Στην Ελλάδα ο υφυπουργός Αθλητισμού κάνει τον Ζορό

του Κώστα Καίσαρη

Για τριάντα σχεδόν χρόνια, από το 1974 μέχρι το 2002, ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξεως μεταμορφωνόταν σε Ινσπέκτορα Πουαρό. Εψαχνε να βρει τη 17η Νοέμβρη. Μέχρι που έσκασε η βόμβα στα χέρια του Ξηρού κι εμφανίστηκε μόνη της.
Για τριάντα και πλέον χρόνια η ταπεινότητά μου παρακολουθεί το καρναβάλι με τους εκάστοτε υφυπουργούς Αθλητισμού. Λες και πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που μεταμφιέζεται και χρησιμοποιεί διαφορετικά ονόματα. Λες και για 35 χρόνια έχουμε κάθε μέρα απόκριες. Ο υφ. Αθλητισμού να φοράει τη μαύρη μπέρτα, τη μάσκα και με το ξίφος ανά χείρας, να παίζει τον ρόλο του Ζορό (φωτό). Του μασκοφόρου εκδικητή που θα διώξει τους κακούς από το ποδόσφαιρο.
Πρώτος είχε ξεκινήσει ο Κίμωνας ο Κουλούρης. Να φτιάξει δηλαδή νέο αθλητικό νόμο για να διώξει τον δεξιό Χατζηγιάννη από την ΕΠΟ. Τότε είχε το δικαίωμα να το κάνει. Η δεξιά ΕΠΟ ωστόσο δεν έπεσε, με αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας. Είδανε οι τότε βλαχοδήμαρχοι ότι άλλαξε η κατάσταση και πήγανε με τον νικητή. Οπως ακριβώς ο ελληνικός λαός που από 40% που έδινε στη Νέα Δημοκρατία, έδωσε 40% στο ΠΑΣΟΚ, έτσι και οι βλαχοδήμαρχοι. Δεν ήταν κορόιδα να παραμένουν στους χαμένους. Πήγανε με τον νικητή.
Ο πρώτος Ζορό ήταν ο Γιώργος Λιάνης στην πρώτη του θητεία. Μέχρι που πήρε ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ΓΓΑ, πήρε και για παρέα μαζί τον Τάσο Μπούρα κι έφτασε μέχρι τη Ζυρίχη για να δει τον Μπλάτερ. Λόγω γαρ ότι φοβότανε το αεροπλάνο. Κάπου την πατάει νομίζοντας ότι έχει βρει άκρη και φτιάχνει καινούργιο νόμο για να διώξει από την ΕΠΟ τον καραδεξιό Τριβέλα.
Γίνονται οι εκλογές στη Λεπτοκαρυά κι ο Λιάνης έχει ακόμα να λέει το χουνέρι που έπαθε. Ο Τριβέλας εμφανίζει έναν κομισάριο της ΦΙΦΑ, που σκάει το παραμύθι: «Αν γίνουν οι εκλογές με τον καινούργιο Νόμο κι όχι με το Καταστατικό της ΕΠΟ, κλείνουνε τα σύνορα για το ελληνικό ποδόσφαιρο». Δεν πάει δηλαδή η Εθνική ομάδα στο Μουντιάλ της Αμερικής. Την ουρά κάτω από τα σκέλια ο Λιάνης, ρίχνει τον νόμο στα σκουπίδια και ο Τριβέλας κερδίζει τις εκλογές περίπατο.
Το 2006 ο επόμενος Ζορό ήταν ο Γιώργος Ορφανός, ο Μακεδονομάχος. Φτιάχνει κι αυτός νόμο για να ρίξει από την ΕΠΟ τον Γκαγκάτση. Ξανά μανά η ΦΙΦΑ τα ίδια. Εκείνες τις μέρες ήταν στο Βερολίνο ο τελικός του Μουντιάλ με την κεφαλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι. Θυμάμαι τον Ορφανό να παίρνει κάθε πέντε λεπτά τηλέφωνο τον Θόδωρο Θεοδωρίδη, που σαν άριστος διπλωμάτης που είναι, έπαιζε τον ρόλο του διαμεσολαβητή. Αποτέλεσμα; Και ο Νόμος Ορφανού στα σκουπίδια.
Κι έφτασε η σειρά του Ιωάννη Ανδριανού του Κομιστή, να πάρει το ξίφος ανά χείρας για να παίξει τον ρόλο του Ζορό: Καινούργιο νόμο στο ποδόσφαιρο για να φύγουνε οι βλαχοδήμαρχοι από την ΕΠΟ. Αντί να ψηφίζουνε δηλαδή οι 56 που υπηρετούν το δόγμα «εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν», να ψηφίζουν 5.000 σωματεία. Κι αυτό βέβαια είναι πέρα για πέρα σωστό.
Δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργού όμως. Δεν είναι δουλειά του κράτους. Σαν να βγάλει ντιρεκτίβα δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ενωση πώς θα γίνονται οι εκλογές στην ΟΥΕΦΑ. Και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ΟΥΕΦΑ. Αποτέλεσμα: Μία από τα ίδια. Θα έρθει ένα φιρμάνι από τη ΦΙΦΑ και ο Ανδριανός θα βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια.
Εδώ είσαστε κι εδώ είμαστε. Με δεδομένο ωστόσο ότι η Εθνική παίζει τον Μάρτιο, αν ο Ολυμπιακός έρθει τέταρτος κι αποκλειστούνε από το Γιουρόπα ΠΑΟΚ-Αστέρας, θα του έρθει βολικά του Ανδριανού να μπορέσει δηλαδή να κάνει τον Γκιουλέκα για τρεις μήνες ακόμα. Αυτά.
Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου δεν είναι ψάλτες στην εκκλησία
Τους κακούς στο ποδόσφαιρο τους ξέρουμε. Βάλε δηλαδή τα αφεντικά των ομάδων στη σειρά, όπως βάζει η αστυνομία τους υπόπτους για να τους αναγνωρίσουν οι μάρτυρες. Ο πρώτος που θα δείξουνε θα είναι ο Κομπότης. Οπως είπε άλλωστε κι ο Μελισσανίδης, οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου δεν είναι ψάλτες στην εκκλησία. Υπάρχουνε όμως και οι καλοί.
Αυτοί που δεν ανήκουν στο σύστημα, αυτοί που δεν έχουν σαν επάγγελμα το ποδόσφαιρο. Οπως ο Πάτσης. Δικηγόρος που εκπροσωπεί μέχρι και τον Σάλλα της Πειραιώς. Εξ ου και η καλή σχέση του με τον Μελισσανίδη. Ο εν λόγω Πάτσης, λοιπόν, ανακοίνωσε ότι τέλος του χρόνου κόβει ρόδα μυρωμένα από τη Νίκη Βόλου. Από την πρώτη πρώτου του 2015 σταματάει να πληρώνει και την κοπανάει.
Πουλάει μάλιστα το μαγαζί έναντι εξακοσίων χιλιάδων γιούρο με καταληκτική προθεσμία την 31η Δεκεμβρίου. Πουλάει δηλαδή μια ομάδα β' εθνικής που έχει χρέη 5 εκατομμυρίων γιούρο. Δεν είναι μόνο ότι ψάχνει για μαλάκα, είναι ότι περνάει όλους τους άλλους για μαλάκες. Να δώσει δηλαδή κάποιος έξι κατοστάρικα για να αγοράσει δύο εκατομμύρια χρέη; Κατόπιν τούτων, δέκα φορές καλύτερος είναι ο Κομπότης. Τουλάχιστον ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις. 
Το ποδόσφαιρο του Εσωτερικού και το ποδόσφαιρο του Εξωτερικού
ΑΠΟ το 1968 και εντεύθεν, που είχε γίνει η διάσπαση, υπήρχαν δύο ΚΚΕ. Το κανονικό ΚΚΕ που υποτιμητικά αποκαλούσαν Εξωτερικού και το ΚΚΕ Εσωτερικού του Δρακόπουλου και του Λεωνίδα Κύρκου. Ετσι ακριβώς ξηγιόνται εν έτει 2014 στη Nova. Για το συνδρομητικό κανάλι υπάρχουν δύο ποδόσφαιρα: Το ποδόσφαιρο του Εσωτερικού και το ποδόσφαιρο του Εξωτερικού.
Τσάμπιονς Λιγκ την Τρίτη το βράδυ και ξαφνικά είχε λυθεί η γλώσσα όλων των εκφωνητών. Να σχολιάζουνε μία, δύο και τρεις φορές την κάθε φάση. Αν η απόφαση του διαιτητή για το πέναλτι ήταν σωστή. Αν ήταν φάουλ ή δεν ήταν. Αν ήταν οφσάιντ ή καλυπτότανε. Και τους κανονισμούς ξέρανε απ' έξω κι ανακατωτά και άποψη είχανε και θάρρος για να την εκφράσουνε.
Αυτό όπως είπαμε είναι το ποδόσφαιρο του Εξωτερικού. Οταν το Σαββατοκύριακο παίζεται η Σούπερλιγκ, ισχύει ο κανόνας για το ποδόσφαιρο του Εσωτερικού. Η ντιρεκτίβα προς τους σπορτκάστερ «άκρα του τάφου σιωπή». Ο,τι και να γίνει, όσο φοβερό και τρομερό να είναι το ρεσιτάλ του Σπάθα, ισχύει το «δε λες κουβέντα» της Σωτηρίας Μπέλλου.
Κι αυτό υποτίθεται γίνεται δήθεν για προστασία του προϊόντος. Οτι δεν ψειρίζουμε δηλαδή τη μαϊμού για τις αποφάσεις των διαιτητών κι ασχολούμεθα μόνο με το ποδόσφαιρο. Αν είναι έτσι όμως, γιατί δεν κάνουν τα ίδια στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ; Ενα είναι το ποδόσφαιρο. Δεν είναι δύο. Δύο σαν το ΚΚΕ παλιά είναι οι Λυκουρόπουλοι. Ο Λυκουρόπουλος όταν μεταδίδει παιχνίδια του εσωτερικού κι ο Λυκουρόπουλος όταν μεταδίδει παιχνίδια του εξωτερικού.
Ερώτηση: Δηλαδή είχανε την εντύπωση ότι η τρόικα θα τους ζήταγε τα μισά και όχι όλα;
Η βλακεία των υπουργών είναι ανίκητη. -Μολιέρος
http://www.sentragoal.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!