Ποιος θα τιμωρήσει τη Χρυσή Αυγή;

του Γιώργου Ε. Γιακουμίδη


Ο φόνος του Παύλου Φύσσα απο τη Χρυσή Αυγή είναι η πρώτη σοβαρή «δοκιμή» της επιβολής των φασιστών στην ελληνική κοινωνία.
Προηγήθηκαν δολοφονίες αλλοδαπών μεταναστών (που έμειναν «ανεξιχνίαστες» κι ατιμώρητες), στημένες συμπλοκές κυρίως στις φτωχογειτονιές της Αθήνας, του Πειραιά, του Ηρακλείου και της Πάτρας, «γιορτές» εμφυλιοπολεμικού μίσους (με πολλά και ποικίλα παρατράγουδα), ρητές κι επίσημες απειλές των Χρυσαυγιτών μέσα στο παρακμάζον ελληνικό Κοινοβούλιο (εναντίον όλων!), τηλεοπτική προπαγάνδα (από τα μεγάλα και πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια του συστήματος) περί της συμμετοχής του «σοβαρού» κομματιού των φασιστών σε  ενδεχόμενη συγκυβέρνηση και πολλά άλλα. ‘Ετσι η ελληνική κοινωνία εμβολιάστηκε εκτενώς, ιδιαίτερα το τελευταίο έτος, με την φασιστική πρακτική και πράξη, για να «συνηθίσει» υπάκουη στην πλήρη φασιστική διακυβέρνησή μας.
Αυτοί που εργάζονται για τη διακομματική (σε πρώτη φάση), κοινοβουλευτική και με επικάλυψη δήθεν «δημοκρατικού» μανδύα, φασιστική διακυβέρνηση της πατρίδας μας είναι ήδη βήματα μπροστά από την, υποψήφια και αμέριμνη για «κυβερνητική» εξουσία, αριστερά. Και είναι οι ίδιοι, που με νύχια και δόντια, μάχονται να κρατηθούν στην εξουσία, παρά τα συνταγματικά, δημοκρατικά, οικονομικά και εθνικά κακουργήματα που έχουν προξενήσει σε βάρος του δυστυχισμένου, απελπισμένου και σε «λανθάνουσα» κατάσταση ελάχιστης και τυπικής αντίδρασης, «οργισμένου» ελληνικού λαού.
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι η πρώτη και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Σήμερα, οι φασίστες και οι «καθοδηγητές» τους μετρούν τις αντιδράσεις και ζυγίζουν το όποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το μέγεθος της δημοσκοπικής τους απώλειας, σε πρόθεση ψήφου, δεν θα τους σταματήσει. Μόνο θα τους καθυστερήσει. Σχεδιάζουν το επόμενο χτύπημα, επιλέγουν προσεκτικά το επόμενο θύμα τους, ανώνυμο ή επώνυμο, για να κάνουν ακόμη ένα βήμα, σπέρνοντας τον φόβο στους απλούς ανθρώπους. Ταυτόχρονα, «υπόσχονται» κάθαρση και τιμωρία όλων όσων έφεραν την πατρίδα μας υπόδουλη στην τρόϊκα και τον λαό σε δυστυχία. Τάζουν λαγούς με πετραχείλια επιδεικνύοντας ένα στρατό υπάκουων κι αποφασισμένων μελών - στρατιωτών, που τα βάζουν με όλους, δήθεν και με το σύστημα, μοιράζοντας ρούχα, συσσίτια και ανέξοδες ελπίδες σ’ όσους έχουν ελληνική ταυτότητα κι όχι κομματική. Διαρκώς εμφανίζονται ως τιμωροί των «υπεύθυνων» για τα δεινά της πατρίδας και του λαού. Ως οι, εκ δικαίου, ερμηνευτές και εφαρμοστές των πόθων των κατεστραμμένων οικονομικά και ηθικά πολιτών για «εκδίκηση» και «δικαίωση». Και σ’ αυτό οφείλεται η μεγάλη τους εκλογική επιτυχία και η βάση της δημοφιλίας τους.
Μέρα και νύχτα στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές των μικρών, τοπικών και περιφερειακών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, ανώνυμοι πολίτες καταθέτουν τον πόνο τους για τη μίζερη ζωή που τους επιβλήθηκε, αλλά και την οργή τους. Δείχνουν πως ίσως δεν ενοχλούνται από τη δράση της Χρυσής Αυγής, εάν δεν την δικαιολογήσουν. Επειδή προέχει η ανέχεια, η ανεργία και η φτώχεια τους. Καταδικάζουν τον φόνο του Παύλου Φύσσα και ταυτόχρονα αφήνουν να τους ξεφύγει η απατηλή ελπίδα πως κάποιος πρέπει να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για τα δεινά τους, ίσως δε αυτός να είναι και ο ρόλος της Χρυσής Αυγής! Η απελπισία, το αδιέξοδο και η αγανάκτηση είναι κακοί σύμβουλοι για τον απλό πολίτη. Και η Χρυσή Αυγή ανενόχλητη υποδύεται τον ρόλο της νέμεσης αλλά και της αποκατάστασης των χαμένων ελπίδων τους, παρέχοντας μια προοπτική που σήμερα δεν έχουν από κανένα.
Ποιος θα τους εμποδίσει;
Η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να κονταροχτυπιέται με την κυβέρνηση και να φιλοδοξεί την ανάληψη της εξουσίας, καταγγέλοντας τις πολιτικές επιλογές της τρόικα και καταδικάζοντας την βιαιότητα της Χρυσής Αυγής. Δεν φτάνει όμως αυτό. Καθημερινά, στα τηλεοπτικά παράθυρα πρωταγωνιστούν, μέσα σε μια αποστροφική οχλαγωγή, οι βουλευτές και τα στελέχη κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης, προσπαθώντας να επιβάλλουν ανώφελα συμπεράσματα, που μάταια θα επηρεάσουν τους ψηφοφόρους. Πρακτική καθόλου δημιουργική, που δεν μπορεί να επηρεάσει δραστικά κανένα.
Είναι αδήριτη ανάγκη, με σαφήνεια και υπευθυνότητα να δηλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ προς κάθε κατεύθυνση, πως στο κυβερνητικό του πρόγραμμα θα συμπεριλάβει, εκτός των άλλων, και την τιμωρία των εγκλημάτων και των παρανομιών της Χρυσής Αυγής. Κατηγορηματικά και ξεκάθαρα! Και να επιμείνει σ’ αυτή τη δέσμευση. Επειδή, με την απόφαση αυτή, θα μπορέσει να απαλλάξει πολύ κόσμο, πολλούς απλούς πολίτες, που «φοβούνται» την ανεξέλεγκτη δράση της Χρυσής Αυγής και δεν μπορούν να αντιδράσουν, ανεχόμενοι σιωπηλά και τον επερχόμενο φασισμό.
Επειδή κανείς άλλος δεν πρόκειται να πάρει την πρωτοβουλία να τιμωρήσει την Χρυσή Αυγή...
ΠΗΓΗ: Egnatiapost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!