Φάκα με «τυράκι» την κυβέρνηση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ


Του Τάσου Παππά

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την ανθρωπιστική κρίση, βγάζει στο σφυρί τη δημόσια περιουσία, έχει ξεθεμελιώσει το κοινωνικό κράτος, είναι το μακρύ χέρι της διαπλοκής, βουτηγμένη μέχρι τον λαιμό στη διαφθορά και η ηγετική ομάδα της ερωτοτροπεί με την άκρα Δεξιά.

Σύμφωνα με τη Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα του καμουφλαρισμένου εξτρεμισμού, αντιευρωπαϊκό, έχει στις τάξεις του στελέχη τα οποία κλείνουν το μάτι στην τρομοκρατία, φαντασιώνεται την επιστροφή στη δραχμή, δημαγωγεί ασυστόλως και λαϊκίζει προκλητικά υποσχόμενο στους πάντες τα πάντα και αν καταλάβει την εξουσία θα οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή.

Αυτά τα δύο κόμματα μπορούν να συνεννοηθούν και να σχηματίσουν κυβέρνηση, κατά το μοντέλο των μεγάλων συνασπισμών που έχουμε σε άλλες χώρες της Ευρώπης; Με βάση τη δημοσκόπηση της «Metron Analysis» για το «Εθνος» η πλειονότητα των πολιτών (58%) πιστεύει πως «ναι», αυτό είναι δυνατό. Δεν είναι εύκολο να μπεις στο μυαλό του κάθε ψηφοφόρου για να διαπιστώσεις πώς αντιλαμβάνεται αυτή τη συνεργασία.

Εικάζουμε ότι άλλος βλέπει κυβέρνηση μειοψηφίας του ενός κόμματος που θα έχει την ανοχή του άλλου, κάποιοι ενδεχομένως να επιθυμούν μια κυβέρνηση εκ προσωπικοτήτων που θα στηρίζεται και από τις δύο παρατάξεις και οι πιο τολμηροί πιθανότατα οραματίζονται μια συμμαχική κυβέρνηση με την εμπλοκή της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Αραγε, υπάρχουν ενδείξεις που συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση; Οσοι θέλουν τη συμπόρευση δεν βλέπουν το χάος που χωρίζει τις αναλύσεις, τις εκτιμήσεις, τους σχεδιασμούς; Υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να παίρνουμε τις μετρητοίς όσα λέγονται δημοσίως και δείχνουν το παράδειγμα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που «σκοτώνονταν» προεκλογικά και τώρα συνυπάρχουν στην ίδια κυβέρνηση; Αγνωστο.

Η δική μας άποψη είναι ότι τα περί «μεγάλου συνασπισμού» είναι το νέο τυράκι στη φάκα που στήνεται για να τσιμπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τσίμπησε την επομένη των προηγούμενων εκλογών όταν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τον καλούσε να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Δεν δείχνει διατεθειμένος να συμβιβαστεί με το σύστημα που καταγγέλλει ότι είναι ένοχο για τα δεινά της χώρας. Δεν κόπηκε η φόρα του παρά τις αλλεπάλληλες εκστρατείες εκφοβισμού της κοινής γνώμης, τις κατηγορίες για σχέση με τις ένοπλες οργανώσεις και τις εκκλήσεις των επικοινωνιακών επιτελείων στον Υψιστο να τιμωρήσει τον άθεο Τσίπρα. Και τώρα επιστρατεύεται το μεγάλο όπλο με την ισχυρή δόση συναισθηματικής γόμωσης: «Να τα βρουν για το καλό της πατρίδας».

Είναι αδιάφορο προφανώς ότι αλλιώς βλέπει το καλό της πατρίδας το κυβερνητικό ζευγάρι και αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ. Κουβέντα να γίνεται. Και, πού ξέρεις, μπορεί να παρασυρθεί κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ, απ’ αυτούς που υποψιάζονται ότι η ηγεσία είναι έτοιμη να προδώσει τα ιερά και τα όσια της Αριστεράς και να αρχίσει να ζητάει διαπιστευτήρια ριζοσπαστισμού, προκαλώντας έτσι έναν νέο κύκλο παραλυτικής εσωστρέφειας.
ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!