Κίνδυνος «μπλακ αουτ» στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου!




Σε κίνδυνο θα βρεθεί από την ερχόμενη Δευτέρα η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου, λόγω της επιστροφής 8 εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Πρόκειται για τρία διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου, τρεις νοσηλευτές και δύο παρασκευαστές του Μικροβιολογικού, που είχαν αποσπαστεί και εργάζονταν στο Κέντρο Υγείας.
«Για εμάς ήταν κεραυνός εν αιθρία η απόφαση για τη μετάκληση των εργαζομένων. Αυτό το πρότυπο Κέντρο Υγείας δεν πρέπει να το κλείσουν», δήλωσε φανερά αναστατωμένος ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Αχιλλέας Ζαχαρούδης.
Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης, τόνισε πως είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να μετακαλέσει όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, εξαιτίας του μεγάλου φόρτου που παρουσιάζεται λόγω της γρίπης Η1Ν1.
Το ΚΥΑΤ Ευόσμου, που παρουσίαζε ήδη σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, λειτουργούσε εδώ και 7 μήνες με αποσπασμένους εργαζομένους, ενώ έχει εξυπηρετήσει μέχρι τώρα πάνω από 15.000 κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Με δύο γιατρούς
Το υπερσύγχρονο Κέντρο Υγείας, που απασχολεί μόνο 31 εργαζομένους, έχει μείνει με δύο μόλις γιατρούς, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίζουν περίπου 150 επείγοντα περιστατικά ημερησίως, εκτός από τα τακτικά ιατρεία. Η μία παιδίατρος καλείται να εξυπηρετήσει πολλές φορές ακόμη και 100 περιστατικά καθημερινά.
Το Κέντρο Υγείας λειτουργεί πλέον μόνο τις καθημερινές από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Ενώ έχει οριστεί ως Κέντρο Εμβολιασμού, δε λειτουργεί προς το παρόν ως τέτοιο, λόγω καθυστέρησης στην αποστολή του απαραίτητου υλικού. Η διενέργεια των εμβολιασμών, δεδομένης και της νέας απώλειας του Κέντρου Υγείας σε προσωπικό, καθίσταται το λιγότερο προβληματική.
Ο δήμαρχος Ευόσμου, Δημήτρης Χατζηβρέττας, με επιστολή του προς την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ζητά την ανάκληση της απόφασης για την επάνοδο των αποσπασμένων υπαλλήλων και την προκήρυξη πλήρωσης θέσεων εργασίας μόνιμου προσωπικού.
ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!