Το πανόραμα του παγκόσμιου Ίντερνετ! Μόνο 1,7 Mbps η μέση ταχύτητα - Στα 3.070 Kbps στην Ελλάδα

Το παγκόσμιο διαδίκτυο σταδιακά επιταχύνει αλλά με πολύ αργό ρυθμό! Μια νέα έκθεση από το εξειδικευμένο δίκτυο Akamai, που αναλύει τις ταχύτητες και τους τεράστιους όγκους δεδομένων (data) που κυκλοφορούν στις ηλεκτρονικές «λεωφόρους» του διεθνούς Ίντερνετ, αποκαλύπτει ότι ενώ αρκετές χώρες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο, σε παγκόσμιο επίπεδο τα πράγματα ακόμα υστερούν.
Η μέση παγκόσμια ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων είναι μόλις 1,7 Mbps (megabits ανά δευτερόλεπτο), ενώ στην Ελλάδα διαμορφώνεται σε 3.070 Kbps.
  
Η κορυφαία χώρα διεθνώς με μέση ταχύτητα 12 Mbps είναι η Νότια Κορέα, όπου η μέγιστη μέση ταχύτητα φτάνει τα 33 Mbps, ενώ μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 100 Mbps, αλλά σε κόστος πολύ υψηλό για τον χρήστη.
Ακολουθούν Χονγκ Κονγκ (9 Mbps), Ιαπωνία (7,8 Mbps), Ρουμανία (6,3 Mbps), Λεττονία (6,3), Σουηδία (6,1), Ολλανδία (5,9), Τσεχία (5,4), Δανία (5,3) και Ελβετία (5,2).

Η ταχύτερη ευρυζωνική πόλη στον κόσμο είναι η Μασάν της Ν.Κορέας και γενικότερα η Ασία κυριαρχεί όχι μόνο στη λίστα με τις υψηλότερες ταχύτητες διαδικτύου, αλλά και στον κατάλογο με τις πιο γρήγορα διασυνδεμένες πόλεις στον κόσμο.

Περισσότερες από τις μισές πόλεις στη λίστα των πιο γρήγορων 100 διεθνώς, βρίσκονται στην Ιαπωνία, ενώ μόνο 12 αμερικανικές συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το "Top 100".

Στις 20 πόλεις με την ταχύτερη διαδικτυακή σύνδεση (Top 20) υπάρχουν μόνο ιαπωνικές και νοτιοκορεατικές πόλεις (με εξαίρεση μια σουηδική).

Η έκθεση της Akamai καταγράφει και τις χώρες από όπου προέρχονται οι περισσότερες επιθέσεις χάκερ (τύπου phishing, spam κ.α.). Στην κορυφή του καταλόγου βρίσκεται η Ρωσία με 12% του παγκόσμιου συνόλου και ακολουθούν ΗΠΑ (10%), Κίνα (9,1%), Ταϊβάν (6,1%), Βραζιλία (6%), Ιταλία (4,4%), Γερμανία (3,9%), Ρουμανία (3,2%) κ.α.

Όσον αφορά τη δυνατότητα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση για πρόσβαση στο διαδίκτυο, οκτώ στους δέκα πάροχοι κινητής τηλεφωνίας διεθνώς προσφέρουν ταχύτητες άνω των 2 Mbps, τρεις στους δέκα άνω των 5 Mbps και πολύ λίγοι (γύρω στο 5%) άνω των 10 Mbps.

Ελλάδα

Σύμφωνα με την έκθεση της Akamai, στην Ελλάδα υπάρχουν 2.037.975 διευθύνσεις Ίντερνετ (ΙΡ), ενώ το ποσοστό προέλευσης επιθέσεων χάκερ στο σύνολο παγκοσμίως φτάνει το 0,2%.
  
Η μέση ταχύτητα σύνδεσης στην χώρα μας αναφέρεται ότι είναι 3.070 Kbps, η μέγιστη 12.123 Kbps, το ποσοστό συνδέσεων με ταχύτητα πάνω από 5 Mbps είναι 5,5%, με ταχύτητα πάνω από 2 Mbps είναι 68%, ενώ με ταχύτητα κάτω από 256 Kbps είναι 1.9%.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!