"Ναί στην πυρηνική ενέργεια στην Ελλάδα"


Θέμα χρήσης της πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα θέτει ομάδα επιστημόνων της Ακαδημίας Αθηνών. 

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η πυρηνική ενέργεια μπορεί να προσφέρει επάρκεια ηλεκτρισμού, ενεργειακή ασφάλεια και ανταγωνιστικές τιμές στην παραγωγή. 

Επιπλέον, μπορεί να συμβάλει στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου και στο χαμηλότερο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι επιστήμονες της Ακαδημίας Αθηνών θεωρούν δικαιολογημένη την ανησυχία της κοινής γνώμης για τους κινδύνους. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν στο πόρισμά τους, σήμερα η χρήση της πυρηνικής ενέργειας γίνεται με ασφάλεια και η τεχνολογία είναι πλέον ώριμη.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βλέπετε λοιπόν γιατί "ενοχλούσαν" οι ρύποι από το κάρβουνο ? .

Τώρα μας το είπαν το μυστικό !


Ήθελα όμως να ξέρω ,τα ραδιενεργά και άκρως επικίνδυνα απορρίμματα του αντιδραστήρα ,είναι λιγότερο ρυπογόνα από το κάρβουνο ?

Κι το άλλο.
Πρώτη ύλη γι' αυτό το εργοστάσιο θα αναγκαστούμε να αγοράζουμε , την στιγμή που η πατρίδα μας έχει άφθονο ορυκτό λιθάνθρακα με τον οποίο τροφοδοτούνται οι υπάρχοντες σταθμοί.

Όχι λοιπόν στην πυρηνική ενέργεια ,ναι στις ΑΠΕ (ηλιακά πάρκα ) , αν θέλουμε να μην πληρώνουμε την ηλεκτρική ενέργεια με χρυσάφι.


Ενας ανώνυμος δημότης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προσυπογράφω

Δ. Ανδρέου
Ο χρήστης Κωνσταντίνος Παπ. είπε…
Συνφωνώ με τον ανώνυμο, υπάρχουν τόσες μορφές ένέργειας, ηλιακή με φωτοβολταϊκά, αιολική απο τον αέρα, και απο το νερό με τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια , που μπορούμε να έχουμε φθηνή και οικολογική ενέργεια. Βλέπετε η Ελλαδίτσα μας είναι προικισμένη στον τομέα αυτόν, αλλά δεν έχουμε πολιτικούς προικισμένους με μυαλό.

Π.Κ.Π
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οχι άλλο κάρβουνο!!.
Πρέπει όμως να πειστούν και οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ.
Πυρηνική ενέργεια?
Ευγενικά μιλώντας ,να την βάλουν εκεί που ξέρουν,γιατί τα απόβλητα,αυτής της λογικής,δεν τα δέχονται πια ούτε στην Αφρική.
ΑΠΕ. Να μια πρόταση ,που το λιγότερο,μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας,έρευνα,τεχνογνωσία,σπουδές με προοπτική,καθαρό περιβάλλον,προοπτική ,για μια χώρα που ψάχνει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα,στο βαμβάκι και την υφαντουργεία.
Ο χρήστης paratiritis είπε…
Το θέμα των πυρηνικών εργοστασίων είχε εξεταστεί από την κοινή γνώμη εδώ και 20-30 χρόνια και η κοινή διαπίστωση ήταν πως είναι η πιο επικίνδυνη μορφή ενέργειας για την ανθρωπότητα. Ήταν σαφές, τεκμηριωμένο και είχε λήξει. Τώρα γιατί το επαναφέρουν?
Κ. Κρικέλης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι ανανεωσιμες πηγες ενεργειας μαλλον ειναι μονοδρομος.Συμφωνω με την προταση του ανωνυμου αλλα δεν μπορουμε να ενοχοποιουμε τις αντιδρασεις για το καρβουνο.Ειναι καυσιμο του 19ου αιωνα.Εγω προσωπικα διαφωνω και με το πετρελαιο το οποιο σαν πηγη ενεργειας εκτος απ'τις περιβαντολογικες επιπτωσεις που δημιουργει,δημιουργει και πολιτικες επιπτωσεις.
Ελαχιστα ομως γνωριζω για το υδρογονο.Αν καποιος εχει γνωση για το υδρογονο σαν πηγη ενεργειας ας γραψει κατι.
ΕΛ ΣΙΝΤ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
EΛ ΣΙΝΤ εχει αφιερώματα το NATIONAL GEOGRAPHIC.θα σου έδεινα τα αντίστοιχα τευχη ,γιατί δείχνεις άνθρωπο με ενδιαφέροντα και ανησυχίες,αλλα δεν σε ξέρω.Οπως καταλαβαίνεις δεν μπορώ να εμπιστευθώ τέτοια πολύτιμη γνώση σε έναν άγνωστο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν θα πρέπει να ξεφύγουμε από το να καταθέσει ο καθένας μας την άποψη του, για την χρησιμοποίηση πυρηνικής ενέργειας ,σαν μέσο παραγωγής αντίστοιχης ηλεκτρικής, ένα πραγματικά σοβαρό θέμα για ενδελεχή συζήτηση.

Θέλω βέβαια να σας ενημερώσω, ότι μετά το μεταβατικό στάδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την σκυτάλη θα πάρει η παραγωγή ενέργειας από την σύντηξη του ατόμου ,μια διαδικασία ακριβώς όμοια με αυτή που συμβαίνει στον ήλιο και μας τροφοδοτεί εδω και εκατομμύρια χρόνια με την πολύτιμη του ενέργεια .

Βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και εύχομαι να επιτρέψουν να τελεσφορήσει .


Ενας ανώνυμος δημότης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!