ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΟΜΠΙ: Ζωγραφική, ποίηση, αλλά και... extreme sports!




Πώς περνά τον ελεύθερο χρόνο του ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος; Ποιοι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης επιδίδονται σε… extreme sports και ποιοι έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες; Ποιος είναι ο αγαπημένος αντίπαλος του Χριστόδουλου Οικονομίδη στο τένις και ποιοι αιρετοί είναι λάτρεις της ελεύθερης ιππασίας;

Η “Μ” έγινε… αδιάκριτη, ρώτησε και έμαθε ποια είναι τα χόμπι των δημάρχων. Έμαθε ποιες είναι οι αγαπημένες ασχολίες τους, πώς περνούν την ημέρα τους όταν δεν ασφυκτιούν από υποχρεώσεις, τι τους αρέσει και τι τους χαλαρώνει. Στοιχεία δηλαδή που γνωρίζουμε για όλους τους φίλους μας. Γιατί λοιπόν όχι και για τους δημοτικούς μας άρχοντες;


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ 
δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Από “κατοστάρης”… πιλότος της φόρμουλα 3

Η… μεγάλη αγάπη του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, είναι γνωστή στους περισσότερους. Πρόκειται για τον στίβο, στον οποίο εξάλλου ο ίδιος ως αθλητής των εκατό μέτρων κατέκτησε σημαντικές διακρίσεις, χάρη στις οποίες του αποδόθηκε και ο χαρακτηρισμός “φτερωτός γιατρός”. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι αυτό που πραγματικά χαλαρώνει τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο είναι η ζωγραφική και ακόμη λιγότεροι ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε πολλές προπονήσεις ως… πιλότος της φόρμουλα 3. Λάτρης της ταχύτητας, συνήθως προπονούνταν στις πίστες του Αιγινίου και των Σερρών. 
Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ακόμη και σήμερα στον ελεύθερο χρόνο του αθλείται συστηματικά, κάνοντας τζόκιγκ και κολυμπώντας, εσχάτως και στο δημοτικό κολυμβητήριο της πρώην αλάνας της Τούμπας. Μερικές πινελιές, όταν καταφέρνει να ξεκλέψει λίγο χρόνο από τα καθήκοντά του, τον κρατούν σε επαφή με τη ζωγραφική. Παλαιότερα είχε τη δυνατότητα να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην αγαπημένη του καλλιτεχνική ενασχόληση και μάλιστα είχε πάρει μέρος με προσωπικούς πίνακές του σε έκθεση ζωγραφικής που είχε οργανώσει με τη συμμετοχή μελών του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.



ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ 
δήμαρχος Καλαμαριάς

Επίσημη αγαπημένη η… αντισφαίριση

Φανατικός οπαδός αλλά και εξαιρετικός παίκτης του τένις είναι ο δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης. Όσο πιεσμένο κι αν είναι το πρόγραμμά του, ο δήμαρχος φροντίζει σε καθημερινή βάση να αφιερώνει τουλάχιστον δύο ώρες στο αγαπημένο του άθλημα, για να διατηρεί την καλή φυσική του κατάσταση. Τα καλοκαίρια σταθερός αντίπαλος του Χριστόδουλου Οικονομίδη είναι ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός και στενός φίλος του δημάρχου, Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου. Συχνά ο κ. Οικονομίδης συναντιέται στο γήπεδο και με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Ζορπίδη. 
Πέρα από το τένις, ο δήμαρχος Καλαμαριάς αγαπά ιδιαίτερα και το ψάρεμα. Όπως άλλωστε λέει χαριτολογώντας ο ίδιος, “κάποιος που έχει γεννηθεί στο Καραμπουρνάκι δεν δικαιούται να μην είναι δεινός ψαράς”. Ο ίδιος πραγματοποιεί συχνές εξορμήσεις τα καλοκαίρια στη Χαλκιδική, όπου έχει το τροχόσπιτό του, και ψαρεύει τακτικά παρέα με καλούς φίλους.



ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ 
δήμαρχος Αμπελοκήπων

Συγγραφέας αλλά και… στιχουργός

Με τη συγγραφή ποιημάτων και διηγημάτων ασχολείται εδώ και χρόνια στον ελεύθερο χρόνο του ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου. Ήδη διαθέτει μια πλούσια προσωπική συλλογή, που ωστόσο ακόμη δεν πήρε την απόφαση να εκδώσει. Στα περισσότερα ποιήματα και διηγήματά του, όπως ο ίδιος αναφέρει, υμνεί τον έρωτα, ενώ πολλά έργα του αναφέρονται σε σημαντικά γεγονότα της μακράς ελληνικής ιστορίας. 
Εσχάτως ο Λάζαρος Κυρίζογλου δοκίμασε τις δυνάμεις του και στη μουσική, υπογράφοντας τους στίχους σε τρία τραγούδια, που μάλιστα κυκλοφόρησαν σε cd. Για τη δημιουργία αυτού του μουσικού cd ο δήμαρχος συνεργάστηκε με τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Αμπελοκήπων Ανδρέα Ρώσση και Κώστα Γεκουσίδη, καθώς και με τη θεατρολόγο του δήμου Χριστίνα Χατζηγεωργίου. Το cd αυτό ασφαλώς δεν διατίθεται προς πώληση, αλλά προσφέρεται αποκλειστικά ως δώρο στους φίλους και στους συνεργάτες των δημιουργών του.
(Σ.Σ: Ο Δήμαρχος μας έχει δώσει εδω και πολύ καιρό τα τραγούδια του. Επειδή όμως δεν γνωρίζουμε την τεχνολογία που χρειάζεται για να τα γνωστοποιήσουμε, δεν το έχουμε κάνει ακόμη. Σύντομα όμως θα τα ακούσετε.)



ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ 
δήμαρχος Πεύκων

Στα γήπεδα από την ηλικία των δώδεκα

Από την ηλικία των δώδεκα ετών βρίσκεται στα γήπεδα του μπάσκετ ο δήμαρχος Πεύκων Στέλιος Συμεωνίδης, ο οποίος ακόμη και σήμερα, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του και τις αυξημένες υποχρεώσεις του, φροντίζει να ξεκλέβει λίγο χρόνο για να ασχολείται με το αγαπημένο του άθλημα. 
Ο ίδιος επί σειρά ετών έπαιζε ερασιτεχνικά σε διάφορες ομάδες μπάσκετ και στην πορεία εργάστηκε για διάστημα περίπου έξι ετών ως προπονητής. Το μπάσκετ αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του, αφού η ενασχόλησή του με το άθλημα αυτό από διάφορες θέσεις χρονολογείται ήδη από το 1965. 
Επί 28 συναπτά έτη ο Στέλιος Συμεωνίδης εργάστηκε ως διεθνής διαιτητής καλαθοσφαίρισης, έχοντας μάλιστα τιμηθεί πολλές φορές για την προσφορά του στον χώρο του αθλητισμού. Μάλιστα ο ίδιος ανέβηκε στα ψηλότερα σκαλιά της ελληνικής διαιτησίας, διατελώντας πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ).



ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΠΑΠΑΣ 
δήμαρχος Σοχού

Λάτρης της ελεύθερης ιππασίας αλλά και του… motocross

Οι μηχανές είναι η μεγάλη αδυναμία του δημάρχου Σοχού Θεοφάνη Παπά, ο οποίος σε τακτική βάση συμμετέχει σε αγώνες motocross και enduro. Το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής του Σοχού, εξάλλου, προσφέρεται για την ανάπτυξη ανάλογων δραστηριοτήτων. 
Ο Θεοφάνης Παπάς είναι και λάτρης της ελεύθερης ιππασίας, όπως εξάλλου και ο δήμαρχος Λαχανά Παντελής Πάσχος. Ο ίδιος άλλωστε, μαζί με άλλους επτά φίλους του, δημιούργησαν στον Σοχό κι έναν ιππικό όμιλο που σήμερα αριθμεί περισσότερα από 35 ενεργά μέλη. Με πρωτοβουλία του ομίλου μάλιστα οργανώνονται κάθε χρόνο αποδράσεις στον ορεινό όγκο της περιοχής, στις οποίες συμμετέχουν άτομα που αγαπούν την ελεύθερη ιππασία από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!