Άρχισε το «Urban Festival» στη Θεσσαλονίκη


Από το πρωί διοργανώνονται διάφορες καλλιτεχνικές και οικολογικές δράσεις σε κεντρικούς δρόμους της πόλης
 
Σε ένα εκτεταμένο ...Πx5 (Παρτέρια, Παγκάκια, Πεζοδρόμια, Πεζόδρομοι, Πλατείες), που «απελευθερώνονται με το «μαγικό» άγγιγμα της Τέχνης και της Δράσης» φιλοδοξούν να μετατρέψουν το κέντρο, στο πλαίσιο του «Urban Festival - 2010», ενώσεις πολιτών, καλλιτέχνες και οικολογικές οργανώσεις.

Με κεντρικό σύνθημα: «Πx5 : φτου ξελευθερία» από το πρωί διοργανώνονται διάφορες καλλιτεχνικές και οικολογικές δράσεις σε όλο το μήκος της οδού Δημητρίου Γούναρη, από τη Ροτόντα, την Καμάρα έως και την πλατεία Ναυαρίνου, με στόχο να διαδοθεί το μήνυμα: «Ελεύθεροι δημόσιοι χώροι για κάθε πολίτη».

«Θέλουμε να περάσουμε ένα άλλο πνεύμα χρήσης των δημόσιων χώρων, που στη χώρα μας κάθε άλλο παρά δημόσιοι είναι, αφού καταλαμβάνονται από Ι.Χ. τραπεζοκαθίσματα, πραμάτειες και άλλα αντικείμενα, που γενικώς υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μέσα στην πόλη» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, εκ μέρους των διοργανωτών, η Ελένη Χοντολίδου.

Στις δράσεις περιλαμβάνονται υπαίθριες επιδείξεις αναψυχής (ζογκλερικά, χορός, θεατρικά), χαριστικό παζάρι, προβολές εναλλακτικής και μοντέρνας αρχιτεκτονικής, φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, «παιχνίδι ανακύκλωσης», επίδειξη κομποστοποίησης οργανικών απορριμμάτων, εκθέσεις εικαστικών, βιντεοπροβολές, μουσικά δρώμενα, έκθεση κεραμικών, παιδικά χάππενιγκς, επιδείξεις παρκούρ, ακροβατικά, κ.α.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!