Αν παραστεί ανάγκη, υπάρχει ο Ελληνας Μπέπε Γκρίλο


του Κώστα Καίσαρη
ΣΕ ΑΥΤΕΣ τις δύσκολες ώρες που περνάει η Κύπρος δεν είναι μόνη της. Επιφανείς προσωπικότητες από την Ελλάδα εκφράζουν τη συμπαράστασή τους. Ο Γιώργος Νταλάρας ήταν ο πρώτος που σήκωσε τη φωνή του απέναντι στη σκληρή και ανάλγητη Ευρώπη. Στη συνέχεια ήρθε να τον ακολουθήσει ο Αντώνης Ρέμος: «Στην Κύπρο έχω μεγάλη αγάπη και μεγάλη αδυναμία.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να φωτίσει αυτό το μέρος της Ελλάδας. Εγώ ως Ρέμος κάνω πολύ μεγάλη προσπάθεια. Συνεχίζω να στηρίζω την ελληνική οικονομία δίνοντας τουλάχιστον το 90% των χρημάτων που εξοικονομώ στην ελληνική διοίκηση και στην ελληνική οικονομία».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναμένονται άμεσα κι άλλες ανάλογες δηλώσεις στήριξης από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών: από τον Χάρη Κωστόπουλο, από τον Βασίλη Τερλέγκα αλλά κι από τους βετεράνους Τέρη Χρυσό και Φίλιππο Νικολάου. Δεν είναι όμως μόνο ο καλλιτεχνικός κόσμος, με μπροστάρη -να το λέμε αυτό- τον Γιώργο Νταλάρα. Είναι και μεγάλοι ευρωπαϊστές, κι όχι μόνο στην ηλικία, όπως ο Μανώλης Μαυρομμάτης. Βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν, πρώην ευρωβουλευτής και νυν υπάλληλος της Βουλής. Οχι για να κουβαλάει τα ποτήρια με το νερό στους ομιλούντες από του βήματος, αλλά να προσφέρει το απόσταγμα της κολωνακιώτικης σοφίας που τον διακρίνει στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στο γραφείο του οποίου στη Βουλή προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του. Εκεί λοιπόν που έπινε τον εσπρέσο του στο «Ντα Κάπο» ο Μανώλης, έγραφε αυτά τα ολίγα αλλά ιδιαίτερα σημαντικά λόγια για το κυπριακό δράμα: «Εχουμε την αίσθηση ότι τα αποθέματα δυνάμεων και καρτερίας των Κυπρίων είναι ανεξάντλητα. Κι όπως μέχρι σήμερα ξεπέρασαν με πόνο είναι αλήθεια δύσκολες στιγμές, έτσι και τώρα είμαστε βέβαιοι ότι η Κύπρος θα τα καταφέρει να μείνει όρθια και θα ξεπεράσει την κρίση. Ευχή όλων μας». Μεγάλα λόγια από έναν μεγάλο άνδρα που μπορεί να πλησιάζει τα 90 αλλά είναι πλήρης πνευματικής διαύγειας. Κι ο πληθυντικός κάθε άλλο παρά μεγαλειότητας είναι.

Ο Μανώλης Μαυρομμάτης μ' αυτή τη δήλωση-παρέμβαση εκφράζει όλον τον καλό κόσμο του Κολωνακίου και τους ψηφοφόρους του σαν πολιτευτής στην αριστοκρατική Α' Αθηνών. Κι επειδή ακριβώς στην Ελλάδα ο πολιτικός κόσμος έχει αρθεί στο ύψος αυτών των δύσκολων περιστάσεων, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να εμφανισθούν φαινόμενα σαν τον Μπέπε Γκρίλο όπως στη γειτονική Ιταλία. Οι Ελληνες άλλωστε, που πρώτοι απ' όλους ανακάλυψαν τη Δημοκρατία εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, έχουν και γνώση και κρίση για να επιλέγουν τους άριστους.
Κι αν στο φινάλε υπάρξει ανάγκη για τον Ελληνα Μπέπε Γκρίλο, αυτός είναι ήδη έτοιμος. Και σωματικά και πνευματικά. Ο περιβόητος Βοιωτός Γιάννης Κομπότης. Που είναι και ιταλομαθής μάλιστα. Σαν δύο σταγόνες νερό μοιάζουνε με τον Γκρίλο. Με τον Ιωάννη Κομπότη μάλιστα και να είναι πολιτικοποιημένος σαν μέλος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και να μην υπολείπεται στις αρετές που χαρακτηρίζουν έναν γελωτοποιό. Οπως λένε άνθρωποι του ποδοσφαίρου που έχουν γευθεί τη συναναστροφή του «μισή ώρα με τον Γιάννη φτιάχνεις καινούργιο συκώτι». Αν παραστεί ανάγκη, λοιπόν, ο Ελληνας Μπέπε Γκρίλο είναι έτοιμος. Αυτά.
Κανείς δεν µπορεί να τον φτάσει στο καραγκιοζιλίκι
Αυτή είναι η υπερήφανη εξωτερική πολιτική. Επιπέδου Τάκη Τσουκαλά. Και χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρα αυτό. Ο Τσουκαλάς, αν ήταν αρχηγός κόµµατος, θα ήταν σοβαρός και συγκροτηµένος
ΟΙ επιβεβαιώσεις ότι οι Ελληνες στέλνουν στη Βουλή τους άριστους και δεν πρόκειται ποτέ να εµφανισθούν στον τόπο µας φαινόµενα τύπου Μπέπε Γκρίλο είναι καθηµερινές. Τις προάλλες ήταν που είχε ρίξει χολή για την Κύπρο ο Σουηδός υπουργός Οικονοµικών. Οτι «η Κύπρος το µόνο που διαθέτει είναι το χρηµατοπιστωτικό σύστηµα κι ο τουρισµός κι ότι ύστερα απ' αυτά που γίνονται θα της µείνουν για να έχουν έσοδα µόνο οι παραλίες».
Ητανε ποτέ δυνατόν αυτή η ιταµή τοποθέτηση να µείνει χωρίς απάντηση; Για λογαριασµό του ελληνισµού,ανέλαβε να απαντήσει ο Ανεξάρτητος Ελληνάρας Πάνος Καµµένος (φωτό) µέσω Τwitter: «Οι Σουηδοί έχουν αυτοκίνητα Saab και όµορφες γυναίκες. Τα καλοκαίρια έχουν µόνο Saab. Οι γυναίκες είναι µε τους Κύπριους εραστές στην παραλία». Για να µάθει αυτός ο ανιστόρητος Σουηδός να φέρεται. Εµείς οι Ελληνες λοιπόν, στους οποίους συµπεριλαµβάνονται και οι Κύπριοι, κατά τον Καµµένο, πηδάµε τις γυναίκες σας. Ολονών. Και των γερµαναράδων. Κορόιδα. Και κερατάδες ταυτόχρονα.
Αυτή είναι η υπερήφανη εξωτερική πολιτική. Επιπέδου Τάκη Τσουκαλά. Και χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρα αυτό. Ο Τσουκαλάς µπορεί να λέει και µια κουβέντα παραπάνω, αλλά να µην ξεχνάµε ότι πρόκειται για ποδόσφαιρο. Αν ήταν αρχηγός κόµµατος, θα ήταν σοβαρός και συγκροτηµένος. Ο Καµµένος, αντίθετα, δεν καταλαβαίνει Χριστό. Δέκα Μπέπε Γκρίλο θέλει στην καθισιά του. Κανείς δεν µπορεί να τον φτάσει στο καραγκιοζιλίκι.
Αποδεικνύονται νοικοκύρηδες
ΚΑΙ µιας και το έφερε σήµερα η κουβέντα στην Κύπρο, φίλος που ρίχνει κάτι µατιές στο ΡΙΚ έχει µείνει µε το στόµα ανοιχτό. Για το επίπεδο που έχουν οι Κύπριοι. Με το σεις και µε το σας γίνονται οι συζητήσεις στην τηλεόραση. Ανάµεσα σε πολιτικούς, οικονοµικούς παράγοντες και δηµοσιογράφους. Οταν η χώρα δηλαδή έχει καταστραφεί κι ο κόσµος δεν έχει µετρητά για το σούπερ µάρκετ και το βενζινάδικο. Καµία σχέση µε τα καραγκιοζιλίκια και τα ξεφτιλίκια των Ελλήνων πολιτικών στις τηλεοπτικές συζητήσεις. Ταυτόχρονα υπάρχουν τα ρεπορτάζ για τις επιπτώσεις στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Οτι µαζί µε την Οικονοµία καταρρέουν και οι οµάδες.
Για τους ποδοσφαιριστές που είχαν τα λεφτά τους στις τράπεζες αλλά και για τον ΑΠΟΕΛ που είχε 5,5 εκατοµµύρια ευρώ στη Λαϊκή. Επειδή φοβηθήκανε, τα σηκώσανε, τα πήγανε στην Κύπρου, αλλά την καταστροφή δεν τη γλιτώσανε. Και εύλογα προκύπτει η ερώτηση: Ποια ελληνική οµάδα έχει λεφτά στην άκρη; Κι όχι τώρα, αλλά και προ κρίσης. Οχι πεντέµισι εκατοµµύρια, αλλά ούτε πεντέµισι κατοστάρικα. Για λαµόγια έχουν το όνοµα οι Κύπριοι αλλά -όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση του ΑΠΟΕΛ- νοικοκύρηδες.
Ο πατριωτισµός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων.
-Σάµιουελ Τζόνσον
ΕΡΩΤΗΣΗ Πώς φάνηκαν στον Σωκράτη οι δηλώσεις του Βαγγέλη ότι παρέλαβε τον Ολυµπιακό 5ο, µε χρέη και µε ελάχιστα συµβόλαια;
ΠΗΓΗ: www.sentragoal.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!