Θεσσαλονίκη: 1 στους 2 δηλώνει ότι δεν θα εμβολιαστεί!




Αρκετά ενήμεροι για τη διαδικασία είναι οι πτυχιούχοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ενώ και οι γυναίκες εμφανίζουν υψηλότερο βαθμό ενημέρωσης σε σχέση με τους άνδρες.
Επαρκώς ενημερωμένοι για τη νέα γρίπη δηλώνουν οι Θεσσαλονικείς σε ποσοστό 72,2%. Παράλληλα όμως εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι στο εμβόλιο και ένα ποσοστό 53,2% δηλώνει πως δεν θα εμβολιαστεί.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα που διενήργησε η εταιρεία ερευνών, δημοσκοπήσεων και επικοινωνίας «to the point» στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης από 10-16 Νοεμβρίου, σε ένα δείγμα 642 ατόμων που επιλέχτηκαν τυχαία από τον τηλεφωνικό κατάλογο.
Οι γυναίκες παρουσιάζουν υψηλότερο βαθμό ενημέρωσης (77,3%) έναντι των αντρών (65,8%), γεγονός που ενδεχομένως συνδέεται με την ευθύνη και την ευαισθησία της μητρότητας. Υψηλότερο (76,3%) είναι επίσης το επίπεδο ενημέρωσης μεταξύ των πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Αντιθέτως, περιορισμένο είναι το αίσθημα ασφάλειας των Θεσσαλονικέων σε σχέση με την ετοιμότητα των Νοσοκομείων και των υπηρεσιών υγείας της περιοχής για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως θα προκύψουν, καθώς το 41,8% θεωρεί ότι δεν έχουν επαρκώς οργανωθεί, το 27,7% ότι έχουν οργανωθεί επαρκώς, ενώ ένα ποσοστό 30,5% δεν απάντησε.
Η σύγχυση που επικρατεί σχετικά με το εμβόλιο της γρίπης Η1Ν1 αποτυπώνεται στο υψηλό ποσοστό (53,2%) που εμφανίζει η απολύτως αρνητική τοποθέτηση των ερωτώμενων («Δεν πρόκειται να το κάνω») όταν τους ζητείται να διατυπώσουν την πρόθεσή τους για τον εμβολιασμό. Το 35,2% τοποθετείται με επιφυλακτικότητα αλλά πάντως σαφώς πιο συνετά, απαντώντας ότι θα κάνει εμβόλιο «μόνο αν τους το συστήσει ο γιατρός». Αποφασισμένοι να εμβολιασθούν εμφανίζονται οι ερωτώμενοι σε ποσοστό 6%, με υψηλότερη απόδοση κατά 11% στα άτομα άνω των 65 ετών.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ .


ΣΥΓΚΙΝΟΥΜΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΑΓΑΠΗ ,ΠΝΙΓΟΜΑΙ .


ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΧΑΡΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΡΓΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΕΓΩ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!