Μένετε στη Θεσσαλονίκη; Ψωνίστε στο... Βερολίνο. Ακριβότερα τα ίδια προϊόντα στα ελληνικά σούπερ μάρκετ

Η Θεσσαλονικιά νοικοκυρά πληρώνει ακριβότερα τα ίδια προϊόντα απ' ότι η Βερολινέζα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ). Η έρευνα αφορούσε τιμοληψίες σε Σούπερ Μάρκετ της Θεσσαλονίκης και της γερμανικής πρωτεύουσας.



Η έρευνα έγινε σε σούπερ μάρκετ των ιδίων επιχειρηματικών συμφερόντων. Από τα 117 είδη που εξετάστηκαν και στις δύο χώρες, τα 99 προϊόντα βρέθηκαν ακριβότερα στην Ελλάδα, 15 μόνο φθηνότερα και 3 προϊόντα είχαν την ίδια τιμή.  Όπως σημειώνεται, εάν ένας καταναλωτής αγόραζε τα ίδια προϊόντα και στις δύο χώρες, θα τα πλήρωνε κατά 34,71% ακριβότερα στην Ελλάδα.

Κάτω, στο link, θα βρείτε τον αναλυτικό πίνακα με τις τιμές των προϊόντων σε Ελλάδα και Γερμανία όπως τις κατέγραψε στην έρευνά του το ΚΕΠΚΑ (σε pdf).

Οι τιμές των προϊόντων σε Ελλάδα- Γερμανία

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ Υδάτη, μας τρέλανες στις αναρτήσεις. Δεν προλαβαίνουμε να συγκεντρωθούμε και να σχολιάσουμε τίποτα. Για σήμερα θα έπρεπε να παίζει ακόμα πρώτο το θέμα για τα φώτα. Από Δευτέρα να έβαζες αυτό για το άσυλο που σηκώνει πολύ κουβέντα και στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αυτό με τα τρόφιμα που είναι επίσης πολύ σημαντικό. Μη τα καις έτσι, και μας στερείς τη χαρά να κουβεντιάσουμε
Φιλικά Κ. Κρικέλης
Ο χρήστης Alexander Ydates είπε…
Δεν έχω την πρόθεση να αφαιρώ την ανάγκη για συζήτηση. Ούτε θέλω να κάψω κάποιο θέμα ούτε να σας στερήσω την χαρά του σχολιασμού. Παρατηρώ τα ασχολίαστα κείμενα και υποθέτω πως δεν εμπνέουν το ενδιαφέρον. Γι αυτό αναρτώ τα επόμενα. Έχω την αγωνία να διαλέγω θέματα, μαντεύοντας κυριολεκτικά, ποιό είναι το ενδιαφέρον σας. Εάν και άλλοι συμμερίζονται την άποψή σου , αγαπητέ Κώστα, δεν έχω καμμία αντίρρηση, να αφήνω τις αναρτήσεις για περισσότερο χρόνο. Σας παρακαλώ λοιπόν, όλους, να γράψετε την επιθυμία σας. Επίσης, υπενθυμίζω για άλλη μια φορά, ότι το blog είναι διαθέσιμο και πρόθυμο να αναρτήσει, όχι μόνο τα σχόλια, αλλά και τις απόψεις σας, σε θέματα που εσείς επιλέγετε. Στείλτε mail στο ydates@gmail.com και το κείμενό σας θα δημοσιευτεί.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προσωπική μου άποψη και ίσως λανθασμένη είναι πως για να γίνει συζήτηση, πρέπει να υπάρχουν ερωτηματικά...
Διαφορετικα, μια στείρα ανάρτηση που πληροφορεί κάτι συγκεκριμένο χωρίς καποια ερώτηση αυτού που το αναρτεί, είναι σα τη τούρτα χωρίς το κερασάκι, ανεξαρτήτως του πλήθους των αναρτήσεων.

Ένας ανώνυμος Δημότης2
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνω απολητα με τον προλαλησαντα αλιώς ειναι ενα βλοκ ωραιων ειδισεων χωρις καμμια ουσια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!