"Δεν θέλουμε το δρόμο μέσα στα... σπίτια μας"


ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Εκατοντάδες κάτοικοι του δήμου Θέρμης ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στη χάραξη της εξωτερικής περιφερειακής οδού, μεγάλο τμήμα της οποίας θα περάσει από το Τριάδι και μάλιστα δίπλα από κατοικίες.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν συμβολικά και το δρόμο Χαριλάου - Θέρμης στο ύψος των γραφείων της Εγνατίας Οδού ΑΕ, η οποία προωθεί το φιλόδοξο έργο. Η κινητοποίηση, την οποία οργάνωσε ο δήμος Θέρμης, εκτός από τις φωνές διαμαρτυρίας, είχε και… θέαμα, αφού κάποιοι κάτοικοι μεταμφιέστηκαν σε αρκούδες, υποδηλώνοντας την πρόθεσή τους να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο σεβασμό από την Εγνατία Οδό, η οποία δαπάνησε πολλά χρήματα για να διασώσει τις αρκούδες στο πάρκο της Πίνδου.

Επιτροπή, αποτελούμενη από το δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο και εκπροσώπους των φορέων, παρέδωσε ψήφισμα στον αντιπρόεδρο της Εγνατίας Οδού ΑΕ κ. Ντώνα και το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κωτούλα, ζητώντας το πάγωμα των διαδικασιών για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την ειδική υπηρεσία περιβάλλοντος, ώστε να υπάρξει διαδικασία διαβούλευσης.  

ΙΣΟΤΙΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Δήμος και κάτοικοι δήλωσαν στη διοίκηση της Εγνατίας ότι στηρίζουν την κατασκευή της εξωτερικής περιφερειακής, ωστόσο είναι κάθετα αντίθετοι στην προτεινόμενη χάραξη, η οποία, όπως υποστηρίζουν, επιλέχτηκε ερήμην του δήμου και των άλλων θεσμικών φορέων και παραβιάζει τους κανόνες που πρέπει να διέπουν τέτοια έργα.

“Απαιτούμε αντιμετώπιση ανάλογη με αυτήν των κατοίκων του λεκανοπεδίου της Αττικής”, τόνισε ο δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι “οι κάτοικοι δεν πρόκειται στο όνομα της αναγκαιότητας του έργου να επιτρέψουν σχεδιαστικές αυθαιρεσίες, έλλειψη σεβασμού στο φυσικό περιβάλλον και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στις περιοχές διέλευσης του δρόμου”.

Αντίθετοι όμως στη χάραξη της εξωτερικής περιφερειακής δηλώνουν και οι κάτοικοι του οικισμού Κηπούπολης στην Πυλαία, τονίζοντας ότι αρνούνται τη διέλευση μέσα από τα οικόπεδά τους των δρόμων της εξωτερικής περιφερειακής και των κόμβων σύνδεσης, όπως αποτυπώνονται στο τελευταίο σχέδιο της Εγνατίας Οδού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!