Εξέγερση επαγγελματιών για τη «διαπόμπευση»: Επτά επιστημονικοί φορείς διαμαρτύρονται για τη στάση της κυβέρνησης και ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Επτά επιστημονικοί φορείς (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, μηχανικοί και Οικονομικό Επιμελητήριο) εξέφρασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου την αντίθεσή τους στη διαπόμπευση των επαγγελματικών τους κλάδων που όπως υποστηρίζουν, γίνεται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Μάλιστα, δήλωσαν κατηγορηματικά ότι αν δεν ανταποκριθεί ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου στο αίτημα που ήδη έχουν υποβάλει να τους δεχθεί, τότε την ερχόμενη Τετάρτη θα πάνε εν πομπή στο Μέγαρο Μαξίμου και θα καταθέσουν τις επαγγελματικές ταυτότητές τους. Επίσης ακόμη και αν τους δεχθεί αλλά δεν ικανοποιηθούν από τις απαντήσεις που θα λάβουν και πάλι στην περίπτωση αυτή θα καταθέσουν τις ταυτότητές τους, τόνισαν κατηγορηματικά οι εκπρόσωποι και των επτά φορέων.

Σε συνεχή διαπόμπευση των επαγγελματικών κλάδων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Δ. Παξινός, ενώ έκανε λόγο για « ανθρωποφάγους που στρέφουν έναν κλάδο σε βάρος άλλου». Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση όλους τους επαγγελματικούς κλάδους τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς. « Μας οδηγούν στη ζούγκλα με κανόνες ζούγκλας » τόνισε ο κ. Παξινός καταλήγοντας: « Δεν θα μείνουμε όμως αδρανείς».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Πελ. Καλλίρης «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που έχει η στοχοποίηση επιστημονικών και επαγγελματικών ομάδων από την κυβέρνηση και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης». Επισήμανε ακόμη ότι πρέπει να ληφθούν ταυτόχρονα μέτρα για τη μείωση της σπατάλης στον δημόσιο τομέα και την αύξηση των επενδύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Διαφορετικά, πρόσθεσε ο κ. Καλλίρης, «θα βυθιστούμε στην ύφεση και η επιστροφή στην ανάπτυξη θα είναι αδύνατη».
Τετραπλασιάζεται η ανεργία των μηχανικών μέσα στον επόμενο χρόνο, επισήμανε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Ι. Αλαβάνος, προσθέτονταςότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία πρόταση, καμία καινοτομία και καμία ποιοτική αναβάθμιση. Ξεκαθάρισε ο κ. Αλαβάνος ότι δεν πρόκειται να δεχθεί η κοινωνία ότι «νόμος είναι το δίκιο του επενδυτή», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα κυβερνητικά μέτρα να υποβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών κ. Κ. Λουράντος τόνισε ότι « η κατασυκοφάντηση του υγειονομικού χώρου δεν λέει να σταματήσει», προσθέτοντας ότι «οι διοικούντες αρμενίζουν πολύ στραβά». Χαρακτήρισε « μπάχαλο» την όλη κατάσταση και ανέφερε ότι επτά μήνες έχει το Δημόσιο να πληρώσει τους συναδέλφους του από φάρμακα που ήδη έχουν χορηγήσει, πιστώνοντας έτσι το Δημόσιο με 300 εκατ. ευρώ. Επισήμανε τέλος ο κ. Λουράντος ότι οι φαρμακοποιοί πληρώνουν φόρο για χρήματα που δεν έχουν εισπράξει.

Οι νέοι γιατροί φεύγουν στο εξωτερικό
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μανώλης Καλοκαιρινός τόνισε ότι το φαινόμενο της «έκρηξης» της μετανάστευσης επιστημόνων έχει φθάσει στο σημείο 1.500 γιατροί ως τώρα να εγκαταλείψουν τη χώρα μας, κάτι που σημαίνει ότι θα χαθούν χρήσιμα άτομα για « τον ιστό της ιατρικής επιστήμης» . Τόνισε παράλληλα ότι δεν πρέπει να φτάσουμε σε « κοινωνική έκρηξη». « Χρεοκόπησε το πολιτικό σύστημα » τόνισε ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών κ. Κ. Βλαχάκης υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε εκτροπή από τις συνταγματικές επιταγές σημαίνει χρεοκοπία του πολιτεύματος. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όποιες φωνές μιλάνε για ισοπέδωση προσβάλλουν το πολίτευμά μας.
www.tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!