ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ!

Ένας απο τους λόγους της αποχώρησης της δημοτικής κίνησης «Πολίτες των Αμπελοκήπων», απο την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων της Δευτέρας 22 Ιουνίου, ήταν η παντελής έλλειψη ενημέρωσης των δημοτών, απο την πλευρά του δήμαρχου.

Ο ετήσιος απολογισμός, η λογοδοσία δηλαδή των πεπραγμένων της εκάστοτε διοίκησης, όπως ορίζεται απο το άρθρο 217 του Δημοτικού Κώδικα, πραγματοποιείται σε ειδική δημόσια συνεδρίαση. Μάλιστα η δημοτική αρχή οφείλει να επιλέξει τον καταλληλότερο χώρο για την διεξαγωγή της συνεδρίασης, όταν για παράδειγμα, η αίθουσα των συνεδριάσεων του Δ.Σ. είναι μικρή και το κοινό δεν χωρά για να παρακολουθήσει.

Επίσης ο δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να καλέσει τουλάχιστον 15 ημέρες πριν και με κάθε πρόσφορο τρόπο τους κάτοικους και τους φορείς της πόλης.

Τέλος κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις αλλά  και κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος απο τον Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή...

 

Τίποτε απο τα παραπάνω δεν τηρήθηκε απο τον δήμαρχο Αμπελοκήπων κ. Κυρίζογλου. Αντίθετα κρύφτηκε, με επιμέλεια, όλη η σημασία της διαδικασίας και της λογοδοσίας του απο όλους τους δημότες και τις δημότισσες των Αμπελοκήπων.

Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και ύστερα απο συνέντευξη του κ. Γιώργου Γιακουμίδη (όπου καταγγέλονται τα παραπάνω), ο δήμαρχος αναγκάστηκε να παραδεχτεί, πως η έκθεση των πεπραγμένων του θα έπρεπε να έχει, τουλάχιστον, αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου!  

Και τί έκανε ο αφιλότιμος;

Ανάρτησε σήμερα το μεσημέρι (25 Ιουνίου 2009) την λογοδοσία του (που είναι τετελεσμένα ανεξέλεγκτη και απο τις παρατάξεις και απο τους φορολογούμενους) και ταυτόχρονα ανάρτησε  την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της ειδικής συνεδρίασης με ΠΑΛΙΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ!

Τη μεν λογοδοσία με ημερομηνία 23/6 τη δε πρόσκληση με ημερομηνία 20/6 !!!

Έτσι μας δίνει το δικαίωμα να τον χαρακτηρίσουμε και ΨΕΥΤΗ (επειδή ισχυρίζεται πως γέμισε την πόλη με αφίσσες όπου καλούσε τον κόσμο στην λογοδοσία του) αλλά και ΑΠΑΤΕΩΝΑ, επειδή παραχάραξε ανενδοίαστα την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου, που δεν είναι δική του! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ετσι είναι παληκάρια μου, όταν απουσιάζει η αντιπολίτευση, ο άλλος χορεύει όπως θέλει!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επειδή προκαλεί το σχόλιο και η τοποθέτηση σας ,θα ήθελα να ρωτήσω ,σε ποιο στάδιο κάνατε εσείς (η παράταξη την οποία αντιπροσωπεύετε) ενημέρωση και δεν το θυμάμαι ;
Ο χρήστης Alexander Ydates είπε…
Πλάκα κάνεις ή κάτι άλλο;
έχεις ενημερωθεί απο κάποιον άλλο για το τι συμβαίνει καθημερινά στο δήμο μας; Δεν έχεις διαβάσει ποτέ τα χρονικά των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, που μόνο εμείς τηρούμε και δημοσιεύουμε ύστερα απο κάθε συνεδρίαση; Ποιός άλλος ενημερώνει τους δημότες; ο δήμαρχος; το site του δήμου; η εφημερίδα του δήμου;
Απο πού μαθαίνεις αυτά που με προκατάληψη σχολιάζεις;
Δυστυχώς οι μόνες πηγές ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα του δήμου μας είναι το blog και το site των Πολιτών και ο μηνιαίος ΚΑΤΟΙΚΟΣ! Οι δυνάμεις μας είναι πενιχρές μπροστά στις δυνατότητες που έχει η δημοτική αρχή. Όμως κάτι κάνουμε... Ο Δήμαρχος θα μπορούσε με πολλούς τρόπους να ενημερώνει τους δημότες (όπως οφείλει να το κάνει) για πάρα πολλά θέματα. Αντίθετα δεν το κάνει και κρύβει κιόλας αυτά που δεν τον συμφέρουν! εκεί είναι το πρόβλημα και εκεί πρέπει να ρωτήσεις και να ελέγξεις. Το οφείλεις στον εαυτό σου και στην οικογένειά σου...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
26 Ιούνιος 2009 10:14 πμ
Αλλο ρωτησα εγω αγαπητε .

Θα το επαναλαβω.

Εσεις σε ποιο σταδιο μαζεψατε του κατοικους και τους ενημερωσατε και για να το πω εξω απο τα δοντια ,επι δημαρχιας της παραταξης του ΠΑΣΟΚ και δεν μπορω να το θυμηθώ ;

Τωρα για το τι θα κανω με την ενημερωση της οικογενειας μου ,επετρεψε μου να εχω ,εδω τουλαχιστον ,την αποκλειστικότητα .
Ο χρήστης Alexander Ydates είπε…
Ρώτα την παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Σε λάθος blog είσαι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αλέξανδρε ,ειμαι μεγαλύτερος σου...
Ο χρήστης Alexander Ydates είπε…
Δεν σε καταλαβαίνω... (υποψιάζομαι ωστόσο...)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μέσα εισαι .

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!