Τόσο μα τόσο αθώοι;


του Κώστα Βαξεβάνη
Η υπόθεση Ζαχόπουλου, για όσους δεν θυμάστε, ήταν εκείνη που ένας Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού πήδηξε από το μπαλκόνι του και τις επόμενες μέρες κόντεψε να πηδήξει μαζί του ολόκληρο το πολιτικό και μιντιακό σύστημα. Στην υπόθεση Ζαχόπουλου ένα DVD είχε δοθεί από τον κομιστή στο Μέγαρο Μαξίμου και οι μονταζιέρες είχαν πάρει φωτιά. Τότε οι μονταζιέρες στου Μαξίμου είχαν διαφορετική λειτουργία από αυτή που καθιέρωσε ο κύριος Μουρούτης.
Εκείνο το DVD λοιπόν είχε περάσει πεντακόσια χέρια, αλλά κανένας δεν το είδε. Ούτε το Mega που το παρέλαβε, ούτε το Πρώτο Θέμα που επίσης το παρέλαβε. Η ίδια η Όλγα Τρέμη,τρέμοντας ορκιζόταν πως δεν είχε καμία σχέση με το DVD και ας έλεγε άλλα ο Καμπουράκης. Όπως θα θυμάστε ίσως απ την υπόθεση, ένας δικηγόρος επιχείρησε να αυτοκτονήσει, ένας άλλος προφυλακίστηκε έχοντας και αυτοκτονικό ιδεασμό (τότε μάθαμε τον όρο) και συνέβησαν πολλά ακόμη στα οποία δεν προσθέτουμε την αναστάτωση του ίδιου Καραμανλή από αυτή την περιπέτεια.
Αλλά για να μην μπούμε στην ουσία της υπόθεσης αλλά σε αυτό που εκδικαζόταν αυτές τις μέρες, φωτογραφίες από το DVD αυτό με τον Ζαχόπουλο σε σεξουαλική περίπτυξη, δημοσιεύτηκαν στο Πρώτο Θέμα. Η γυναίκα που εικονιζόταν μαζί του τον είχε βιντεοσκοπήσει για λόγους «προσωπικής της ασφάλειας».Αυτό το βίντεο ήταν που άλλαξε χέρια και που σαν τη θρυλική Πόρσε του Τζέιμς Ντιν σκορπούσε την κατάρα ολόγυρα. Το DVD πάντως για να δημοσιευτεί, κάποιοι το είδαν, το αναπαρήγαγαν και τελικώς το δημοσίευσαν. Ασκήθηκε λοιπόν δίωξη εναντίον τους για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Και κρίθηκαν όλοι τους αθώοι από το δικαστήριο παρά την πρόταση του Εισεγγελέα Γιάννη Αγγελή. Τόσο μα τόσο αθώοι.
Ποιό είναι το συμπέρασμα από όλα αυτά; Παραβίαση προσωπικών δεδομένων είναι μόνο, μα μόνο, η δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ. Γιατί άραγε;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!