Ανάπηρη φοιτήτρια δεν μπορεί να δώσει εξετάσεις γιατί δεν έχει ράμπες το Πανεπιστήμιο!


Δανείζομαι την είδηση απο το ζούγκλα.gr: 

Πέντε χρόνια σπουδών, πέντε χρόνια απίστευτης ταλαιπωρίας για την 23χρονη φοιτήτρια της Σχολής «Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου» που εδρεύει στη Σύρο.

Η νεαρή, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και μετακινείται χρησιμοποιώντας αμαξίδιο, όταν εισήχθη προ πενταετίας στη σχολή προτίμησής της διαπίστωσε την πλήρη απουσία υποδομών, με αποτέλεσμα να ζητήσει την πραγματοποίηση των κατάλληλων ενεργειών.

Μετά από ένα χρόνο μάταιης αναμονής, ο πατέρας της αναγκάστηκε να αναλάβει πρωτοβουλία και πλήρωσε ένα Συριανό τεχνίτη, ώστε ο τελευταίος να τοποθετήσει τις κατάλληλες ράμπες σε δύο από τα τρία κτίρια.

Ενώ, λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια η 23χρονη κατάφερνε να δίνει εξετάσεις μόνο σε όσα μαθήματα εξετάζονταν στους ισόγειους προσβάσιμους χώρους, με πολύ καλές επιδόσεις μάλιστα, πρόσφατα για τεχνικούς λόγους κατέστη αδύνατη η πρόσβασή της στο ένα από τα δύο κτίρια στα οποία υπήρχαν ράμπες, με αποτέλεσμα να γίνει ακόμα πιο δύσκολη η ομαλή συνέχιση των φοιτητικών δραστηριοτήτων της.

Ευτυχώς, έστω και αργά, μόλις στα τέλη Μαρτίου, η Γ. Σ. των συμφοιτητών της αποφάσισε να θέσει και επίσημα τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα η νεαρή, αλλά και κάθε άνθρωπος με ιδιαίτερα προβλήματα, δε θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται ως πολίτες «δεύτερης κατηγορίας».

...και με την ευκαιρία της παραπάνω είδησης, θα ήθελα να μάθω τί γίνεται με την προσπάθεια των συμπολιτών μας, που ενεργοποιήθηκαν για δράση λύσης παρόμοιων προβλημάτων στον δήμο μας, για να "Κινούμαστε Ελεύθερα"...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!