Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη...

του Κώστα Καίσαρη

ΤΡΕΙΣ μαχαιρωμένοι στα Κάτω Πετράλωνα κι ο ένας σοβαρά. Καταπώς το έχει πει ο λαϊκός ποιητής: «Μαχαιριές του, δώσ' του, δώσ' του και να γίνω εγώ γιατρός του». Γι' αυτό και ο Λοβέρδος ως αρμόδιος υπουργός Υγείας βγήκε και έκανε δηλώσεις. Στην προκειμένη περίπτωση ούτε ο Γερουλάνος μίλησε, ούτε ο Νικητιάδης, ούτε ο Μπιτσαξής, που εδώ και είκοσι μέρες έχει πιει το αμίλητο νερό. Βρήκε το κενό της αθλητικής ηγεσίας ο Λοβέρδος κι έκανε αυτός δηλώσεις για τις μαχαιριές: «Είναι αδιανόητο κατά τακτά χρονικά διαστήματα να γίνονται αιματηρά επεισόδια εντός και εκτός των γηπέδων».
Οταν λοιπόν ο Γερουλάνος έχει ανακοινώσει με όλη την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια μέσα στη Βουλή ότι με την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν μπαίνει λουκέτο στους συνδέσμους φιλάθλων, οι οποίοι μετατρέπονται σε λέσχες, τι να βγει να πει τώρα με τους τρεις μαχαιρωμένους στα Κάτω Πετράλωνα; Του Μπιτσαξή από τότε που σχολίασε ως θετική την απόφαση για αφαίρεση βαθμών σε Βόλο και Καβάλα τού έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα του λόγου. Συμβαίνει αυτό στις Δημοκρατίες. Ο πολιτικά ανώτερος να απαγορεύει στον πολιτικά κατώτερό του να κάνει δηλώσεις.
Εχει συμβεί αυτό στο παρελθόν με τον Βενιζέλο ως υπουργό Πολιτισμού και τον Λιάνη ως υφυπουργό. Κάπου είχανε μανουριάσει και του είχε απαγορεύσει του Λιάνη μέχρι νεωτέρας να κάνει δηλώσεις. Ο Λοβέρδος λοιπόν σαν Νο 3 της κυβέρνησης που έχει αυτοανακηρυχθεί μετά από Παπανδρέου - Βενιζέλο δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Αφού, σου λέει, δεν μιλάει κανένας άλλος, να πω καμιά μαλακία εγώ. Οτι είναι αδιανόητο να μαχαιρώνονται.
Λες κι έχει βγει κανείς να υποστηρίξει ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό. Η παρουσία πάντως του πολιτικού κόσμου στα αθλητικά δρώμενα είναι έντονη. Εν όψει της χθεσινής επανεξέτασης από την Επιτροπή Εφέσεων της υπόθεσης του Ηρακλή, που ενδιαφέρει άμεσα τον Αστέρα Τρίπολης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, ήταν κατηγορηματικός: «Εγινε ωμή πολιτική παρέμβαση. Η περιφέρεια θα είναι παρούσα στη μάχη που δίνει ο Αστέρας». Ποιος είπε ότι το φαινόμενο Ψωμιάδη αποτελεί προνόμιο της Μακεδονίας. Ο Μοριάς μπορεί να είναι περήφανος για τον δικό του περιφερειάρχη. Μόνο ο δήμαρχος της Ηλιούπολης και οι βουλευτές της Β' Αθηνων άφησαν μόνη και έρημη την ομάδα σαν την καλαμιά στον κάμπο.
Ατραξιόν της Τούμπας οι νέοι ιδιοκτήτες
ΑΠ' ό,τι φαίνεται, η ταπεινότητά μου αποτελεί θλιβερή εξαίρεση. Δεν βρήκα δηλαδή κάτι να αποθεώσω στην πρεμιέρα των πέντε αγώνων και των τριών αναβολών. Οτι, π.χ., ο ΠΑΟΚ μετά το μεγαλοπρεπές 1-0 επί της γιγαντιαίας Ξάνθης μέχρι που χτυπάει και πρωτάθλημα. Αν μου χτύπησε κάτι στην πρεμιέρα ήταν η απουσία του διδύμου της φωτιάς Φλωρίδη - Σαχπατζίδη με τα μπαγιασόν, τα άσπρα λινά πουκάμισα, τα μαύρα γυαλιά, τα πούρα και το Τσίβας με τα ξηροκάρπια στη σουίτα.
Ολα τα λεφτά πλέον στην Τούμπα είναι η ατραξιόν των εν δυνάμει νέων ιδιοκτητών. Αν είναι να κρατήσεις κάτι ποδοσφαιρικό από την πρεμιέρα, μένεις στο ένα-ένα του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο. Με τον Γιώργο Σπανό, καταπώς λέει το ρεπορτάζ, να βράζει φασόλια. Ετσι είναι. Ομάδα Βήτα Εθνικής ήταν ο ΟΦΗ. Ετσι και μείνουνε ελεύθεροι όλοι οι παίκτες μέχρι Λιβαδειά και Δόξα φτάνουνε. Δεν πάνε παραπάνω.
Με δώδεκα μεταγραφές ο Ατρόμητος, αν υπολογιστεί κι ο Δημούτσος, τον Σπανό να καλοπληρώνει κάθε πρώτη του μηνός και στο δεύτερο ημίχρονο να μην ακουμπάει την μπάλα. Αν ήταν ανάποδα δηλαδή οι πάγκοι κι ο Δώνης είχε τους παίκτες του ΟΦΗ, πόσο θα ήτανε το σκορ; Μηδέν-πέντε; Σχετικά τώρα με την πιθανότητα εμπλοκής του Μυτιληναίου στον Παναθηναϊκό, η καλή σχέση του τόσο με τον Βαρδή όσο πολύ περισσότερο με τον Τζίγγερ είναι δεδομένη. Το θέμα, λοιπόν, υφίσταται.
Ο Βαγγέλας όμως, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, δεν είναι από τα κουβαρντόπαιδα. Οταν είχε μπει στον Ηρακλή μέσω των Τζοχατζοπουλαίων και των Βενιζέλων (όπως ο Μπατατούδης στον ΠΑΟΚ και ο Κοντομηνάς στον Αρη), το χρηματιστήριο ήτανε στις πέντε χιλιάδες μονάδες. Οχι σε τριψήφιο αριθμό που είναι σήμερα. Και τότε όμως με το που πούλησε τον Μιχάλη Κωνσταντίνου κι έγινε ρέφος και με το παραπάνω, την έκανε λος πούλος. Με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες ο Βαγγέλας τις τσέπες τις έχει ραμμένες. Χαίρετε.
Φωτιά και λάβρα η επιστολή
ΜΕΣΑ στη γενικότερη μπουρδελοποίηση έχουμε και τους τσαμπουκάδες του Βαγγέλη στον Αλαφούζο. Ή, αν αφήσουμε τα επί προσωπικού και το πάμε σε θεσμικό επίπεδο, της Super League με το ΣΚΑΪ. Η επιστολή της διοργανώτριας αρχής, που υπογράφει ο Βαγγέλης προς τον Αλαφούζο, ήτανε φωτιά και λάβρα: «...Κατά την αγωνιστική περίοδο 2010-11 ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ προέβη σε εκτεταμένη, συστηματική και κατ' εξακολούθηση παραβίαση τόσο της κείμενης νομοθεσίας όσο και των ειδικών όρων της σύμβασης κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων [...] κατά παράβαση νόμων και διατάξεων δημιουργήσατε ειδική εκπομπή [...] δεν θα ανεχθούμε την επόμενη αγωνιστική περίοδο την ως άνω κακόβουλη, προσβλητική και παραβατική συμπεριφορά σας».
Ενα χρόνο βύζαινε το δάχτυλο
Από πρώτη άποψη, λες γιασάν του μάγκα του καραμπουζουκλή του Βαγγέλη. Που δεν κωλώνει απέναντι στους καναλάρχες και βάζει τα στήθια του μπροστά για το συμφέρον του συνεταιρισμού και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Κι ας είναι μέτοχος κατά 20% στον ΣΚΑΪ. Υπάρχει, όμως, και η δεύτερη ανάγνωση. Αν -όπως λέει ο Βαγγέλης στην επιστολή του- ο ΣΚΑΪ έναν ολόκληρο χρόνο πέρυσι παραβίαζε τους νόμους, τι έκανε η Super League;
Ποιες ήταν οι ενέργειές της; Είχε στείλει εξώδικα; Εχει καταθέσει εις βάρος του αγωγές; Είχε τέλος πάντων στραφεί δικαστικά εναντίον του σταθμού; Τίποτα απ' όλα αυτά. Ενα χρόνο η Super League βύζαινε το δάχτυλο. Τώρα ξύπνησε. Τώρα αγρίεψε ο Βαγγέλης. Οταν με αφορμή τα γεγονότα του ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη τσακώθηκε μαζί τους. Μέχρι τότε απέναντι στους συνεταίρους του στον ΣΚΑΪ ως πρόεδρος του συνεταιρισμού της Super League ήταν τουμπεκής.
Τρανό παράδειγμα ο «Σαρλό»
ΦΙΛΟΣ της εφημερίδας θέλησε να συνεισφέρει σχετικά με την αθλιότητα της κοινοτοπίας του «έφυγε πλήρης ημερών»: Ο Τσάρλι Τσάπλιν σε ηλικία 73 ετών απέκτησε παιδί. Το 1962, πολλά χρόνια προτού η επιστήμη φτάσει στην εξωσωματική. Με τη φυσιολογική διαδικασία, που για να γίνει η διείσδυση το εργαλείο πρέπει να είναι ατσαλωμένο. Ο Πάμπλο Πικάσο επίσης μέχρι το τέλος του βίου του στα 92 είχε πλήρη σεξουαλική δραστηριότητα. Και μπορεί κάποιου αλλουνού να μην του κάνει κούκου από τα 40 του. Ουδείς βλαξ, λοιπόν, μπορεί να καθορίσει για τον οποιονδήποτε ότι ήταν πλήρης ημερών.
Σαφώς πιο συγκρατημένος και μετριοπαθής στις κρίσεις του για τον Μακούν απ' ό,τι οι δημοσιογράφοι ο Νίκος Αλέφαντος.
-Observer.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς γίνεται στην ίδια μετάδοση ο Αλέκος Θεοφιλόπουλος να τη λέει Μπαρτσελόνα και ο Μανώλης Σταραμόπουλος Μπαρσελόνα;
www.sentragoal.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!