Αν είχαμε Δήμαρχο τυφλό...


Οι φωτογραφίες είναι απο την οδό Γεννηματά (στη διασταύρωση με Γ. Χαλκίδη) που πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανάπλασή της. Παρατηρείστε τις ειδικές ανάγλυφες πλάκες, που τοποθετήθηκαν για να "εξυπηρετήσουν" τους τυφλούς συμπολίτες μας! Σε μια απόσταση μεγάλη και σε πολύ στενό πεζοδρόμιο, ο τυφλός συμπολίτης μας κάθε 10-20 μέτρα είναι υποχρεωμένος να κάνει ένα ατέλειωτο και επικίνδυνο ζιγκ-ζαγκ! Πρέπει να αποφύγει σκαλοπάτια κατοικιών, δέντρα και κάδους απορριμάτων!

Την ασύληπτη αυτή κακοτεχνία παρέλαβε απο τον εργολάβο ο δήμος μας! Δεν την παρέλαβε ούτε ο Κρικέλης ούτε ο Γιακουμίδης ούτε η Τεκτονίδου ούτε η Γραμματικοπούλου! Ποιός χρειάζεται να κάνει αντιπολίτευση παραθέτοντας για την πληροφόρησή σας, τις ανάγκες όλων μας, και των ηλικιωμένων και των μανάδων και των τυφλών και των Αμεα;

Οι Πολίτες των Αμπελοκήπων δεν χρειάζονται ψήφους διαμαρτυρίας. Η πολιτική παρουσία τους όλα τα χρόνια της ύπαρξής τους ΠΟΤΕ δεν χαρακτηρίστηκε απο μικρότητα και ψηφοθηρία! Κι ευτυχώς έτσι συνεχίζουν και σήμερα...
Η ουσία της προβολής των κακώς κειμένων είναι απλά για να διορθωθούν και για να μη επαναληφθούν! Για να μπορούν τα Αμεα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ αλλά και κάθε γέροντας και γερόντισα, κάθε μικρομάνα με το καροτσάκι της να μη είναι υποχρεωμένοι να κατέβουν στο δρόμο ανάμεσα στ' αυτοκίνητα! Δυστυχώς τα πεζοδρόμιά μας είναι αδιάβατα και δύσχρηστα. Και δεν χρειάζονται κονδύλια για να διορθωθεί η κατάσταση.
Το μόνο που χρειάζεται είναι η απόφαση του οποιουδήποτε δήμαρχου να μας προστατέψει και να διορθώσει την κατάσταση! Σήμερα, δήμαρχος είναι ο κ. Κυρίζογλου! Σ' αυτόν λοιπόν θα τα λέμε! Όπως και στον επόμενο και στον μεθεπόμενο όταν θέλουμε να λυθούν κάποια προβλήματα! Έτσι;


Click στις φωτογραφίες για μεγένθυση

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς με την κίνηση σας αυτή ,δείχνετε σε όλους μας ,ότι δεν σας ενδιαφέρει τίποτε άλλο από την πολιτική σας τοποθέτηση. Όσοι ξέρουν καταλαβαίνουν .

Και είναι κρίμα γιατί θα μπορούσε να λειτουργήσει εντελώς διαφορετικά ο χώρος.

Πάνω απ΄΄ολα το κόμμα ,ολέ .



Ένας ανώνυμος δημότης.
Ο χρήστης Κώστας Π. είπε…
Νιώθω την ανάγκη να ξεκαθαρίσω ένα δυο πράγματα γιατί το προηγούμενο σχόλιο με πειράζει στην ουσία, αν και δεν το θεωρώ κακοπροαίρετο.
Αγαπητοί φίλοι, όπως έχω ξαναπεί το blog αυτό ανήκει σε όλους. Όχι μόνο στην Δημοτική Κίνηση "πολίτες των Αμπελοκηπων". Είναι ένας χώρος επαφής ,διαλόγου, προβληματισμού, ένας τόπος συνάντησης τέλος πάντων. Οποιεσδήποτε "φωνές" που δεν το καταλαβαίνουν αυτό είναι δεκτές, απλά γιατί είναι ακόμη νωρίς και δεν μας έχετε δώσει την ευκαιρία να αναρτήσουμε κείμενα κόντρα στην "γραμμή". (που βεβαίως δεν υπάρχει)

Τα κείμενα που αναρτώνται αντιπροσωπεύουν μόνο αυτόν που τα υπογράφει. Αν θελήσουμε να βάλουμε κάτι σαν Κίνηση, θα είναι ενυπόγραφο , όπως έχει ήδη γίνει. Αλλά και κάποιος άλλος αν θέλει να βάλει κάτι ας μας το στείλει. Κι αν δεν το βάλουμε τότε θα δικαιολογήσω απόλυτα τον παραπάνω φίλο για όντως πετυχημένη την ατάκα "Πάνω απ΄΄ολα το κόμμα ,ολέ ."

Μέχρι στιγμής οι περισσότερες αναρτήσεις έχουν γίνει από εμένα κι απ' τον Υδάτη. Έχουν γίνει επίσης αναρτήσεις από ανθρώπους που απ' όσο ξέρω δεν είναι μέλη της Κίνησης (Κρικέλης και Βασίλης Χ.)καθως και από ανώνυμο (Άγκαθο). Μια επίσης από το μέλος της Κίνησης Σταύρο Ακριτίδη για το στρατόπεδο που επίσης εκφράζει προσωπικές απόψεις.

Το λέω και θα το λέω. Όλοι έχουν δικαίωμα σ' αυτό το blog. Προσωπικά να δω ότι τείνει να γίνει "Οργανο του Κόμματος", για μένα δεν θα χει νόημα μιας και υπάρχει ήδη το site.

Τέλος θα πω, ότι σέβομαι και ευχαριστώ τον καθένα που μπαίνει εδώ μέσα, ακόμη και για να βρίσει. Θα ήθελα όμως περισσότερη συμμετοχή απ' όλους σας. Μόνο έτσι θα αποδειχθεί και εμπράκτως του λόγου μου το αληθές...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
17 Δεκέμβριος 2008 2:09 μμ

Φίλε Κώστα , ομολογώ ότι η τοποθέτηση σου είναι ξεκάθαρη και ηρεμεί το τοπίο .

Πως όμως ρε φίλε να υπάρξει περισσότερη συμμετοχή ,όταν κάποιο με διαφορετική άποψη το ξεφωνίζετε ?

Που είναι εκείνος ο φίλος με τα κεφαλαία .
Τον στείλατε .
Εμένα σήμερα και πόσοι άλλοι πιθανόν να θελανε να πουν την γνώμη τους αλλά βλέποντας αυτή την στάση κάνουν πίσω .

Δεν θα θέλατε να λειτουργήσει ο χώρος σαν σημείο συγκέντρωσης απόψεων ,διαφορετικών ή ταυτόσημων με τις δικές σας ,ώστε από αυτή την ζύμωση να βγει κάποιο αποτέλεσμα ?

Είμαι υπερβολικός ?




Ένας ανώνυμος δημότης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο "φωνάζω" εδώ και καιρό. Μην κράζετε, μην ξεφωνίζετε, μην βρίζετε ο ένας τον άλλον. Μιλήστε με επιχειρήματα.
Βέβαια όλο και κάποιος θα βρεθεί να κάνει όλα τα παραπάνω. Τα έχουμε ξαναπεί. Ε καί; Θα πρέπει όμως να είναι έτοιμος να φάει κι αυτός το κράξιμο που του αναλογεί.
Για τον φίλο με τα κεφαλαία, δεν νομίζω ότι τον εστειλε κανείς. Είμαι σίγουρος ότι εδώ γύρω είναι και μας παρακολουθεί.
Λες: "Δεν θα θέλατε να λειτουργήσει ο χώρος σαν σημείο συγκέντρωσης απόψεων ,διαφορετικών ή ταυτόσημων με τις δικές σας ,ώστε από αυτή την ζύμωση να βγει κάποιο αποτέλεσμα ?" Χαίρομαι που συμφωνούμε.
Ξέρεις που διαφωνούμε;Το να χαρακτηρίζεις κάποιον "φαιδρό", "ότι χρησιμοποιεί μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα συμπολιτών μας για να κάνει αντιπολίτευση", "παρεκτέπεται" , "διαφαίνεται μια τάση αποκλειστικότητας του θέματος" κλπ είναι λόγια τουλάχιστον υπερβολικά, τα οποία αποπροσανατολίζουν την συζήτηση και δεν προάγουν τον διάλογο που και οι δυο μας συφωνήσαμε οτι επιζητούμε. Αν ισχύουν όλοι οι χαρακτηρισμοί σου, νομίζω ότι μποροεί να το κρίνει ο καθένας μόνος του. Ας μιλήσουν επί της ουσίας όλοι οι ενδιαφερόμενοι λοιπόν

Κώστας Π. (από ξένο pc)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατι ο κεφαλαιουχος ανωνυμος και ο μικρογραμματος ανωνυμος , μου δημιουργουν τα ιδια συναισθηματα;
Γκρινιας ,απορριψης,κακοπιστιας,δυσπιστιας,καταλογισμου αντιπολιτευτικης διαθεσης,
Τελος, χωρις καμια απολυτως θετικη προταση ,περαν του να μην κανουμε αρνητικη κριτικη στον Δημαρχο.
Πες μας φιλε μου ανωνυμε κατι περισσοτερο,δειξε μας τον δρομο, του πως καποιος πετα απο πανω του ολα αυτα τα μικροκοματικα, που αφορουν την καθημερινη μας ζωη και αναδεικνυουν το ενδιαφερον για τους συνανθρωπους μας.

Με ειλικρινη αγωνια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
17 Δεκέμβριος 2008 11:46 μμ

Είναι πολύ απλό.
Όποιος έχει την μύγα ,μυγιάζεται.
Ότι δεν πάει με την κρατούσα μπαίνει σε ένα καλάθι απορριμμάτων .

Όποιος σας βαραει παλαμάκια ,είναι καλοδεχούμενος .

Για ενημέρωση, των εν αγωνιά διατελούντων ,ουδεμία σχέση έχω με τον φίλο που έγραφε με κεφάλαια η άλλως πως κεφαλαιούχο χαρακτηρισθέντα .

Πάντως κι εγώ αν σας δημιουργώ πρόβλημα ,νομίζω θα ήταν καλύτερα να σας απαλλάξω δια της παρουσίας μου ,έτσι ώστε να μπορείτε να χαίρεστε περισσότερο μεταξύ σας .

Εσείς συνεχίστε να ενδιαφέρεστε για το σύνολο ,πυροβολώντας τον δήμαρχο . ολέ

Καλημέρα.

Ένας ανώνυμος δημότης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Περιμενοντας με αγωνια τις θετικες σου προτασεις για να βρουμε το σωστο δρομο σου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ονομάζομαι Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, είμαι τυφλή
και κάτοχος σκύλου-οδηγού. Ερευνήτρια στο ΙΤΕ Ηρακλείου,
υποψήφια διδάκτωρ στην ιατρική σχολή του παν/μίου Κρήτης
και πρόεδρος της Ελληνικής Σχολής Σκύλων-Οδηγών «Λάρα».
Ζω στο Ηράκλειο Κρήτης όπου η πρόσβαση του σκύλου-οδηγού
επιτρέπεται παντού. Και στην πολιτισμένη υποτείθεται πρωτεύουσα;
Σήμερα πρωτομαγιά, θέλησα να πάω με μια φίλη για φαγητό στην
ταβέρνα «Καλοζύμη» που βρίσκεται δίπλα στο πατρικό μου, στο Χαλάνδρι.
Στην είσοδο της ταβέρνας, ο υπεύθυνος μας πληροφόρησε πως απαγορεύονται τα σκυλιά.
Απαντήσαμε ότι, έτσι κι αλλιώς θα τρώγαμε στην αυλή αφού είχε ωραία μέρα. Εκείνος,
αντέτεινε πως ο σκύλος απαγορεύεται ακόμα και στην αυλή και πρότεινε να. μας βγάλει
ένα τραπέζι στο δρόμο!
Φύγαμε και πήγαμε ακριβώς δίπλα στην ταβέρνα «Ιορδάνης».
Δυστυχώς κι εκεί, η ίδια αντιμετώπιση: ο σκύλος δεν επιτρέπονταν ούτε καν στην αυλή.
Κι ερωτώ τους φίλτατους αναγνώστες:
1. Αξίζει ένας άνθρωπος να φάει στο δρόμο, επειδή βλέπει με τα μάτια ενός σκύλου;
2. Μπορεί ο μάγειρας της εκάστοτε ταβέρνας να μαγειρέψει χωρίς τις κατσαρόλες του;
3. Εάν ήμουν φορέας της γρίπης των χοίρων και πήγαινα να φάω δίχως να πω λέξη θα ήμουν εντάξει;

Περισσότερες πληροφορίες για τους σκύλους-οδηγούς στο http://www.laraguidedogs.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!