Παπούλιας: Βαθιά η κρίση αξιών


Για πολιτικούς με τρυφηλή ζωή, παθογένειες στη δημόσια διοίκηση και βαθιά κρίση εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην ομιλία του για την 35η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηλίτευσε τους «εκπροσώπους του λαού που χρησιμοποιούν την πολιτική ως εφαλτήριο για τρυφηλή ζωή» και υποστήριξε ότι η κρίση στην Ελλάδα είναι βαθιά γιατί «κάθε είδους διευκολύνσεις και πελατειακές συμπεριφορές έχουν νομιμοποιηθεί ηθικά, ενώ η επιτυχία αντιμετωπίζεται συχνά ως εξαιρετική ικανότητα ακόμη και αν επήλθε με όρους αναξιοκρατίας».

Μίλησε για φαινόμενα δεκαετιών τα οποία εμποδίζουν την πρόοδο της χώρας και εκτίμησε ότι χρειάζεται επανακαθορισμός των κανόνων.

Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση, κάνοντας λόγο για δύσκολη συγκυρία, ενώ σημείωσε ότι οι απαντήσεις που δίνονται διεθνώς για την αντιμετώπισή της είναι «αποσπασματικές και μετέωρες». Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Ζούμε το τέλος μίας εποχής. Το κυρίαρχο μοντέλο οργάνωσης της οικονομίας αμφισβητείται εκ των πραγμάτων, την ώρα που δεν προβάλλεται, με ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό τρόπο, η εναλλακτική πρόταση».

Προέβλεψε δε ότι η ανασφάλεια και η ανεργία θα φέρουν «αναπόφευκτες κοινωνικές εντάσεις».

Αναφορικά με την Κύπρο, υποστήριξε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ευθύνη να συμβάλει στη θεραπεία της πληγής που αποτελεί μια απ’ τις ντροπές του παγκόσμιου πολιτισμού».

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία και για τις καθημερινές παραβιάσεις: «Απατώνται αν νομίζουν ότι με τις υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά μας και τις απειλές μπορούν να κάμψουν τη θέλησή μας να υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας».

Η εκδήλωση για την επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο φέτος ήταν λίτη καθώς όπως είπε και ο κ. Παπούλιας "οι δεξιώσεις προσβάλλουν όσους αγωνίστηκαν κατά της δικτατορίας, αντίθετα η σημερινή επιλογή δείχνει σεβασμό". Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός του προέδρου της Δημοκρατίας και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, 1.200 προσκεκλημένοι, εκ των οποίων περίπου οι 700 ήταν αντιστασιακοί την περίοδο της δικτατορίας.

Ερωτηθείς σχετικά με την ομιλία του Κ. Παπούλια, ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος δήλωσε: «Δεν έχω σχολιάσει ποτέ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όσα λέει είναι αρκετά παραστατικά και εκφράζουν εκείνα τα οποία ο ίδιος θέλει να πει».

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"Βαθιά η κρίση αξιών"


ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ;;;;;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!