ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Ξυλοκόπησαν 85χρονο για να τον ληστέψουν


Ο 85χρονος Κώστας Γεωργιάδης, μία ημέρα μετά την επίθεση που δέχτηκε από τρεις ληστές, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν στο ασανσέρ του σπιτιού του στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, εκφράζει την απογοήτευσή του. “Εμείς οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουμε”, είπε στη “Μ”.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Οι ηλικιωμένοι αποτελούν τα εύκολα θύματα ληστών και οι επιθέσεις που έχουν δεχτεί, ειδικά στη Δυτική Θεσσαλονίκη, είναι δεκάδες από τις αρχές του χρόνου. Οι δράστες παρακολουθούν τις κινήσεις τους από την ώρα που βρίσκονται σε τραπεζικά υποκαταστήματα και κάνουν αναλήψεις μετρητών από τα γκισέ. Τους ακολουθούν και, όταν βρίσκουν ευκαιρία, τους επιτίθενται αρπάζοντας τα χρήματα, χωρίς να διστάζουν να τους χτυπήσουν. “Δεν τολμάω να πάω πλέον στην τράπεζα. Είπα στον γιο μου, όταν προλάβει, να πάει αυτός να πάρει χρήματα. Φοβάμαι ύστερα απ’ αυτό που έγινε”, επισήμανε η 72χρονη Σμαρώ Παπαδοπούλου, γειτόνισσα του 85χρονου, που ήταν τρομοκρατημένη από το περιστατικό.
Πολλοί ηλικιωμένοι αναζητούν βοήθεια από νεότερους, για να κάνουν ανάληψη ποσών στην τράπεζα. “Και εμένα με λήστεψαν πριν από ένα χρόνο, άρπαξαν από το λαιμό μου μία χρυσή αλυσίδα”, επισήμανε η 81χρονη Γλυκερία Γεωργιάδου. “Τρέμω στην ιδέα ότι πρέπει να πάρω χρήματα. Θα ζητήσω τη βοήθεια της αδελφής μου, αλλά και αυτό δεν φτάνει”, είπε.
Ο 85χρονος σύζυγός της Κωνσταντίνος Γεωργιάδης υπήρξε θύμα βάναυσης επίθεσης τριών νεαρών στο ασανσέρ της οικοδομής, όπου κατοικεί, στους Αμπελόκηπους. “Δεν μου είπαν ότι ήθελαν τα χρήματα. Αμέσως με έσπρωξαν στο ασανσέρ και άρχισαν να με χτυπούν”, περιέγραψε στη “Μ”. Όλα έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας στο σπίτι του στην οδό Γευγελής. Είχε επισκεφτεί υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και έκανε ανάληψη ποσού 1.000 ευρώ. “Είχα στην τσέπη μου ακόμη 700 ευρώ. Είδα τον έναν απ’ αυτούς όταν μπήκα στην οικοδομή, αλλά δεν υποψιάστηκα. Μόλις άνοιξα την πόρτα του ασανσέρ, με έριξαν κάτω”, περιέγραψε.
Οι δράστες δεν δίστασαν να τον ξυλοκοπήσουν, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο. “Με χτύπησαν πολύ, είχα χάσει τον έλεγχο και δεν κατάλαβα ότι μου πήραν όλα τα λεφτά, το αντιλήφτηκα αργότερα”, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. Η γειτονιά του στους Αμπελόκηπους ήταν ανάστατη, καθώς τα περιστατικά εγκληματικότητας είναι αυξημένα. “Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, ο άνθρωπος μαρτύρησε και ειδικά οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν”, υποστήριξε η Γλυκερία Τσαμασλίδου.
ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!