ΦΙΛΟΛΑΪΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ: "Πάγος" στα δημοτικά τέλη ενόψει εκλογών


Ευνοϊκές για την… τσέπη των πολιτών προδιαγράφονται οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2010, καθώς σε αυτήν τη συγκυρία πολλές τοπικές αρχές σχεδιάζουν να “παγώσουν” τα δημοτικά τέλη για το νέο εκλογικό έτος.

Τον γενικότερο προσανατολισμό για συγκράτηση των δημοτικών φόρων έρχεται να ενισχύσει και το δυσμενές περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, λόγω της γενικευμένης οικονομικής κρίσης.
Ήδη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος άνοιξε τα χαρτιά του και για πρώτη φορά στην ενδεκαετή θητεία του γνωστοποίησε ότι τα δημοτικά τέλη για το 2010 θα παραμείνουν ακριβώς στα ίδια επίπεδα με αυτά που ισχύουν και κατά την τρέχουσα χρονιά.
Αιτιολογώντας την απόφασή του αυτή, την οποία ανακοίνωσε κατά τον πλέον πανηγυρικό τρόπο την ημέρα των εγκαινίων του νέου δημαρχιακού μεγάρου, ο κ. Παπαγεωργόπουλος επισήμανε ότι στην πραγματικότητα ο κεντρικός δήμος έχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να προχωρήσει σε αυτό το ευνοϊκό μέτρο, καθώς θα εξοικονομήσει σημαντικά χρηματικά ποσά από τη μεταφορά των υπηρεσιών του στο νέο δημαρχείο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, με την έναρξη λειτουργίας του νέου δημαρχείου θα εξοικονομηθούν ποσά άνω του 1,5 εκατ. ευρώ, τα οποία μέχρι σήμερα καταβάλλονται σε μισθώματα για τη στέγαση κεντρικών δημοτικών υπηρεσιών είτε στο κτίριο του Καραβάν Σαράι είτε σε άλλα επίσης ενοικιαζόμενα κτίρια.

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Ο δεύτερος δήμαρχος σε επίπεδο πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανακοίνωσε μηδενικές αυξήσεις των δημοτικών τελών για το νέο έτος, είναι των Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου. Ο ίδιος, πάντως, θέλησε να αποσυνδέσει την απόφασή του αυτή από τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, λέγοντας ότι "στους Αμπελόκηπους μέσα στην τελευταία επταετία αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη μόλις δύο φορές, ενώ άλλες τόσες τα μειώσαμε και τρεις φορές τα 'παγώσαμε'".
“Οφείλουμε και πράγματι αντιμετωπίζουμε το θέμα της διαμόρφωσης των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού με κοινωνική ευαισθησία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη σύνθεση του πληθυσμού μας, καθώς στους Αμπελόκηπους ζουν άνθρωποι χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, τη γενικότερη οικονομική κρίση, αλλά και την κρίση στην αγορά και στα τοπικά καταστήματα, καθώς και την αυξημένη ανεργία και το κόστος ζωής”, ανέφερε ο κ. Κυρίζογλου, τονίζοντας ότι ειδικά για τα άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες ισχύουν εδώ και τρία χρόνια μειώσεις των δημοτικών τελών κατά 50%.

ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΧΝΗ
Σε “πάγωμα” των δημοτικών τελών για το νέο έτος προσανατολίζεται και ο δήμαρχος Σταυρούπολης Σάββας Σερασίδης. “Παρότι ακόμη δεν έχουμε λάβει σχετική απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο, η πρότασή μας είναι να μην υπάρξουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για το 2010. Με αυτήν την κίνηση θεωρούμε ότι θα ανακουφίσουμε έστω και σε έναν μικρό βαθμό τους πολίτες, που ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο μαστίζονται από τις οικονομικές δυσκολίες”, σημείωσε.
Μηδενικές θα είναι οι αυξήσεις των δημοτικών τελών και στο δήμο Πολίχνης. “Για τρίτη συνεχή χρονιά, για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, δεν θα επιβαρύνουμε τους πολίτες ούτε στο ελάχιστο”, επισήμανε ο δήμαρχος Πολίχνης Κώστας Θεοδωρίδης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “ο δήμος δεν είναι επιχείρηση αλλά ‘κοινωνική ομπρέλα’”.

ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ
“Πρόθεσή μας είναι για το νέο έτος να έχουμε τις μικρότερες δυνατές ή ακόμη και μηδενικές αυξήσεις, εάν αυτό σταθεί δυνατό, στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού”, ξεκαθάρισε και ο δήμαρχος Νεάπολης Ναθαναήλ Λαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η τελική εισήγηση των αρμόδιων οικονομικών υπηρεσιών για τις αναπροσαρμογές των τελών θα κατατεθεί στα τέλη του τρέχοντος μήνα.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νεάπολης, ειδική μέριμνα θα πρέπει να ληφθεί κατά προτεραιότητα για την ανακούφιση των πολιτών που ανήκουν στις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως σημείωσε ο κ. Λαδόπουλος, εντάσσεται και η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο δήμος Νεάπολης για την παροχή εκπτώσεων έως και 25% στα δίδακτρα των προγραμμάτων του για ανέργους, άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και για τα μέλη πολύτεκνων, τρίτεκνων ή και μονογονεϊκών οικογενειών.


Αύξηση 3% στην Καλαμαριά

Ο δήμος Καλαμαριάς είναι ο μοναδικός στη Θεσσαλονίκη στον οποίο ήδη αποφασίστηκε η αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για το νέο έτος σε ποσοστό της τάξης του 3%. “Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια, ώστε να συγκρατήσουμε τις αναπροσαρμογές των τελών στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα”, ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης, σημειώνοντας ότι στην πραγματικότητα η επιβάρυνση που θα προκύψει για έναν ιδιοκτήτη διαμερίσματος 100 τ.μ. δεν θα ξεπερνά τα έξι ευρώ το χρόνο. Βάσει των νέων τιμών που αποφασίστηκε να ισχύσουν από το νέο έτος στην Καλαμαριά, τα δημοτικά τέλη για τις κατοικίες πρόκειται να διαμορφωθούν σε δύο ευρώ ανά τ.μ. από 1,94 ευρώ/τ.μ. που είναι σήμερα.
ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΥΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΟΛΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΦΙΛΟΛΑΪΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!
Ο χρήστης Alexander Ydates είπε…
Καλοδεχούμενη η επισήμανση, το πρόβλημα το είδαμε κι εμείς.
Κρίναμε σωστότερο να τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του δήμου Αμπελοκήπων κι έτσι θα γίνει.
Άν όμως επιθυμείτε δημόσια επισήμανση, δεν υπάρχει αντίρρηση.
Σημειώστε επίσης πως γνωρίζουμε και άλλα περιστατικά εξωυπηρεσιακών πιέσεων σε βάρος των υπαλλήλων του δήμου μας...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στην ιστοσελιδα του Δήμου υπάρχει ανακοινωση προκηρυξης θέσεων μερικης απασχόλησης με ημερομηνία 22-10-09 και η εγκριτικη απόφαση του ΑΣΕΠ, που παίρνει υπ'οψη του ο συντάκτης της ανακοινωσης έχει ημερομηνία 26-10-09!!!
Μόνο στον Δήμο Αμπελοκήπων μαγειρεύονται τόσο καλά οι προκηρύξεις για να μην εμπίπτουν στις απαγορεύσεις των ημερών. Για του λόγου το αληθές ακολουθεί αντιγραφή του επίμαχου μέρους της ανακοίνωσης:" Υπόδειγμα Αιτησης
Παράρτημα Α΄


EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ Αμπελόκηποι 22-10-2009

Πατρ. Γρηγορίου Ε΄ 12 – 56123 Αμπελόκηποι

Tηλ. : 2310-729662 - FAX : 2310-729684 Αρ. Πρωτ.: 11.199

Πληροφορίες : Ματζιάρης Βάϊος

E- mail : matziaris@ampelokipoi.gr





Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η





Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης χρονικής διάρκειας μέχρι 18 μήνες και εβδομαδιαίας απασχόλησης 20 ωρών.



Ο ΔΗμος ΑμπελοκΗπων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ





ύστερα από την υπ' αριθ. 1/2009/30-07-09 απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής του άρθρου 5 του Νόμου 3250/2004, όπως συμπληρώθηκε με το Ν. 3536/2007, και το 38639 από 26-10-09 εγκριτικό έγγραφο του Α.Σ.Ε.Π. α ν α κ ο ι ν ώ ν ε ι ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης συνολικού αριθμού πενήντα τριών (53) ατόμων για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3250/2004.



Οι ως άνω 53 θέσεις μερικής απασχόλησης κατανέμονται στους κατωτέρω τομείς κοινωνικών υπηρεσιών ως ακολούθως :
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΟ ΜΕ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ,ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ,ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΕΣ!!!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!