που μας κλείσαν στα αμπάρια του και μας κρατάν στα σκοτάδια σαν αιχμάλωτους. Από παλιά. Όταν το κατείχαν και το χρησιμοποιούσαν σαν λάφυρο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Όταν αδίσταχτα μας χώρισαν σε δεξιούς κι αριστερούς αιματοκυλίζοντας την πατρίδα σε εμφύλιο. Όλες οι χώρες της Ευρώπης, που κατακτήθηκαν από τους Ναζί, προέβησαν σε αποναζιστικοποίηση τιμωρώντας τους φασίστες. Εκτός από τη χώρα μας. Εδώ δεν έγινε ποτέ αποναζιστικοποίηση. Μόνο εμφύλιος. Ο σπόρος του φασισμού παρέμεινε άγγιχτος. Γι’ αυτό ξαναφύτρωσε στον τόπο μας ο φασισμός. Ύστερα μας βάλανε στο γύψο της Απριλιανής δικτατορίας. Το καράβι “η Ελλάς” πορεύτηκε για μια επταετία με κυβερνήτες τους μούτσους του Νίξον, του Κίσινγκερ και του Σπύρου Άγκνιου. Κι όταν τσακίστηκε στον βράχο της Κύπρου, τιμωρήσανε και τον ελληνισμό της Κύπρου. Στη μεταπολίτευση αλλάξαν τακτική. Μέσα σε τριανταπέντε χρόνια ολοκλήρωσαν την καταστροφή της διδασκόμενης ελληνικής παιδείας, που απελευθέρωσε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο από τα δεσμά των προκαταλήψεων και της άγνοιας και εγκατέστησαν, ως κυρίαρχη ιδεολογία, την μάστιγα του ανεξέλεγκτου καταναλωτισμού. Ο εγγενής πόθος της δημιουργικής ζωής των Ελλήνων και της κατάκτησης προσωπικών και συνολικών επιτευγμάτων μέσα από τη σκληρή εργασία, μετασχηματίστηκε εντέχνως στον πόθο απόκτησης άχρηστων αγαθών, ιδιαίτερα των ξενόφερτων. Ενισχύθηκε ο άκρατος ατομικισμός, όπου το συνολικό συμφέρον καταχωρήθηκε ως το μείζον εμπόδιο της ατομικής προόδου! Το κράτος - ιδιοκτήτης των δύο κομμάτων που εναλλάσσονταν στην εξουσία, υπηρετούσε κυρίως τα συμφέροντα των εναλλασσόμενων εξουσιαστών. Που όταν ο συστηματικά παραπλανημένος λαός έπαψε να τους προικοδοτεί με την αυτοδύναμη εκλογική κυριαρχία, ξεδιάντροπα παράτησαν τις αβυσσαλέες διαφορές τους και συνεταιρίστηκαν στην ύστατη απόπειρά τους να γαντζωθούν με οποιοδήποτε κόστος στην καταρρέουσα εξουσία τους. Το αποκορύφωμά τους; νομοθέτησαν αναίσχυντα την αυτοαθώωση και την αυτοαπαλλαγή τους από τα συνταγματικά, θεσμικά και ποινικά εγκλήματα που διέπραξαν τα τελευταία σαράντα χρόνια. Και με το ίδιο θράσος που απορρέει από την πάγια και ανώμαλη αντίληψή τους να θεωρούν την πατρίδα μας φέουδό τους, την ξεπουλάν βιαστικά κομμάτι - κομμάτι.
Το σαπιοκάραβο “η Ελλάς” βολοδέρνει στα κύματα ανίσχυρο, επειδή τα θεμέλια του παγκόσμιου πολιτισμού που συνεισέφερε η μάνα - Ελλάς και απολαμβάνει αέναα την παγκόσμια ευγνωμοσύνη της πολιτισμένης ανθρωπότητας για τον λόγο αυτό, δεν ισχύουν στην Ελλάδα! Η αληθινή Δημοκρατία, η Εθνική Κυριαρχία, η ανεξάρτητη και κοινωνική Δικαιοσύνη, η απαραβίαστη ισχύς του Συντάγματος, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Κοινωνική Ασφάλιση, η παραγωγική  - ανταγωνιστική και υγιής Οικονομία και η ωφέλιμη και λειτουργική Δημόσια Διοίκηση στην πατρίδα μας ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πολιτισμένο δυτικό κόσμο όπου ανήκουμε!
Θα είναι αφετηρία της σωτηρίας της πατρίδας μας και του λαού μας το 2015; 
Λυπούμε πολύ, δεν θα είναι. Η απαισιοδοξία μου πηγάζει από το αναμφισβήτητο γεγονός του ότι κανείς δεν κάνει τον κόπο να μιλήσει και να απαιτήσει και την αποκατάσταση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας και την διαφύλαξη της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και την υπεράσπιση της Εθνικής Κυριαρχίας. Κανείς δεν προτίθεται να διαφυλάξει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, να γκρεμίσει το άθλιο εργαλείο εξουσιασμού της Δημόσιας Διοίκησης, να στρέψει την Οικονομία στην παραγωγή ντόπιων αγροτικών και βιομηχανικών αγαθών και εκμετάλλευσης  του πλούτου της χώρας για το συνολικό συμφέρον του λαού μας. Να αποκαταστήσει την παιδεία και την υγεία και προπαντός να δεσμευτεί, πως θα προβεί στην κάθαρση και στην εξυγίανση, τιμωρώντας παραδειγματικά τους υπεύθυνους που κατάστρεψαν τον λαό μας. 

Λυπούμαι πολύ. Ούτε το νέο έτος είναι ευοίωνο και δεν έχω καμία κατάλληλη και πραγματοποιήσιμη ευχή για την περίσταση...

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!