Πρόγευση χειμώνα από το Σαββατοκύριακο! Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ

Επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές της χώρας προβλέπει η ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο, με κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας έως και κατά 8 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικότερα, για σήμερα Παρασκευή, στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα βρέξει κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Επιδείνωση του καιρού προβλέπει η ΕΜΥ και για τη Βόρεια Ελλάδα, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Το Σάββατο και την Κυριακή αναμένεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την χώρα, με νεφώσεις και τοπικές βροχές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο, την Κρήτη και τις Κυκλάδες. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αρχικά της βόρειας και βαθμιαία και της υπόλοιπης ηπειρωτικής Ελλάδας. άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο αιγαίο 8 μποφόρ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!