Νέα προσπάθεια του Δήμου Μίκρας για την μετεγκετάσταση της ΔΕΘ!


Συνέντευξη τύπου με θέμα την πρόταση του Δήμου Μίκρας για τη χωροθέτηση του Νέου Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης σε ακίνητο που βρίσκεται στα διοικητικά του όρια, παραχώρησε ο Δήμαρχος Μίκρας Θεόδωρος Γκουστίλης με τη συμμετοχή των 10 Δημάρχων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής που στηρίζουν την πρότασή του.

Ο Δήμαρχος Μίκρας τόνισε ότι «οι λόγοι που οδήγησαν το Δήμο μας και τους υπόλοιπους Δήμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στην παραπάνω πρόταση, σχετίζονται τόσο με την ανάπτυξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όσο και με την επιχειρηματική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής», προσθέτοντας ότι «ο Δήμος Μίκρας παραχωρεί την έκταση των 624 στρ. που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” άνευ ανταλλάγματος στη Δ.Ε.Θ., με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι άμεσα διαθέσιμος, μειώνοντας παράλληλα δραματικά και το κόστος μετεγκατάστασης». Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τοποθεσίας ο Δήμαρχος Μίκρας υπογράμμισε ότι «η προτεινόμενη έκταση του Δήμου Μίκρας κρίνεται ιδιαίτερα προνομιούχος, λόγω της άμεσης πρόσβασης της στο εθνικό δίκτυο Θεσσαλονίκης - Ν. Μηχανιώνας και Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, της γειτνίασης της με το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, από το οποίο θα υπάρχει άμεση πρόσβαση στους εκθεσιακούς και συνεδριακούς χώρους, της θέσης της στην απόληξη της υπό σχεδιασμό εξωτερικής περιφερειακής οδού, αλλά και του γεγονότος ότι διαθέτει θαλάσσιο μέτωπο το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί, ενώ επιπλέον το ακίνητο διαθέτει δίκτυα υποδομής και κοινής ωφέλειας και σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκονται ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών προδιαγραφών, που η ύπαρξη τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων».

«Η μόνη ανάπτυξη που υφίσταται η Ανατολική Θεσσαλονίκη είναι η οικιστική, η οποία βεβαίως είναι καλοδεχούμενη», σημείωσε ο Δήμαρχος Μίκρας απαντώντας στα επιχειρήματα περί ισόρροπης ανάπτυξης του Νομού, τονίζοντας όμως, ότι «η ανάπτυξη αυτή δημιουργεί ανάγκες για επιπρόσθετες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας, αλλά και αυξημένους πόρους για τους Δήμους μας». «Θεωρούμε ότι η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στο προτεινόμενο ακίνητο, θα τονώσει την επιχειρηματικότητα, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα στηρίξει τους τουριστικούς προορισμούς της Χαλκιδικής, που βρίσκονται σε χρονοαπόσταση μικρότερη των 30’ και μπορούν να εξυπηρετούν γεγονότα με αυξημένη ζήτηση, αλλά και τα ταλαιπωρημένα επιχειρηματικά τουριστικά καταλύματα των Δήμων μας, θα αναβαθμίσει την υποβαθμισμένη επιχειρηματικά ανατολική Θεσσαλονίκη, θα δημιουργήσει συνέργιες με τη γειτνίαση της ΔΕΘ με το αεροδρόμιο, θα προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις του τριτογενή τομέα στην ευρύτερη περιοχή και θα αποτελέσει επιπλέον κίνητρο επίσκεψης για τον εισερχόμενο τουρισμό», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Μίκρας.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «ζητούμε από την πολιτεία, τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και εντέλει από τον Πρωθυπουργό, να αξιολογήσει την πρόταση μας, με τεχνοκρατικά και αναπτυξιακά κριτήρια και να μας δώσουν την ευκαιρία για δημόσια συγκριτική αξιολόγηση των προτεινόμενων ακινήτων», προσθέτοντας ότι «ενωμένοι, υπεράνω άλλων συμφερόντων και στρατηγικών θα αγωνιστούμε τουλάχιστον για να αντιμετωπιστεί η πρόταση μας όπως της αξίζει και βεβαίως επί ίσοις όροις».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι «παρά το γεγονός ότι δύο από τις έξι προτεινόμενες θέσεις ήταν στο Δήμο Θέρμης δεν τις στηρίξαμε, στηρίζουμε όμως, την πρόταση του Δήμου Μίκρας γιατί θεωρούμε ότι η έκταση που προτείνει είναι η καθαρότερη και σε αυτή μπορεί η Έκθεση να είναι βιώσιμη». Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Ιωάννης Αλεξανδρής αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα της προτεινόμενης έκτασης του Δήμου Μίκρας, ξεχώρισε τη γειτνίασή της με το αεροδρόμιο, αλλά και το θαλάσσιο μέτωπο που διαθέτει, ενώ ο Δήμαρχος Μηχανιώνας Ιωάννης Μαυρομάτης επεσήμανε ότι «η πρόταση του Δήμου Μίκρας υπερτερεί με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια», ενώ πιθανή χωροθέτηση της ΔΕΘ στην περιοχή αυτή, θα έχει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για το Νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Ν. Τρίγλιας Κωνσταντίνος Σγουρής, εκπροσωπώντας Δημάρχους της Χαλκιδικής, επεσήμανε ότι «ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Δήμου Μίκρας και στηρίζουμε την πρότασή του, καθώς πιστεύουμε ότι η μετεγκατάσταση της Διεθνούς Έκθεσης στην ανατολική περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, θα ωφελήσει έμμεσα και θα συμβάλλει στην ουσιαστικότερη ανάπτυξη της Χαλκιδικής».

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των 10 Δήμων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα των Δήμων Θέρμης, Θερμαϊκού, Μηχανιώνας, Επανωμής, Βασιλικών, Καλαμαριάς, Πυλαίας, Τρίγλιας, Μουδανιών και Καλλικράτειας. Εξάλλου, σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Μίκρας και αντιπροσωπεία των Δημάρχων που στηρίζουν την πρότασή του, έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τη συγκεκριμένη πρόταση και αυτή να αξιολογηθεί μαζί με τις άλλες δύο προτάσεις που προέκρινε η Γνωμοδοτική Επιτροπή για το μείζον ζήτημα της μετεγκατάστασης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μίκρας

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ΔΕΘ ΘΑ ΠΑΕΙ ΔΥΤΙΚΑ .
ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΣΙΝΔΟ .
ΕΙΤΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΩΣ ΟΤΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ,ΕΙΤΕ ΔΙ'ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠ ΆΟΡΙΣΤΟΥ .


ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ !

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!