Γρηγορότερο ίντερνετ υπόσχεται ο Δήμος Τρικκαίων!


20090722_e-trikala

Στην εφαρμογή προγράμματος για την παροχή νέων υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου, σε δημότες και επισκέπτες εννέα δήμων της Κεντρικής Ελλάδας θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο δήμος Τρικκαίων.

Η χρηματοδότηση, ύψους 1.225.875 ευρώ εξασφαλίστηκε από το υπουργείο Οικονομίας και θα διατεθεί για την υλοποίηση προγράμματος της Ψηφιακής Σύγκλισης σε εννέα δήμους οι οποίοι απαρτίζουν την ψηφιακή κοινότητα.

Πρόκειται για τους δήμους Καρδίτσας, Λάρισας, Βόλου, Νέας Ιωνίας, Λαμίας, Κατερίνης, Κοζάνης, Ιωαννίνων Τρικκαίων ο οποίος θα είναι και ο φορέας διαχείρισης του προγράμματος.

Αντικείμενο του έργου είναι η εγκατάσταση ενός συνόλου υποδομών και νεωτεριστικών υπηρεσιών που θα δίνουν την δυνατότητα στους δημότες και επισκέπτες των 9 δήμων να κάνουν χρήση των δυνατοτήτων του διαδικτύου καθώς και η δημιουργία εξειδικευμένου λογισμικού παροχής πληροφοριών σχετικά με την περιοχή τους.

Ταυτόχρονα θα γίνει η εγκατάσταση περιπτέρων πληροφόρησης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου τα οποία θα λειτουργούν και ως σημεία πρόσβασης σε συγκεκριμένους διαδικτυακούς τόπους με δίκτυο υψηλών ταχυτήτων και σαν σημεία παροχής συγκεκριμένων διαδραστικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρόγραμμα οι προτεινόμενες υπηρεσίες είναι:

1. Map based navigation. Πρόκειται για υπηρεσίες πάνω σε ψηφιακούς χάρτες που μεταξύ άλλων υπολογίζουν την απόσταση μεταξύ δύο γεωγραφικών σημείων, προτείνει συντομότερες διαδρομές κ.λπ.

2. Keyword Driven Service. Η υπηρεσία αυτή επιτρέπει στον χρήστη να αναζητά με το σύστημα CMS πληροφορίες για τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την νυκτερινή ζωή κ.λπ. της κάθε πόλης.

3. Υπηρεσία Ενημέρωσης. Όπου ο κάθε πολίτης αναζητά πληροφορίες για τους δημόσιους οργανισμούς, τον Δήμο, τις εκδηλώσεις, τα δρομολόγια, τους χώρους στάθμευσης κ.λπ. σε κάθε πόλη.

4. Υπηρεσία Πληροφόρησης Μέσω Bluetooth. Με σύστημα που σχετίζεται με την εξαφάνιση μικρών παιδιών, που μπορεί να αποστέλλει την φωτογραφία του μικρού παιδιού σε κάθε χρήστη της περιοχής.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!