Οι πολιτικοί αρχηγοί γράφουν για το 2011


Λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς, έξι πολιτικοί αρχηγοί γράφουν στο «Έθνος» για τη δύσκολη χρονιά που πέρασε, τις προοπτικές της χώρας, την έξοδο από την οικονομική κρίση, προτείνουν στρατηγικές και ασκούν κριτική σε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές.
Αισιόδοξος για την επιτυχία των κυβερνητικών επιλογών για έξοδο από την οικονομική κρίση εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Αν συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάναμε το 2010, επιμένοντας στις μεγάλες αλλαγές, το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης και το 2012 η πατρίδα μας θα επανέλθει στην ανάπτυξη», σημειώνει. Στόχος είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, «το 2013 να έχουμε αφήσει πίσω μας τις παθογένειες, συνήθειες, νοοτροπίες και πρακτικές που μας οδήγησαν στην κρίση», καθώς «μπορούμε πλέον να ονειρευτούμε την Ελλάδα που θέλουμε και να κάνουμε τους στόχους μας πραγματικότητα».
Αντίθετη άποψη εκφέρει στο άρθρο του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. «Η πολιτική του μνημονίου, η πολιτικής διεξόδου δια της...ασφυξίας, είναι ήδη φανερό ότι δεν οδηγεί πουθενά», τονίζει ο ίδιος και εκτιμά ότι 2011 θα είναι χρονιά-ορόσημο για την Ελλάδα, καθώς η χώρα θα κληθεί να αλλάξει την πολιτική της για διέξοδο από την κρίση δανεισμού, αλλά και το πολιτικό και οικονομικό της μοντέλο. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι η χώρα θα πρέπει να καλύψει τις δανειακές της υποχρεώσεις με "επανεκκίνηση" της οικονομίας και όχι με υπερ-φορολόγηση που οδηγεί σε ακόμα βαθύτερη ύφεση.
Για αποφασιστικές μάχες κάνει λόγο η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. «Ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με τη στήριξη της τρόικας, προκειμένου να διασφαλίσει τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, θα κλιμακωθεί και θα γίνει πιο αδυσώπητος», εκτιμά, και τονίζει ότι «η αναμέτρηση των εργαζομένων με τις δυνάμεις που εκφράζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων είναι αναπόφευκτη.»
«Ο Ελληνας ανησυχεί και φοβάται για το μέλλον του», σημειώνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, αν και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι ο ελληνικός λαός θα τα καταφέρει και θα βγει πάλι νικητής αρκεί να αντλήσει δύναμη από τις εθνικές του αξίες, ιδέες και πρότυπα.
«Για να σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία, χρεοκοπούν τον λαό» δηλώνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος και καλεί σε ενότητα όλες τις δυνάμεις της αριστεράς σε ένα μίνιμουμ σχέδιο ενεργοποίησης των κοινωνικών αντιστάσεων, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις εναλλακτικές λύσεις. Το 2011 ίσως να είναι η κρισιμότερη χρονιά στην νεώτερη Ιστορία, εκτιμά ο ίδιος.
Για παρατεταμένη και βαθύτερη ύφεση, μιλά ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης, ο οποίος και εκτιμά ότι ο προϋπολογισμός του 2011 δεν θα τηρηθεί ούτε για δύο μήνες. Η πρότασή του ίδιου αφορά «μια πολιτική που αντιμετωπίζει την κρίση με σταθερή και αταλάντευτη αναφορά την κοινωνία, με τη μέγιστη συσπείρωση των πολιτών.»
Τέλος, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντ. Μπακογιάννη τονίζει την ανάγκη για μια εκ βάθρων αλλαγή των πάντων και εκφράζει την ευχή το 2011 η χώρα και οι θεσμοί της, ιδίως τα κόμματα, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε το 2011 να σφραγίσει ένα καλύτερο μέλλον.
www.tvxs.gr
www

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!