O δαίμων της φωτογραφίας "χτυπά"

Οι δύσκολες οικονομικοπολιτικές συνθήκεςπου επικρατούν στην Ελλάδα της κρίσης, καθώς η έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών προς τα πρόσωπα του πολιτικού συστήματος και κυρίως, προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, αποτυπώνονται με ιδιαίτερα περίτεχνο τρόπο σε φωτογραφίες, προϊόντα φωτομοντάζ, που κάνουν το γύρο των ιστοσελίδων δικτύωσης.

Πολλές από αυτές είναι τόσο επιτυχημένες, που καταφέρνουν να προκαλέσουν άφθονο γέλιο, σε μία περίοδο που, η κατήφεια και η απαισιοδοξία κυριαρχούν. Φυσικά, σκληρή κριτική πραγματοποιείται προς τα μέτρα της κυβέρνησης, στον ρόλο της Γερμανίας, της καγκελαρίου Μέρκελ και της τρόικας στην υπόθεση του ελληνικού χρέους, ενώ δε λείπουν και τα "φαρμακερά" σχόλια προς τα πρόσωπα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο.

Τα social media, όπως το Facebook και το Twitter έχουν γίνει βήμα έκφρασης αγανάκτησης, όμως το χιούμορ των Ελλήνων, ακόμα και σε δύσκολες μέρες, όπως είναι αυτές που διανύουμε, ποτε δεν χάνεται. Το Νοοz.gr, με αφορμή τη φωτογραφία με την παραποίηση της λεζάντας του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, έχει επιλέξει (διότι υπάρχει τεράστιος όγκος υλικού) και σας παρουσιάζει μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές, πρόσφατες φωτογραφίες που έγιναν διαδικτυακές "επιτυχίες"!



Η συγκεκριμένη, πρόσφατη φωτογραφία, εμπνευσμένη από τον Πύργο της Πίζας, αντικατοπτρίζει την άποψη των ελλήνων πολιτών για τους εκπροσώπους τους, στο ελληνικό κοινοβούλιο.



Ο θάνατος του συνιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς, ενέπνευσε ιδιαιτέρως, αφού η ασπρόμαυρη εικόνα του στην ιστοσελίδα της εταιρείας, μόλις ανακοινώθηκε ότι "έφυγε" από τη ζωή, "προσαρμόστηκε απόλυτα στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, με τα μηνύματα να αλλάζουν, ανάλογα με την περίπτωση.














Στα χιουμοριστικά στιγμιότυπα έκανε την εμφάνισή του και ο Mr. Bean, ο οποίος, στην παραπάνω φωτογραφία ακούει τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.



Η κριτική προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου είναι ιδιαίτερα σκληρή, πολλές φορές, φτάνοντας ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο και οικογενειακό επίπεδο.







Η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δεν θα μπορούσε να λείπει από τα σατιρικά φωτομοντάζ, πρόσωπο το οποίο δεν αποτελεί και τη μεγαλύτερη... συμπάθεια των Ελλήνων!



Παράλληλα, η "ιεραρχία" μέσα στον γαλλογερμανικό άξονα που καθορίζει τις τύχες της Ευρώπης, αποτυπώνεται στην παραπάνω φωτογραφία, με την Μέρκελ και τον Σαρκοζί, ο οποίος κατηγορείται από τους συμπατριώτες του για "δευτερεύοντα ρόλο" στη σχέση με τη γερμανίδα καγκελάριο.



Φυσικά, η αιχμηρή κριτική προς τις κυβερνητικές επιλογές δεν λείπει από τις φωτογραφίες-φωτομοντάζ που κλυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Προσφυγή στο ΔΝΤ, μέτρα λιτότητας και κατάσταση στην Παιδεία, είναο μόνο μερικές από αυτές που κατακρίνονται.








Τα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο, έφεραν τα συνηθισμένα "πυρά" προς την αστυνομία και κυρίως, προς τα ΜΑΤ. Ο αστυνομικός που περιλούστηκε με μπογιά έγινε πηγή έμπνευσης για πολλές φωτογραφικές "παρεμβάσεις", όπως φαίνεται στις δύο παραπάνω φωτογραφίες.



Παράλληλα, οι πολιτικές περικοπών στο Δημόσιο και συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα, απεικονίζει την αγανάκτηση των "θυμάτων" τους, με ειρωνικό τόνο!



Τέλος, το χαράτσι, του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, κάνει την εμφάνισή του σε έναν διάσημο πίνακα, όπως είναι ο "Θάνατος του Μαρά" του Ζακ Λουί Νταβίντ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!