Τα γουρούνια είναι αήτηττα στους Αμπελόκηπους!


Μεσημέρι Πέμπτης και ώρα 1:30. περίπου. Διπλοπαρκαρισμένα γουρούνια επί της Ε. Βενιζέλου έχουν καταλάβει τον δρόμο, μπροστά στην πλατεία. Με ογκώδη οχήματα αδιαφορούν αναίσχυντα, λες και είναι μόνοι τους στον κόσμο. Άλλος στην τράπεζα, άλλος στο τυροπιτάδικο κι άλλος στο πουθενά! Μόνο μηχανάκια μπορούν να περάσουν...
Φορτηγό - μπετονιέρα έχει φτάσει με σλάλομ, μπροστά στο φαρμακείο του Χρ. Στρικούδη και ακινητοποιείται. Ο οδηγός περιμένει ένα λεπτό χωρίς να κορνάρει! (προς τιμή του). Ύστερα καταφθάνουν αμέτρητα οχήματα παντός είδους πίσω του και σχηματίζουν ουρά που φτάνει μέχρι την Δαβάκη!
Τα γουρούνια δεν εμφανίζονται παρ' όλα τα κορναρίσματα, που επίμονα και δυνατά ξεκουφαίνουν και πεθαμένους...
Το παραπάνω αίσχος είναι πλέον καθημερινό. Μα πιο μεγάλο αίσχος είναι η Τροχαία, που όταν παρουσιάζεται είναι για να εισπράξει χιλιάδες άδικα ευρώ απο τα μηχανάκια...
Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι;

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
H ανικανότητα της Δημοτικης Αρχής είναι προφανής !
Μηπως εμεις οι πεζοί ενοχλούμε τη λειτουργία της αγοράς ;
Που έχουμε το θράσος και τολμάμε να περάσουμε την Γ Χαλκίδη διαρκώς διπλοπαρκαρισμένη ;
Η Τροχαία αδιαφορεί γιατί τα περιπολικά της κινούνται συνέχεια από την Μεγ. Αλεξάνδρου, Ε Βενιζέλου ,Γ Χαλκίδη και ανέχονται την κατάσταση που έγινε πλέον θεσμός !
Που είμαστε τόσο αναιδείς και προσπαθούμε να κινηθούμε και στα κατειλλημένα πεζοδρόμια από τραπεζάκια , ομπρέλες , εμπορεύματα , μηχανάκια κλπ.
Πώς τολμάμε ;
Πώς εξακολουθούμε και ζούμε σ' αυτό το χάλι ;
Μήπως τελικά νομίζουμε ότι αυτό μας αξίζει ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προτείνω μια δυναμική εκδήλωση την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο , το Σεπτέμβρη σε συνεργασία με την Ένωση Πεζών ,τους Streetpanthers , και το Bikerespect .
Να αναδειχθεί το δικαίωμα στην κινητικότητα !!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ατμοσφαιρική ρύπανση και πιο συγκεκριμένα η αιθαλομίχλη βλάπτει όχι μόνο τους πνεύμονές μας αλλά και το μυαλό μας. Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα μιας νέας μελέτης. Οι ερευνητές που την δημοσίευσαν παρακολούθησαν την ατμοσφαιρική μόλυνση στην οποία είχαν εκτεθεί 249 έγκυες γυναίκες και στη συνέχεια παρακολούθησαν και τα νεογέννητα μέχρι κάποια ηλικία. Αυτό που βρήκαν είναι ότι τα υψηλά ποσοστά ατμοσφαιρικής ρύπανσης αντιστοιχούσαν σε μια πτώση 4 περίπου βαθμών στα IQ test των παιδιών στην ηλικία των 5 χρόνων. Οι αντιστοιχίες αυτές παραμένουν ακόμη και αν οι έγκυες έχουν εκτεθεί και σε επιπλέον δυσμενείς παράγοντες όπως έκθεση σε μόλυβδο, παθητικό κάπνισμα ή ακόμη και χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης της μητέρας. Όπως αναφέρει ένας επιδημιολόγος, «είναι εκπληκτικό το πόσο σταθερές είναι οι επιπτώσεις.» Ο λόγος πάντως για τη διαφορά αυτή είναι προς το παρόν ασαφής. Ο επικεφαλής ερευνητής όμως υποθέτει πως οι παράγοντες μόλυνσης μπορεί να προκαλέσουν γενετικές βλάβες και σημειώνει πως ο εγκέφαλος των εμβρύων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε νευροτοξικά χημικά στοιχεία.
Time
MM

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!