Κώστας Γκιουλέκας: Σκορπά ευρώ, ψαρεύει ψήφους


Σε μπ2hαράζ προκλητικών επιχορηγήσεων σε συλλόγους και οργανώσεις της εκλογικής περιφέρειάς του προχώρησε έντεκα ημέρες πριν από τις εκλογές ο Κώστας Γκιουλέκας.

Του Νίκου Ηλιάδη

Με απόφασή του, η οποία υπογράφηκε την περασμένη Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, ο υφυπουργός Τύπου διέθεσε μέσω της γενικής γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης συνολικό ποσό 71.000 ευρώ, το οποίο «έσπασε» σε ποσά των 3.000 έως 5.000 και τα διένειμε σε δεκαεπτά συλλόγους και οργανώσεις του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης στο οποίο… συμπτωματικά εκτίθεται ως υποψήφιος. Ορισμένες από τις σκανδαλώδεις επιχορηγήσεις δόθηκαν σε ιερούς ναούς, άλλες σε ανύπαρκτες οργανώσεις «σφραγίδες», ενώ επιχορηγήθηκαν και σύλλογοι στους οποίους επικεφαλής είναι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας!
Στον κατάλογο με τους επιχορηγούμενους υπάρχουν επίσης σύλλογοι με τα στελέχη των οποίων ο υφυπουργός διατηρεί παλαιόθεν άριστες προσωπικές σχέσεις αλλά και κοινές ιδεολογικές αφετηρίες.
Η ενέργεια του κ. Γκιουλέκα προκάλεσε αλγεινή εντύπωση κυρίως μεταξύ των συνυποψηφίων του στην Α’ Θεσσαλονίκης. «Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εξαγοράς σταυρών», δήλωσε χθες στη «Θ» «γαλάζιος» βουλευτής, ο οποίος για ευνόητους λόγους δεν θέλησε να δημοσιοποιηθεί το όνομά του. Ανάλογο κλίμα επικρατεί και μεταξύ των υπολοίπων υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας, ορισμένοι από τους οποίους δήλωσαν στη «Θ» πως πρόκειται «για αθέμιτο ανταγωνισμό» και «κατάχρηση της εμπιστοσύνης που του επέδειξε ο πρωθυπουργός». Για «χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του με κρατικό χρήμα» μίλησε οργισμένη συνυποψήφιά του στην Α’ Θεσσαλονίκης.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥ
Την απογοήτευσή του εξέφρασε μιλώντας στη «Θ» κομματικό στέλεχος, λέγοντας πως «με αυτήν την ενέργειά του ο Κώστας αμαύρωσε το προφίλ του» και επιπλέον «έδωσε λαβή στο ΠΑΣΟΚ να μας κατηγορεί ότι χρησιμοποιούμε μεθόδους Μαυρογιαλούρου».
Αντιδράσεις υπάρχουν και από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε στη «Θ» ότι «η περίπτωση Γκιουλέκα είναι ακόμη ένα επεισόδιο στα πολλά που συνέβησαν μετά την προκήρυξη των εκλογών», θυμίζοντας ότι προηγήθηκαν αποφάσεις για παράνομες προσλήψεις αλλά και σκανδαλώδεις επιχορηγήσεις «ημετέρων». Υπενθυμίζεται ότι νύξη για το θέμα έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη διάρκεια του μπρίφιγκ της περασμένης Παρασκευής, αποφεύγοντας ωστόσο να κατονομάσει τον υφυπουργό.

ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟΙ
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης: 3.000
Πολιτιστικός Σύλλογος «Εύξεινος Πόντος»: 4.000
Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νέας Ευκαρπίας: 3.000
Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Πανοράματος: 5.000
Κεντρικός Σύλλογος Πολύτεκνων Γονέων «Οι Άγιοι Πάντες» : 5.000
Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης: 5.000
Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κερκίνης Σερρών: 5.000
Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡΟΜ: 5.000
Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας – Συκεών: 4.000
Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιφύτου Δράμας: 4.000
Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» : 4.000
Εκπολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» : 4.000
Όμιλος Θαλάσσιου Σκι Καλαμαριάς: 3.000
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Απολλωνίων Λευκάδας: 3.000
Σύνδεσμος Καταδρομέων & Ιερολοχιτών Μακεδονίας: 5.000
«Αλληλεγγύη Ζωής» : 5.000
Αθλητικός Σύλλογος «Ολυμπιακή Δομή 2004» : 4.000
ΣΥΝΟΛΟ: 71.000 ευρώ

ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!