Εθνικό πάρκο το Δέλτα Γαλλικού, Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα



Σε εθνικό πάρκο αναγορεύτηκε η προστατευόμενη περιοχή των εκβολών των ποταμών Γαλλικού, Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα, της Αλυκής Κίτρους, της λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής.

Η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) πέντε υπουργών υπογράφτηκε ύστερα από πολυετή παραμονή στα συρτάρια κι έτσι πλέον ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα μπορεί να διατηρηθεί, να βελτιωθεί και να απαλλαχτεί από μια σειρά αυθαιρεσιών που το έχουν καταδικάσει μέχρι σήμερα σε πλήρη υποβάθμιση. 
Με την υπογραφή της ΚΥΑ δημιουργείται το θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της περιοχής και ο Φορέας Διαχείρισης αποκτά ένα ισχυρό εργαλείο για την άσκηση περιβαλλοντικής πολιτικής, που πρόκειται να συμπληρωθεί στο μέλλον και με διαχειριστικό σχέδιο. 

«Πιστεύουμε ότι η ΚΥΑ κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της περιοχής όσο και στην εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για τους κατοίκους. Παράλληλα, θα εξασφαλίσει σε σημαντικό βαθμό τη διατήρηση της βιοποικιλότητας των ειδών», δήλωσε ο πρόεδρος του Φορέα, ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, Θεμιστοκλής Κουιμτζής. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!