Σαββόπουλος...

του Δημήτρη Δανίκα

Mea culpa. Στο χθεσινό μου σχόλιο «Υδροκαλλιέργειες» μπέρδεψα τα τοπωνύμια. Την Αμφίπολη με την Αμφίκλεια. Ουδείς αλάνθαστος. Συμβαίνει. Μην βαράτε. Για να μην σας βαρέσουν. Any way!

Τώρα. Σχετικά με το πάρτι της οικογένειας του Δημήτρη Κουτσολιούτσου. Στον κόλπο της Ξυλοκέριζας των Σπετσών. Οπου εκτός από βεγγαλικά και πλήθος γευστικών πιάτων, συμμετείχε τραγουδώντας και ο Διονύσης Σαββόπουλος. Αφού η Ασπα, η μόνιμη συμβία του Νιόνιου είναι αδελφή της συζύγου του μεγαλοεπιχειρηματία. Ωραία; Καθόλου!

Αφού δεκάδες τα χλευαστικά, απορριπτικά και υβριστικά σχόλια που συνοδεύουν το σχετικό story. Σα να λένε «τι είδους αριστεροί είναι αυτοί που γλεντοκοπούν και ξεσαλώνουν την ώρα που ο ελληνικός λαός λοιμοκτονεί;»

Κουτουράδες. Και υποκρισίες. Για τους εξής λόγους

Ο Κουτσολιούτσος ένας εκ των ελάχιστων μεγάλων ελλήνων επιχειρηματιών. Αρχισε με μικρό κατάστημα ως Follie Follie και στην συνέχεια επακτάθηκε σε πολλά σημεία της Υδρογείου. Αν δεν κάνω λάθος, ακόμα και στην Κίνα. Δηλαδή ο πλήρης ορισμός του «αυτοδημιούργητου, ευφάνταστου και δαιμόνιου έλληνα επιχειρηματία». Είναι κακό αυτό; Αν είναι. Και αν όλοι αυτοί που χλευάζουν ψηφίζουν ΚΚΕ, ε τότε ας βγούμε στα βουνά να ανατρέψουμε το καθεστώς! Τρίχες κατσαρές για τσατσάρες αφρικανικές!

Ο Κουτσολιούτσος είναι το ζωντανό επιχείρημα ενός δρόμου ανάπτυξης και προκοπής. Φυσικά μέσα στο σημερινό κοινωνικό και οικονομικό σύστημα. Μακάρι το παράδειγμά του να το ακολουθούσαν οι περισσότεροι εκ του «είδους» του. Δηλαδή τι θέλουμε; Επιχειρηματίες που να μεσολαβούν και να μεσιτεύουν; Να πουλάνε αέρα κοπανιστό; Πρέπει να αποφασίσουμε. Επιτέλους!

Ο Σαββόπουλος ουδέποτε δήλωσε και τάχθηκε με το μέρος της κομμουνιστικής αριστεράς. Αντιθέτως μάλιστα. Από την αρχή της διαδρομής του απέναντι από τους συντρόφους του Περισού. Οι πολιτικές πεποιθήσεις του Νιόνιου αρχίζουν από τον ευρωπαικό εκσυγχρονισμό και ολοκληρώνονται με τις απόψεις μιας αριστεράς τύπου Φώτη Κουβέλη. Κάπως έτσι

Δηλαδή εναντίον καπιταλιστικής ανατροπής. Και υπέρ ενός συστήματος που αντιγράφει τις προδιαγραφές κάθε αναπτυγμένης, ευρωπαικής χώρας. Δικαίωμά του!

Επομένως η συμμετοχή του σ αυτό το γλέντι ήταν εντελώς «σύννομη» με την ιδεολογία του. Και εξ αγχιστείας συγγενής και φίλος με τους οικοδεσπότες. Και οπαδός της επιχειρηματικής πορείας του Κουτσολιούτσου

Με ένα λόγο, όχι μόνο ουδέν το μεμπτόν, αλλά και όλοι εμείς στην θέση του το ίδιο θα κάναμε. Χωρίς τύψεις και ενοχές. Για να το πω πιο απλά. Ο άνθρωπος πήγε και γλέντησε στο πάρτι της αδελφής της γυναίκας του. Διάολε το ίδιο κι εμείς θα κάναμε. Και επειδή είναι μουσικός, τραγούδησε. Διάολε κι εμείς το ίδιο θα κάναμε. Στοιχειώδες!

Και κάτι ακόμα. Που αποκαλύπτει την επικών διαστάσεων υποκρισία μας. Δηλαδή ας υποθέσουμε ότι ο Σαββόπουλος δεν πήγαινε. Αυτό θα τον έκανε περισσότερο συνεπή και αυθεντικό αριστερό; 

Το ξαναλέω. Εναντίον των ικανών οι δυνατοί. Εναντίον των βλακών ούτε ο Θεός!

ΥΓ Και που σαι. Εγώ και ο Κουτσολιούτσος μαζί με όλα τα μέλη της οικογένειας του ουδέποτε ανταλλάξαμε έστω και μία χειραψία. Οσο για τον Σαββόπουλο οι σχέσεις μας εντελώς ψυχρές. Εντάξει; Το εξηγώ για να μην διαβάσω σχόλια του τύπου «όμοιος ομοίω αεί πελάζει»! 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!