Καβγάς στη νομαρχία για τις ευθύνες από τη θεομηνία


Κόκκινο χτύπησε για ακόμη μια φορά η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης στο χθεσινό νομαρχιακό συμβούλιο, με αφορμή τις πλημμύρες από την πρόσφατη καταιγίδα.

Της Φανής Σοβιτσλή

Οι τόνοι στη χθεσινή συνεδρίαση ανέβηκαν με αφορμή τις καταστροφές από τη πρόσφατη θεομηνία, γεγονός που έδωσε αφορμή στην αντιπολίτευση να ασκήσει έντονη κριτική. Τόσο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιαννόπουλος όσο και η νομαρχιακή σύμβουλος των Οικολόγων κ. Γωγάκου αξίωσαν από το προεδρείο να θέσει κατά προτεραιότητα το θέμα των πλημμυρών στην Άσσηρο. “Βάλτε το θέμα πρώτο και μην το υποβαθμίζετε. Υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν και η διοίκηση οφείλει να απαντήσει”. Στη διεκδίκηση κονδυλίων ύψους 6 εκατ. ευρώ για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στο νομό αναφέρθηκε ο αντινομάρχης Δ. Ψωμιάδης, λέγοντας πως “η καταστροφές που έγιναν δεν είχαν προηγούμενο, χάθηκαν περιουσίες, αλλά την ευθύνη δεν την έχει η νομαρχία”. Εν ολίγοις, επέρριψε ευθύνες στον φορέα που είναι αρμόδιος για τον καθαρισμό των ρεμάτων (φωτογράφισε το δασαρχείο), σημειώνοντας πως οι καταστροφές θα είχαν αποφευχθεί εάν είχε διευθετηθεί το ρέμα που καταλήγει στο Καβαλάρι.

“ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ”
Την ανάγκη να γίνουν τα έργα ει δυνατόν αύριο, επισήμανε ο δήμαρχος Ασσήρου Δημήτρης Ράβναλης, ενώ απέφυγε να επιρρίψει ευθύνες στη νομαρχία. “Τα πράγματα είναι απλά. Η νεροποντή κατέστρεψε περιουσίες και απέδειξε τη γύμνια σε αντιπλημμυρικά έργα. Αν δεν προχωρήσουν σύντομα, τότε θα ξαναδούμε το ίδιο έργο, και σε ανάλογο καιρικό φαινόμενο οι καταστροφές μπορεί να είναι και μεγαλύτερες”, τόνισε ο δήμαρχος. Συγκεκριμένα ζήτησε να αποκατασταθούν οι ζημιές ύψους 1 εκατ. ευρώ και να γίνουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά μέσα στον οικισμό της Ασσήρου και στο δάσος που είχε καεί το 2007.

Νομάρχης: Βγήκαμε από τα… κάστρα
Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης επισήμως δεν πήρε θέση στη συνεδρίαση, ωστόσο στο περιθώριό της, αφού κλήθηκε, υποστήριξε ότι η διοίκηση της ΝΑΘ δεν μένει στα λόγια, αντίθετα προχωρά τα έργα και δεν περιμένει την κεντρική εξουσία για τα κονδύλια. “Βγαίνουμε από τα κάστρα και παράγουμε έργο, όπως δεσμευτήκαμε. Δεν έχουμε το μαγικό ραβδί, αλλά έχουμε τη δύναμη να διεκδικούμε” σημείωσε, ενώ απηύθυνε έκκληση στο δασαρχείο να αναλάβει τις ευθύνες του για τον καθαρισμό των ρεμάτων.
Όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα στο νομό, ο κ. Ψωμιάδης προσκόμισε σχετική λίστα σύμφωνα με την οποία έχουν περαιωθεί 31 έργα σε 13 δήμους της περιφέρειας του νομού, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται τα αντιπλημμυρικά στον Μελισσουργό του δήμου Απολλωνίας, στη Μάδυτο. Επίσης, είναι προς δημοπράτηση ανάλογο έργο στην Κριθιά του δήμου Ασσήρου και τη Ν. Μεσημβρία, ενώ η ΝΑΘ αναμένει κονδύλια για το έργο στον Ξηροπόταμο του δήμου Αρέθουσας ύψους 2,7 εκατ. ευρώ.
πηγη: εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!