Αν είχαμε δήμαρχο σε αναπηρικό καροτσάκι: Η απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αμπελοκήπων


Λάβαμε την παρακάτω επιστολή και την φωτογραφία που έχουμε αναρτήσει, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αμπελοκήπων σχετικά με την πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε δημόσιους χώρους.

Η απάντηση αφορά μια προηγούμενη ανάρτηση του συνδημότη μας και εκδότη της τοπικής εφημερίδας "Κάτοικος" Κώστα Κρικέλη, με τίτλο "Αν είχαμε δήμαρχο σε αναπηρικό καροτσάκι".


Ολόκληρη η επιστολή του Γραφείου Τύπου:

"Αγαπητέ κ. Κρικέλη
Σχετικά με τη δυνατότητα πρόσβασης των ΑμΕΑ στα δημοτικά κτίρια γράφετε ανακρίβειες. Ειδικότερα: το «Στέκι Νεολαίας» διαθέτει και ασανσέρ και ράμπα ΑμΕΑ και τουαλέτα ΑμΕΑ (βλέπετε φωτογραφίες που επισυνάπτονται) από την πλευρά της κυρίας εισόδου του κτιρίου της οδού Τζ. Κέννεντυ. Όλα αυτά μάλιστα κατασκευάσθηκαν από τη σημερινή διοίκηση του δήμου το 2006 και έκτοτε λειτουργούν. Επίσης τοποθετήθηκαν ειδικά ασανσέρ για ΑμΕΑ στο Δημαρχείο, στη Βιβλιοθήκη και στο Πολυϊατρείο του Δήμου από τη σημερινή διοίκηση του δήμου. Στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κων/νος Καραμανλής» υπάρχει ράμπα για είσοδο των ΑμΕΑ ώστε να παρακολουθούν τους αγώνες (ποδοσφαίρου, στίβου) από τα πλάγια του κτιρίου αριστερά. Έχουν γίνει μάλιστα με δική μας πρωτοβουλία και πρόσκληση δύο φορές Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμΕΑ.
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου υποχρεώνει όλους τους ιδιώτες και τους εργολάβους που κατασκευάζουν ιδιωτικά έργα (πολυκατοικίες) και δημόσια ή δημοτικά έργα να κατασκευάζουν, πράγμα το οποίο γίνεται, ράμπες ΑμΕΑ. Τώρα αν θέλετε να μας πείτε ότι ο δήμος είναι υπεύθυνος και πρέπει να κατασκευάσει ράμπες ΑμΕΑ στο 100% των πολυκατοικιών από συστάσεως των Αμπελοκήπων μέχρι σήμερα και στα ιδιωτικά καταστήματα, αυτό χρήζει διερεύνησης από άλλους … ειδικούς… Σε όλα τα δημόσια και δημοτικά έργα που γίνονται ή θα γίνουν στους Αμπελόκηπους προβλέπεται η δυνατότητα πρόσβασης των ΑμΕΑ. Το ζήτημα των ΑμΕΑ δεν προσφέρεται για φθηνή αντιπολίτευση, όταν μάλιστα αυτή στηρίζεται σε ανακρίβειες. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση σκόπιμες. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ. Εσείς θα αποκαταστήσετε την αλήθεια; Αναμένουμε.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ"

Σας υπενθυμίζω ότι με αφορμή την ανάρτηση "Αν είχαμε δήμαρχο σε αναπηρικό καροτσάκι" δημιουργήθηκε μια ομάδα πολιτών από φίλους του blog μας με υπογραφή "Κινούμαστε ελεύθερα". Διαβάστε εδώ τις λεπτομέρειες.



Ανανέωση 15:10
Κατόπιν του σχολίου του κ. Γιακουμίδη που αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εωτερικών, καθώς και σε σχετικό υπόμνημα της Δημοτικής Κίνησης "Πολίτες των Αμπελοκήπων", σας τα παραθέτω για να βοηθήσω τον διάλογο.
Η εγκύκλιος
Το υπόμνημα

Επίσης, αν οποιοσδήποτε είτε από τον Δήμο, είτε από Δημοτική Παράταξη, είτε από οπουδήποτε έχει να προσθέσει κάποιο έγγραφο που νομίζει ότι βοηθάει, παρακαλώ να μας το στείλει και εμείς θα το αναρτήσουμε.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αρχίστε ,λοιπόν να κολλάτε αυτοκόλλητα ,ύστερα από αυτό .

Γιατί καθυστερείτε !
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
«Το ζήτημα των ΑμΕΑ δεν προσφέρεται για φθηνή αντιπολίτευση, όταν μάλιστα αυτή στηρίζεται σε ανακρίβειες. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση σκόπιμες. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ»

Με τις φράσεις αυτές καταλήγει, το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, του δήμαρχού μας κ. Κυρίζογλου, στην απάντησή του, για το άρθρο του Κώστα Κρικέλη, «αν είχαμε δήμαρχο σε αναπηρικό καροτσάκι».
Φαντάζομαι πως ο Κρικέλης θα απαντήσει όπως αρμόζει.
Δράττομαι ωστόσο της ευκαιρίας για να παρέμβω κι εγώ στο δημόσιο διάλογο, επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και μας αφορά όλους.
1. Οι Πολίτες των Αμπελοκήπων καταθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας, υπόμνημα με το οποίο ζητήσαμε να εφαρμοστεί η Εγκύκλιος αρ. 6/ΑΠ 8303/8-2-2008/ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ με
ΘΕΜΑ: Δίκτυο προσβασιμότητας ΑμεΑ.- Αφαίρεση εμποδίων από
κοινόχρηστους χώρους που προορίζονται για την κυκλοφορία
πεζών και ΑμεΑ.
Μπορείτε να τη διαβάσετε, αξίζει τον κόπο και γι’ αυτό την επισυνάπτω μαζί και το έγγραφό μας. Αυτό έγινε πέρυσι τον Φεβρουάριο.
2. Ο δήμαρχος κ. Κυρίζογλου δεν έχει απαντήσει ακόμη! Αλλά και τι να πει; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Κι αυτό αποδεικνύεται απο την καθημερινότητα και το χάος του δήμου μας.
3. Οι πράξεις και οι παραλείψεις του κ. Δήμαρχου συνιστούν αντιπολίτευση! Προ παντός οι παραλείψεις του! Όχι ο Κρικέλης!!!
4. Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ του κ. Δήμαρχου ρίχνει τεχνηέντως το μπαλάκι αλλού. Στους ιδιώτες εργολάβους οικοδομών! Όπως καταλαβαίνετε το κόλπο δεν πιάνει! Η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών τα λέει ΟΛΑ! Ακόμη κι αυτά που ούτε καν έχει καταπιαστεί ο δήμαρχος!
5. Τέλος, ποιος νομίζει ότι είναι ο κ. Κυρίζογλου, ο πρωθυπουργός και απαντά «δια του Γραφείου Τύπου;» Καλό θα ήταν λοιπόν, να τον κατεβάσετε μια βόλτα, με το καροτσάκι στα πεζοδρόμια και τους δρόμους μας, για να καταλάβει ότι δεν γίνονται αυτά για αντιπολίτευση, αλλά απο ΑΝΑΓΚΗ!

ΓΙΩΡΓΟΣ Ε. ΓΙΑΚΟΥΜΙΔΗΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλό θα ήταν να προσπαθούσατε ένα άλλο τρόπο ,επικοινωνίας ποιο πιστικό , έτσι ώστε να φαίνεται καθαρά στον αναγνώστη ότι συμβάλετε θετικά με τις υποδείξεις σας , παρά να ασχολείστε συνεχώς αντιπολιτευτικά με τα πεπραγμένα του δημάρχου μας .

Πιστεύω δε ότι , το πως θα επικοινωνήσει η δημοτική αρχή σε ένα δημοσίευμα ,αποτελεί αποκλειστικά και μόνον δική της επιλογή .
Τώρα αν ο κ. Γιακουμίδης προσπαθώντας να διορθώσει τα διάφορα , ολισθαίνει ,αφήνεται στην κρίση του καθενός μας.

Ένας ανώνυμος δημότης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Eπιτελους αναστατωθηκατε και σιγουρα σε κατι καλο θα βγει αυτο.
Η πρωτη ανησυχια μου βρισκεται στη λογικη οτι, οποιος επισημαινει τα κακως κειμενα κανει αντιπολιτευση.
Οντως πρωτοτυπη αντιληψη για την δημοκρατια.
πιθανον να μην επιτρεπεται και η λειτουργια της αντιπολιτευσης.
Η δευτερη ανησυχια μου βρισκεται στο οτι αισθανεσθαι επαρκεις.
Κατι που σημαινει πιθανον οτι δεν εχεται τη διαθεση να δειτε μια πραγματικοτητα που πολυ απλα βιωνει καθημερινα οχι μονο ο ανθρωπος με ειδικες αναγκες ,αλλα και ο αρτιμελης, η μητερα με το καροτσακι.
Φυσικα και δεν ειστε υπευθυνοι για ολα τα ασχημα στο θεμα της προσβασης ,ειστε ομως κατεξοχην υπευθυνοι στο βαθμο που οσα παιρνουν απο το χερι σας δεν ειναι σε μια πορεια λυσης.
παραθετω προβληματα αμεσα υλοποιησιμα.
1- ραμπες προσβασιμες σε ολα τα πεζοδρομια
2- δημιουργια νεων υποδομων για προσβαση σε ολα τα πεζοδρομια .
3- ενεργειες απελευθερωσης των κατειλημενων πεζοδρομιων απο ΙΧ και καθε ειδους εμποδια
4- δημιουργια υποδομης με ασανσερ στην αερογεφυρα προς Μοναστηριου - καλο το οραμα της υπογειοποιησης αλλα μεχρι τοτε ας κανουμε κατι "μικρο".
Και μονο αν ασχοληθειτε με αυτα θα ειναι ενα τεραστιο οφελος για την πολη και τους ανθρωπους της
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από Κ. Κρικέλη
Βρέθηκα χτες με τον δήμαρχο στο Στέκι Νεολαίας. Θυμωμένος ο Λάζαρος γιατί "γαμάμε την αλήθεια" με πήγε στο ασανσέρ των Αμεα. Τον πήγα από την μεριά εισόδου και του επισήμανα ότι δεν υπάρχει κουδούνι στην εξώπορτα. Μου αντέτεινε να παει ο Αμεα από την άλλη πόρτα να ειδοποιήσει τον κυλικειατζή!!!

Τον ρώτησα πώς θα το κάνει, αφού έχει σκαλιά! Μου ανταπάντησε όχι ο ίδιος ο αμεα αλλα΄ο συνοδός του. (Ο κυλικειατζής πρότεινε να χτυπήσουν το τζαμι!!!)
Τον ρωτάω αν θέλει να έρθει ΜΟΝΟΣ του τι θα κάνει, μου ξαναείπε για συνοδό- πρέπει να έχει συνοδό!!!
Τον κάλεσα και μπήκαμε μαζί στο ασανσέρ των αμεα για να κατεβούμε το στέκι. Αφού έκλεισε η πόρτα διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε ούτε ένα κουμπί!!! Για να μη σας ζαλίζω το αμεα σε καροτσάκι θεωρείται περίπου ως πτώμα. Το ασανσέρ δεν του δίνουν τη δυνατότητα να το λειτουργήσει παρά μόνο ο κυλικειατζής ο οποίος θα στείλει πάνω το ασανσέρ και με χειρισμό του θα το κατεβάσει κάτω.

Η πολυλογία μου οφείλεται στο ότι προσπαθώ να εξηγήσω ότι οι άνθρωποι του δήμου δεν είναι ανάλγητοι, απλά έχουν άγνοια. Και όταν θέτεις όπως με το κειμενάκι μου θέματα καθημερινής δυσκολίας σε αντιμετωπίζουν με αριθμούς ασανσέρ που έχουν εγκαταστήσει! Ούτε κουβέντα για τα παρκαρισμένα στην είσοδο του δήμου, ούτε για το κεντρικό ασανσέρ του δήμου που ΔΕΝ χωράει ένα καροτσάκι γιατί δεν κλείνουν οι πόρτες

Αντί ο δήμαρχος να μας θεωρεί συμμάχους που εντοπίζουμε τα προβλήματα και όλοι μαζί θέλουμε να τα λύσουμε μας επιτίθεται μέσω επίπλων (γραφείο τύπου) με έναν τρόπο απογοητευτικό. Δεν έχουν καταλάβει το εξής απλό. Ότι ένας σε αναπηρικό αμαξίδιο έχει το ίδιο ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κινείται μόνος του παντού. Όχι με συνοδό!

(Μου επιδείχθηκε και η τουαλέτα για τα Αμεα και τους επισήμανα πως είναι λάθος γιατί δεν έχει κάγκελα δεξιά κι αριστερά. Ο δήμαρχος μου εξήγησε έναν τρόπο που μπορεί να κάτσει κάποιος στη λεκάνη- πρεπει να είναι ακροβάτης- και τον ρώτησα με αληθινό καημό: "Καλά στη Νέα Υόρκη δεν είδες τίποτα?")
Τον στεναχώρησα πάλι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κρικέλης πάλι\
Αύριο οι "Κινούμαστε ελεύθερα" έχουμε συνάντηση στις 9μμ στο στέκι Εθελοντικής εργασίας με παιδιά που έχουν αναπηρικά αμαξίδια για να συντονιστούμε
Τα λεμε αύριο λοιπόν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα ήθελα να έκανα μια παρατήρηση ,για κάθε καλοπροαίρετο αναγνώστη.

Διαβάζοντας ο καθένας μας το σχόλιο του Κρικέλι(16 Δεκέμβριος 2008 8:37 μμ) είναι δυνατό να μην το χαρακτηρίσει ,αντιπαράθεση με τον δήμαρχο μας?

Είναι δυνατόν να μην του πει κάποιος ότι έχει φύγει από το θέμα ?

Είναι δυνατόν να μη του πει κάποιος ότι κάνει εδώ και καιρό αντιπολίτευση στο δήμαρχο μας ,χρησιμοποιώντας μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα συμπολιτών μας ?

Είναι δυνατόν να μην του πει κάποιος ότι παρεκτρέπεται και εξακολουθεί να κάνει Black humor .

Είναι δυνατόν να μη του πει κάποιος ότι σε μια συζήτηση υπάρχουν κάποια μετρά μέσα στα οποία πρέπει να κινηθείς για να μην γίνεις φαιδρός ?

Είναι δυνατόν να μην του πει κάποιος ότι έντονα διαφαίνεται μια τάση αποκλειστικότητας του θέματος από τον ίδιο (κάτι που του το επεσήμανε και κάποιος άλλος δημότης ,τον όποιο απ'οτι είδα κατόπιν αποπέμψατε ) ?
Εάν θέλετε να φανούν πιστευτά αυτά που αυτοαποφασίζετε λοιπόν ,θα σας έκανα μια καλοπροαίρετη πρόταση .

Συνεδριάστε ,αναπτύξτε το θέμα ,εστιάστε τα υπαρκτά προβλήματα του ,συζητήστε δυνατότητες λύσεις του προβλήματος σε ρεαλιστική βάση ( και όχι όπως λέει ο Κρικέλης για Νέα Υόρκη) και βγάλετε ένα μανιφέστο .
Τότε μπορείτε να το μοιράσετε σε μας τους δημότες και αν θέλετε το κάνετε μ ια κοινοποίηση στην δημοτική αρχή.
Έτσι θα γίνετε πιστευτοί στον καθένα μας (πάντα κατά την άποψη μου) ότι πράγματι ενδιαφέρεστε για το σύνολο .

Μόνον αυτά για σήμερα .

ΥΓ.
Θα προτιμούσα να πατε στα παιδάκια με αναπηρικά αμαξίδια και οχι να ερθουν αυτά σε σας .
Νομίζω !


Ενας ανώνυμος δημότης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το σχόλιο του προηγούμενου έχει μια κάποια βάση αλλά και πάλι επιτίθεται προσωπικά σε επώνυμο , ανώνυμα. Αυτό μειώνει την όποια δύναμη των επιχειρημάτων του.

Αυτό που ήθελα εγώ να ρωτήσω τον κ. Κρικέλη είναι το εξής: Η απάντηση του Γραφελιου τύπου αναφέρεται σε συγκεκριμένους χώρους, μιλάεο για ασανσερ, για δημόσια και ιδιωτικά νέα κτήρια κλπ. Δηλαδη για συγκεκριμένα πράγματα. Το σχόλιο απάντηση του Κρικέλη αναφέρεται σε έναν χωρο (στέκι) και για όλα τα υπόλοιπα κουβέντα. Περιμένω μια πιο εμπεριστατωμένη απάντηση απο τον Κρικέλη για να βγαλουμε και μεις οι αδαείς τα συμπεράσματα μας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
17 Δεκέμβριος 2008 9:10 πμ

Από πότε τα επιχειρήματα ,άρχισαν να έχουν διαβάθμιση ,με το αν είναι επώνυμα η ανώνυμα ?
Γνωρίζω ότι ένα επιχείρημα, ενα χρειαζεται για να είναι παραδεκτό.Να είναι αληθινό !
Έτσι απλά .


Ενας ανώνυμος δημότης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στον φίλο που πολύ σωστά ρωτάει 17 δεκ 9.10 γιατί αναφέρομαι μόνο στο στέκι νεολαίας... Φίλε μου στο κείμενό μου (δήμαρχος σε αναπηρικό καροτσάκι) γράφω πως στο ΚΕΠ (που έχει ράμπα) στη βιβλιοθήκη, στο ωδείο θα μπει με καρότσάκι- Το ΚΕΠ και το ωδείο έγιναν επί Σταματουλάκη γι' αυτό και δεν τα αναφέρει η απάντηση. Το πολυιατρείο δεν το ανέφερα γιατί δεν ήξερα τι υπάρχει. Αυτό που μπορεί να πει ο δήμος ότι τον αδίκησα είναι το Καραμανλής όπου υπήρχε κάποτε είσοδος Αμεα, την κλείσανε, έμεινα τα σκαλιά της κύριας εισόδου και τώρα μαθαίνω μαζί σας ότι έγινε-άνοιξε? ξανά η ράμπα.
(Στη δημοτική επιχείρηση, στην αστυνομία, στις εκκλησίες που δεν μπορεί να μπει κάποιος είναι θέμα για όλους μας να πιέσουμε την κοινωνία, την εκκλησία, την αστυνομία- όχι για αντιπολίτευση)
Αυτό που θέλω να τονίσω φίλε μου είναι το ουσιώδες που περιγράφω στο στέκι νεολαίας. ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ. Σε έναν αγώνα στο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, αν πάει κάποιος μόνος του με αμαξίδιο δεν είναι σίγουρο ότι θα μπει αν δεν ενημερωθούν πολλοί για να ξεκλειδώσουν κλπ. Στη δημοτική βιβλιοθήκη ΔΕΝ υπάρχει τρόπος να μπεις ούτε να ειδοποιήσεις τους βιβλιοθηκονόμους, ενώ υπάρχει ασανσέρ. Το κεντρικό ασανσέρ του δήμου με την συντήρηση άλλαξε πόρτες και δεν κλείνουν όταν μπαίνει μέσα ένα καροτσάκι. Τα πεζοδρόμια στη Φιλιππουπόλεως που αναφέρω δεν τα περιλαμβάνουν κι αυτά στην απάντησή τους.
Το θέμα είναι σύνθετο και πρέπει ο δήμαρχος να μας έχει δίπλα του. Δεν θα βάλω για δήμαρχος, οπότε δεν έχω λόγο για αντιπολίτευση, "έκαψα" την αποκλειστικότητα του ΚΑΤΟΙΚΟΥ με την προδημοσίευση στο μπλογκ, και δεν θα ρθουν τα παιδιά με αμαξίδια σε μας εμείς θα πάμε εκεί που μας κάλεσαν
(Η τουαλέτες της Νέας Υόρκης για ΑΜΕΑ απλά έχουν δεξιά κι αριστερά κάγκελα για να μπορεί να πιάνεται ο αμεα και να αφήνει το καροτσάκι για να κάτσει στη λεκάνη- δεν είναι τίποτα φοβερό για να το απορρίπτουμε
Κ. Κρικέλης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στον φίλο ανώνυμο δημότη

Για μς που παρακαλουθούμε απεξω έχει σημασία η υπογραφή του σχολίου. Εσύ ας πούμε μπορεί να είσαι το γραφείο τύπου η ο δήμαρχος. Γιατί να μην ξέρουμε και μεις; Αποτι βλεπω πάει να γίνει ενας σοβαρος διαλογος με εγκυκλιους, δελτια τυπου, ανακοινωσεις κλπ. Ακόμη και ανωνυμα σχολια αν ειναι καλοπροαιρετα μπορουν να βοηθησουν. Νομιζω οτι είμαι καλοπροαίρετος αλλά ενω σε πολλά απ' αυτά που λες συμφωνω (πχ στην προκύρηξη) σε άλλα διαφωνω και νομίζω οτι υπερβάλλεις. Εσεις όλοι μπορει να γνωριζεστε προσωπικά και να υπάρχει ένα παρελθον σ' αυτή την ιστορία εγω ομως σαν παρατηρητης δεν βλέπω τάση για μονοπόλιο του θεματος.

Τα σχολια μου ειναι καλοπροαιρετα και προσπαθω να συνεισφέρω όσο μπορω στον διαλογο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δηλαδή αν κάποιος ,κάνει ένα σχόλιο που δεν συμβαδίζει με την άποψη του σχολιαστή ,πρέπει να είναι οπωσδήποτε κάποιος από το Δήμο ?

Δεν μπορώ να το καταλάβω .

Για να σας διώξω τις ανησυχίες ,δεν προέρχομαι από εκείνο το μετερίζι, απλά είμαι ένας δημότης που θέλω κι δεν μπορεί κάνεις πιστεύω να μου επιβάλει , να έχω την ανωνυμία μου .

Αλλά ας κάνω ένα ερώτημα .
Τι θα αλλάξει αν βάλω ένα κάποιο όνομα ?
Θα σας γίνουν ποιο πιστευτά τα γραφόμενα μου ?
Ο διάλογος δεν ειναι το ζητούμενο ?

Ενας ανώνυμος δημότης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια διόρθωση .

"...μπορεί κάνεις πιστεύω να μου επιβάλει , να μην έχω την ανωνυμία μου ."


Ενας ανώνυμος δημότης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν νομιζω οτι ειναι αναγκαιο να ειναι ενυπογραφα τα αρθρα.απλα βαλτε κανενα ψευδωνυμο ρε παιδια για να απανταμε σε συγκεκριμενα σχολια.
Τωρα αν εγω διαφωνω με καποιον ανωνυμε δημοτη επετρεψε μου να το εκφρασω οπως αλλωστε κανεις και συ.Μη προσπαθεις να μου δημιουργησεις φοβιες οτι αν διαφωνησω μαζι σου θα σε διωξω απ'το blog.
ΕΛ ΣΙΝΤ.
Ο χρήστης Alexander Ydates είπε…
Συμφωνώ με τον ΕΛ ΣΙΝΤ. Δυσκολεύομαι πάρα πολύ να κατανοήσω ποιός ανώνυμος λέει τι. Γι αυτό παρακαλώ βάλτε ενα ψευδώνυμο. π.χ. ανώνυμος Α, ανώνυμος Β, ανώνυμος Γ. Αυτό θα διευκολύνει τον διάλογο και την ουσία του. Κι έτσι θα ξέρουμε σε ποιόν απευθυνόμαστε.
Όσο για το τελευταίο σκέλος ας ξαναγράψω, με κάθε έμφαση και όσο μπορώ ξεκάθαρα: ΕΔΩ ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ! Ούτε λογοκρισία κάνουμε ούτε απαγορεύουμε! Και προ παντός δεν κάνουμε ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έγινε χθες η συνάντηση στο χώρο της Εθελοντικής εργασίας, όπου κληθήκαμε για να συζητήσουμε τις δράσεις μας για την προσπελασιμότητα. Έγινε μια καλή κουβέντα, συμφωνήσαμε να οργανώσουμε καλύτερα το χάπενιγκ με την πορεία αμαξιδίων και παιδικων καροτσιών κατά τα τέλη Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου, ενώ ορίσαμε νέα συνάντηση στις 13 Ιανουαρίου στο στέκι της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ. Υπήρξε και μια πολύ καλή ιδέα να κυκλοφορήσει ένας καταλογος με καταστήματα της περιοχής, όπου με διεθνείς σημάνσεις θα φαίνεται τι είδους πρόσβαση υπάρχει. Αν δηλαδή μπορεί κάποιος να πάει μόνος του, με συνοδό, και αν υπάρχει πρόσβαση στην τουαλέτα. Επίσης να εντοπισουμε τους συμπολίτες μας που κινούνται με αμαξίδια και να παρουμε τα τηλέφωνά τους για να είμαστε σε επαφή. Μέλος της εθελοντικής είπε και τη φράση της ημέρας ότι φταίνε και οι΄ανάπηροι γιατί "όταν στην υπόλοιπη Έυρωπη οι κινητικά ανάπηροι δικδικούσαν προσβάσιμες πόλεις, οι αντίστοιχοι έλληνες διεκδικούσαν αφορολόγητες Μερσεντές". "Αυτή είναι Ελλάδα" που θα λεγε και ο ΣΙμήτης. Στο μεσοδιάστημα αναλάβαμε να κολλάμε αυτοκόλλητα και αφισούλες σε μη προσβάσιμα δημόσια κτίρια
Κ. Κρικέλης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πήγα σήμερα στη βιβλιοθήκη του δήμου όπου ξέρω ότι υπάρχει ασανσέρ αμεα. Ρωτώ τη φίλη μου βιβλιοθηκονόμο. "¨ηρθα με καροτσάκι και είμαι έξω. Πως μπορώ να μπω?" Μου απάντησε ότι υπάρχει κουδούνι στην είσοδο της αυλής επί της Φιλιππουπόλεως. Λέω πως μπορεί να το ξέρει αυτό κάποιος με καροτσάκι που έρχεται από την κεντρική είσοδο. Μου λέει κουνώντας το κεφάλι "Δεν μπορεί α το ξέρει" Και καταλήξαμε πως ΜΙΑ πινακιδα στην είσοδο που παραπέμπει στην άλλη πλευρά και άλλη ΜΙΑ δίπλα στο κουδούνι της άλλης πόρτας θα έκανε το ασανσέρ φιλικό προς τον χρήστη.
ΔΥΟ πινακίδες. Μπορούν να μπουν, ξέρω ότι ο δήμαρχος θα τις βάλει αμέσως μόλις το μάθει και θα έχουμε κάνει σαν κοινωνία ένα μικρό αλλά σημαντικό βηματάκι μπροστά.Ας κάνουμε ο καθένας τη μικρή μας αυτοψία και ας βοηθήσουμε με τις επισημάνσεις μας το έργο της δημοτικής αρχής
Κώστας Κρικέλης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!