Ζήτω η γελοιοποίηση!

Το πολιτικό σύστημα μάλλον βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση αξιών από τη σύστασή του.
Ενας εσμός πολιτικών, υπολογίσιμο τμήμα ενός ασφαλώς ευρύτερου συνόλου, επιχειρεί ασκήσεις οίησης εξαντλώντας τα όρια αντοχής μας. Υπερβαίνοντας τη στοιχειώδη αισθητική, προτείνει κώδικες συμπεριφοράς, εμπεδώνει πρότυπα νοοτροπιών, τείνει να εδραιωθεί και να οικειοποιηθεί τους πολιτικούς χώρους.
Η παγκάλειος ρήση «Ολοι μαζί τα φάγαμε» δεν μπορεί παρά να υποδηλώνει το μέτρο της αμετροέπειας ορισμένων εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου. Πέραν της ευδιάκριτης πολιτικής ανωριμότητας του προσώπου, ο ισχυρισμός παραπέμπει στη συλλογική ενοχή, ακριβώς για να εξαφανίσει τα ίχνη των δραστών. Ομως, πιστέψτε το κ. αντιπρόεδρε, οι πολλοί δεν υπέπεσαν γονυπετείς στο αμάρτημα της θεσιθηρίας, ούτε ενστερνίστηκαν τις πελατειακές μεθόδους σας. Εάν βεβαίως εμφιλοχωρεί η συλλογική ευθύνη στο εκλογικό σώμα, αυτή αφορά μοναδικά την εμμονή υπερψήφισης του προσώπου σας και αναλόγων ομοίων σας.
ΔΙΑΓΚΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ τον προηγούμενο, ο κ. Σαμαράς με περίσσιο θράσος υποσχέθηκε στη Θεσσαλονίκη την εντός ολίγου χρόνου επίλυση του εξωτερικού χρέους. Πού θα πάει, κάποιους θα πείσει για τις μεσσιανικές του ιδιότητες. Ηδη η ζηλευτής ευφυΐας κ. Τζότζολα, η περί Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, δίχως την παραμικρή ντροπή η αθεόφοβη, έμπλεη περιφρόνησης προς την κοινή γνώμη, υπέβαλε τα νεύρα μας σε γενναία δοκιμασία μεταφέρουσα τις δήθεν αγωνίες πολιτών της οδού Ερμού, οι οποίοι -κατά την εν λόγω κυρία- υποδέχτηκαν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κραυγάζοντες «Σώσε μας». Αφού δεν τη δένουν επί εσχάτη αναισθησία!
ΞΕΠΡΟΒΑΛΑΝ και ορισμένοι επίδοξοι αυτοδιοικητικοί άρχοντες να διεκδικήσουν τα πρωτεία της ακαλαισθησίας από τους πρωτοπόρους πολιτικούς. Φέρ' ειπείν ο κ. Μητρόπουλος εδήλωσε εσχάτως ότι εάν εκλεγεί δεν θα εφαρμόσει το Μνημόνιο στην Περιφέρεια Αττικής. Θυμίζει τον εμπνευστή της επιγραφής «Δήμος Δάφνης: Αποπυρηνικοποιημένη ζώνη». Ενώ ο κ. Μπουτάρης, άλλος αμφισβητίας του κατεστημένου, διεμήνυσε σε ανοιχτή συγκέντρωση ότι θα προσαρμόσει το πρόγραμμα της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, προβάλλοντας πορνό στις μεταμεσονύχτιες ώρες. Επειδή, είπε, θα έχει πολλά έσοδα από διαφημίσεις. Δυστυχώς, η σοβαρότητα λανθάνει στις μέρες μας.
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ η Αθηναϊκή Δημοκρατία έλυνε καίρια αυτά τα προβλήματα διά του εξοστρακισμού των πολιτικών που ασχημονούσαν σε βάρος του κοινωνικού σώματος. Η σημερινή αστικοτηλεοπτική δημοκρατία απλώς τούς ωθεί στη γελοιοποίηση. Τιμωρία είναι κι αυτή!
www.enet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!