Ecomobility, "Κινούμαστε Ελεύθερα" και επιπτώσεις...


Η ανταπόκριση των δημοτών μας, που μάθανε για την προσπάθεια που κάνει η ομάδα "Κινούμαστε Ελεύθερα", από την επαφή τους με το blog, ολοένα μεγαλώνει. Παίρνουμε μηνύματα ενθαρρυντικά και οφείλω να τα μεταφέρω (και θα το κάνω με χαρά) στους πρωταγωνιστές.
Η ομάδα του 6ου Γυμνασίου Σταυρούπολης, που κέρδισε το 2007-2008 το βραβείο Οικολογικής Μετακίνησης - Συνεισφορά στο Περιβάλλον και ο υπεύθυνος καθηγητής της ομάδας κ. Μ. Μαυρουδής, έχουν ήδη επηρεάσει δημιουργικά την δημοτική αρχή της Σταυρούπολης. Τό πόσο επηρέασαν, το διαβάσατε στην προηγούμενη ανάρτηση.
Έχει τεράστια σημασία η δουλειά που ανέλαβε οικειοθελώς η ομάδα "Κινούμαστε Ελεύθερα" στους Αμπελόκηπους. Κι έχει επιπτώσεις όχι μόνο στην ευχερέστερη μετακίνηση των ΑμεΑ αλλά και στη ζωή και στις συνθήκες μετακίνησης όλων μας! Επειδή, πολύ απλά, υπάρχει μεγάλη δυσχέρεια για τις μετακινήσεις. Για τους λόγους αυτούς υπάρχει μεγάλη ανάγκη ενεργοποίησης και δραστηριοποίησης και των μαθητών των σχολείων του δήμου μας. Η ευκαιρία υπάρχει και ονομάζεται Ecomobility! (www.ecomobility.org, www.ecomobility.gr). Γνωρίζουμε πως οι μαθητές των σχολειών μας επισκέπτονται τακτικά το blog μας. Τους παρακαλούμε και τους ενθαρρύνουμε να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Η βοήθειά τους θα είναι αληθινά πολύτιμη.
Άλλωστε η συμμετοχή και η προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων που αφορούν σε όλους μας, περιέχει πάντα τη χαρά της δύναμης της κοινωνικής ευθύνης και της δημιουργικής συνεργασίας! Χαρά κι ικανοποίηση απερίγραπτη!
Ecomobility και "Κινούμαστε Ελεύθερα" είναι τα χέρια που θα ελευθερώσουν πάρα πολύ κόσμο! Δείτε το βίντεο του 6ου Γυμνασίου Σταυρούπολης. Αξίζει τον κόπο...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παρακολουθω μεσα απ'το blog αυτα που συζητουν οι 'κινουμαστε ελευθερα'.
Πραγματικα ειναι πολυ σοβαρη δουλεια αυτη που κανουν.Μηπως ομως πρεπει να 'μπλεξουν' περισσοτερο κοσμο σ'αυτα που κανουν?Κι εννοω 15μελη μαθ.συμβουλια,ενωση γονεων,απλους πολιτες ενημερωνοντας με μια αφισσα ας πουμε.(συγνωμη για την εισβολη,απλα θελω να βοηθησω)
ΕΛ ΣΙΝΤ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
H ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
IIΙ. τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα μειονεκτούντα άτομα δικαιούνται μία πόλη που να αποτελεί χώρο κοινωνικοποίησής τους και όχι χώρο επιδείνωσης της κατάστασης αδυναμίας τους.
IV. Τα μειονεκτούντα άτομα δικαιούνται ειδικών μέτρων τα οποία θα τους εγγυώνται την όσο το δυνατό μεγαλύτερη ανεξαρτησία κινητικότητας μέσω προσαρμογής του δημόσιου χώρου, τεχνικών συστημάτων κυκλοφορίας και δημοσίων μέσων μεταφοράς (διαχωριστικές γραμμές, προειδοποιητικές ενδείξεις, ακουστική σήμανση, πρόσβαση με ευκολία σε λεωφορεία, τράμ και τραίνα),
V. 0 πεζός δικαιούται να έχει στην αποκλειστική του χρήση αφενός μεν αστικές ζώνες, κατά το δυνατόν εκτεταμένες, οι οποίες δεν θα αποτελούν απλώς “νησίδες πεζώv” αλλά θα εντάσσονται αρμονικά στη γενική συγκρότηση της πόλης, αφετέρου δε διασυνδεόμενες σύντομες, λογικές και ασφαλείς διαδρομές.
Eυρωπαϊκή Οδηγία
(') ΕΕ C 68 της 24.3.Ι986, σ. 29
Ομάδα Ecomobility 6ου Γυμνασίου Σταυρούπολης 2008-2009

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!