Σύντομο ανέκδοτο:Ο Δήμος Αμπελοκήπων στο διαδίκτυο!


Καθώς τριγύριζα στο site του Δήμου Αμπελοκήπων (αρκετά καλαίσθητο, οφείλω να ομολογήσω) έψαξα να βρω κάτι πραγματικά χρηστικό για τον πολίτη. Μια αληθινή πληροφορία που θα με βοηθήσει να αποφύγω την επίσκεψη στο Δημαρχείο. Ας πούμε τι δικαιολογητικά χρειάζομαι, για να βγάλω μια βεβαίωση Μονίμου Κατοικίας. 'Η μια πληροφορία που θα με ενημέρωνε για αυτά που συμβαίνουν στο Δήμο. Μάταια... Κάτι λίγες πληροφορίες για κάποια δικαιολογητικα και η συνολική εικόνα, με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το site είναι μισοάδειο, με φτωχό περιεχόμενο, δίνει την αίσθηση ότι υπάρχει μόνο για να υπάρχει, ότι φτιάχτηκε από υποχρέωση, για να διαφημίσει λίγο τις δραστηριότητες του Δήμου. Το τελευταίο Δελτίο Τύπου είναι από τον Απρίλη του 2008 , η τελευταία εκδήλωση από τον Αύγουστο του 2008 και πάει λέγοντας. Μοιραία άρχισα να ψάχνω τα site των άλλων γειτονικών μας δήμων. Και βρήκα ...λαβράκια! Ακούστε λοιπόν:
Στο site του Δήμου Ευόσμου:
Ενημέρωση για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που πραγματοποιούνται στο Δήμο.
Προκυρήξεις-Διακυρήξεις για Προμήθειες Υλικών, Προσλήψεις, Κατασκευές έργων, Αναθέσεις μελετών κλπ.
Ειδικό τμήμα "Εξυπηρέτησης Πολίτη" , χωρισμένο σε κατηγορίες με αναρτημένες και διαθέσιμες προς κατέβασμα αιτήσεις και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά κατά περίπτωση.
Επίσης παρέχονται υπηρεσίες ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης για αιτήματα Δημοτολόγιου, Μητρώου Αρένων κλπ(χρειάζεται registration).

Στο site του Δήμου Σταυρούπολης: Αντιγράφω απ' το site του
Αιτήματα / Καταγγελίες Πολιτών :Ο δημότης έχει την δυνατότητα να υποβάλλει αιτήματα ή προτάσεις προς το Δήμο, αλλά και καταγγελίες που αφορούν παραλήψεις και λανθασμένες ενέργειες του Δήμου.
Αιτήσεις Πιστοποιητικών :Ο δημότης έχει την δυνατότητα να υποβάλλει αίτηση για κάποιο πιστοποιητικό και να μπορεί να δει οποιαδήποτε στιγμή σε τι κατάσταση βρίσκεται το αίτημά του. Παρέχετε επίσης η δυνατότητα να επιλέξει τον τόπο και τον τρόπο παραλαβής που επιθυμεί. Χρειάζεται ηλεκτρονική εγγραφή και θα πρέπει να προσέλθει στο Δήμο έτσι ώστε να του αποδοθεί το δικαίωμα χρήσης. (μόνο την πρώτη φορά)
Πληρωμή Προστίμων Κ.Ο.Κ. :Ο δημότης έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις πληρωμές των κλήσεων προστίμων ΚΟΚ που έχει από την Δημοτική Αστυνομία προς το Δήμο μέσω Web Banking.
Πληρωμή Δημοτικού Φόρου :Ο δημότης έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις πληρωμές του Δημοτικού Φόρου προς το Δήμο μέσω Web Banking.
Αποφάσεις :Ο δημότης έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί όποτε επιθυμεί για τις αποφάσεις που έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου για θέματα που αφορούν την περιοχή του.

Ο Δήμος Πολίχνης (e-Υπηρεσίες) και ο Δήμος Ελευθερίου-Κορδελιού (E-government ) παρέχουν όλα τα παραπάνω. Ο Δήμος Νεάπολης προκύρηξε έργο με τίτλο "ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ” .
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπέγραψε στις 21/11/08 Σύμβαση για το "Πληροφοριακό Σύστημα Εξυπηρέτησης του Πολίτη". Βασικός στόχος είναι η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, όσον αφορά την πληροφόρηση και τις συναλλαγές τους με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με ταυτόχρονη μείωση της φυσικής παρουσίας τους στα καταστήματα εξυπηρέτησης του κοινού. Μέχρι και εισιτήρια για τις εκδηλώσεις του Δήμου θα κλείνεις (Δέστε όλες τις λειτουργίες εδώ. Εγώ κόντεψα να μετακομίσω!)
Ο Δήμος Καλαμαριάς είναι ο πιο προχωρημένος. Εκτός από όλα τα παραπάνω έχει και ειδική σελίδα με βίντεο για να εκπαιδεύσει τους δημότες να τα χρησιμοποιούν.

Αν μιλήσουμε για Δήμους στην Ευρώπη ...ας το αφήσω καλύτερα. Με σύνθημα "Το μέλλον του Internet είναι τοπικό και όχι παγκόσμιο" δημιουργούνται ψηφιακές εκδόσεις των πόλεων, Ψηφιακές Πόλεις, με στόχους :
  • Παροχή Πληροφοριών για την πραγματική πόλη που αναπαριστά η ψηφιακή έκδοσή της.
  • Πληροφόρηση των πολιτών πάνω στα δικαιώματά τους.
  • Υποστήριξη των πολιτών και των κοινωνικών οργανώσεων που θέλουν να προσφέρουν πληροφορίες μέσω του Διαδικτύου.
  • Αύξηση της συμμετοχής των πολιτών σε θέματα που αφορούν την πόλη τους ή την κοινότητά τους.
  • Παρακίνηση για δημόσιο διάλογο ανάμεσα στους πολίτες.
  • Προώθηση της κοινωνικής συνοχής.
  • Γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των πολιτών και των πολιτικών.
  • Εξοικείωση των πολιτών με τις Νέες Τεχνολογίες.
  • Οικονομική ανάπτυξη.
  • Δημιουργία επαφών με άλλα διεθνή δίκτυα.
  • Δημιουργία ενός πρώτου πειραματικού σταδίου Ψηφιακής Δημοκρατίας.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν είναι ούτε τεχνολογικά, ούτε οικονομικά αλλά -δεν θα το πιστέψετε- ηθικά! Μεχρι που μπορεί να φτάσει μια τέτοιου είδους δημοκρατία; Μεγάλη συζήτηση...
Εγώ θα πω ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους θεσμούς. Την αμεσότητα όμως που δίνεται από το Internet μπορούμε να την αξιοποιήσουμε. Η ζωή μου θα γίνει πιο εύκολη και δεν θα χρειάζεται να τρέχω κάθε κάθε τόσο στον Δήμο ή θα μπορώ να ενημερώνομαι για την γειτονιά μου. Θα προτιμούσα να μην είμαι παθητικός δέκτης αλλά ενεργός πολίτης , που εκμεταλλευόμενος το μέσο να μπορώ να μπαίνω πιό βαθιά στις εξελίξεις, να μπορώ να συμμετέχω.

Μήπως αυτό είναι τελικά που φοβίζει;

Ας μείνουμε στα δικά μας. Να φτιάξει λοιπόν ο Δήμας μας το site του και μετά τα ξανασυζητάμε.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κώστα Π. Πολύ καλή η δουλειά που έκανες. Μου δίνεις την άδεια να τη χρησιμοποιήσω στο δημοτικό συμβούλιο;
Το ζητώ επειδή επανειλλημένα, στο παρελθόν, έχω θέσει το "πρόβλημα" του προβληματικού site, αλλά δεν έχω εισακουστεί... Ο δήμαρχος ισχυρίζεται ότι έχει το καλύτερο site με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα...
Ευχαριστώ.

Γ.Ε. Γιακουμίδης
Ο χρήστης Κώστας Π. είπε…
Παρακαλώ ...ελεύθερα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ευχαριστώ, θα πάρω (που λένε)...

Γ.Ε. Γιακουμίδης
Ο χρήστης paratiritis είπε…
Θα αλλάξετε και βέρες?
ΚΚΚλαν
Ο χρήστης Alexander Ydates είπε…
Πάτε στην ιστοσελίδα του δήμου μας. Άλλαξαν τις ειδήσεις με πιο επίκαιρες! Φαίνεται πως διάβασε ο δήμαρχος το post...
ΣΗΜ: Πάλι καλά που το διαβάζει (λέω τώρα...)
Ο χρήστης Κώστας Π. είπε…
Διαβάστε εδώ τις επισκεψιμότητες των site των δήμων
http://taxalia.blogspot.com/2008/11/blog-post_3513.html
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ , ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ.

ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΑΠΑΝΟΥΣΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ :
α)ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΣ .
β)ΤΙ ΟΦΕΛΟΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ,ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ?


ΘΕΛΩ ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΡΙΓΚΑΤΗ.
Ο χρήστης Κώστας Π. είπε…
Κατ' αρχάς συγνώμμη για την καθυστέρηση στην απάντηση, λόγοι ανωτέρας βίας.

1. Αν το ποσό που ξοδεύονταν θα ήταν ανάλογο με τις υπηρεσίες που θα παρείχε το site, προσωπικά θα επικροτούσα τον Δήμαρχο και θα ήμουν και ευχαριστημένος που μιά καλοπροαίρετη και βάσιμη κριτική μου έπιασε τόπο. Τι εννοώ λέγοντας ανάλογο ποσό: Αν θέλω το site μου να 'εχει 5 ας πούμε συγκεκριμένες λειτουργίες η τιμή που θα πρέπει να πληρώσω είναι λίγο πολύ συγκεκριμένη στην αγορά. Αν πληρώσω λοιπόν αυτή την τιμή έχω κάνει κάτι πετυχημένο. Κι αν όμως οι 5 αυτές λειτουργίες δεν φτάνουν ή υπολείπονται των υπολοίπων και πρέπει να "αγοράσω" 50; Εδώ είναι θέμα πολιτικής απόφασης όπως και όλος ο προυπολογισμός του Δήμου. Στο χέρι του κάθε δημάρχου είναι να αποφασίσει. Αν βγει λοιπόν ο Δήμαρχος και πει "Παιδιά ναι μεν το site μας είναι λίγο χάλια αλλά δεν έχουμε λεφτά να δαπανήσουμε γιατί έχουμε άλλες προτεραιότητες τις εξής: α, β, γ, δ κλπ." Μαγκιά του και δικαίωμα μας να τον κρίνουμε. Αλλά να μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες είναι κάτι που δεν πιάνει πια. Ευτυχώς (ή δυστυχώς για μερικούς-και δεν υποννοώ τίποτα!) οι εποχές του Μαυρογιαλούρου πέρασαν.
2. Τα οφέλη νομίζω τα καταγράφει το ποστ. Επιγραμματικά. α)Λιγότερες επισκέψεις από Δημότες στο Δημαρχείο (αποσυμφόρηση, ταχύτητα, αμεσότητα κλπ)
β) Ενημέρωση για την γειτονιά μας, για τις αποφάσεις, για κάθε τι του Δήμου (ακόμη και τα Φαρμακεία ας πούμε)
γ)Συμμετοχή των Πολιτών με ερωτήματα, με προτάσεις τους με..με..
Θα μου πεις τώρα ποιούς αφορούν όλα αυτά; Μόνο το 10% που έχουν Ιντερνετ; Είναι λίγοι, δεν αξίζει τον κόπο κλπ
Και τα ΑΜΕΑ λίγοι είναι.Και οι άνεργοι 10% είναι. Και οι γονείς παιδιών στο καρότσι μειοψηφία είναι.
Και στο φινάλε για μένα ο κάθε Δήμος πρέπει να τραβάει μπροστά, να παίρνει τους πολίτες απ' το χέρι και να τους οδηγεί σε πρόοδο και να μην είναι ένας παππούς καθισμένος σε καναπέ, να περιμένει πότε θα πεθάνει...

Ελπίζω να σε κάλυψα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ , ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ.

ΔΕΝ ΣΟΥ ΡΩΤΗΣΑ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ,ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΑΜΕ ΑΝ ΔΙΝΑΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΒΕΡΝΙΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΑΛΙΣΜΑ ΤΟΥΣ .

ΤΩΡΑ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΣΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ,ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ "ΣΟΦΟΤΕΡΟ ΤΟ ΣΙΓΑΝ" .

ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ Μ'ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ .
ΝΟΜΙΖΩ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ?
ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ .
Ο χρήστης Κώστας Π. είπε…
Αν και νομίζω ότι έχω καλύψει το θέμα -στα πλαίσια που μας δίνονται από ένα απλό σχόλιο σε ένα μπλογκ- θα συνεχίσω:

"ΔΕΝ ΣΟΥ ΡΩΤΗΣΑ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο
ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ,ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΑΜΕ ΑΝ ΔΙΝΑΜΕ
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ."

Σήμερα μπορεί ελάχιστα. Αύριο όμως; ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ.
ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Με λίγα λόγια θα δημιουργήσει ΥΠΟΔΟΜΕΣ, αυτό που λείπει δηλαδή σαν λογική όχι μόνο στον Δήμο μας αλλά γενικότερα. Και μετά τρέχουμε σαν φτωχοί συγγενείς. Δηλαδή όλοι οι Δήμοι στον
κόσμο που το κάνουν χαζοί είναι; Ξαναλέω: Ο Δήμος πρέπει να κοιτάει μπροστά, να τραβάει το κάρο...

"ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ
ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΒΕΡΝΙΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΑΛΙΣΜΑ ΤΟΥΣ ."

Αν στο 2008 στην 2η πόλη της Ελλάδας της Ε.Ε, υπάρχει "ξυπόλητος" Δήμος τότε κάτι γίνεται λάθος !
Το σίγουρο είναι ότι αυτό το λάθος δεν το κάνουμε εμείς, αλλά οι Διοικούντες. Το παραπάνω σχόλιο νομίζω ότι δικαιώνει τις θέσεις των Πολιτών ότι οι Αμπελόκηποι είναι ένας φτωχός συγγενής.Να που μας προέκυψε και ξυπόλητος!

ΤΩΡΑ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΣΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ,ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ "ΣΟΦΟΤΕΡΟ ΤΟ ΣΙΓΑΝ" .

Δεν υπονόησα πουθενά κάτι τέτοια και sorry κιόλας αν δόθηκε αυτή η εντύπωση. Είμαι σίγουρος ότι και μέσα στον Δήμο, και απλοί δημότες και ο Δήμαρχος ακόμα, θα έχουν εντοπίσει το πρόβλημα. Το σίγουρο είναι ότι το site έίναι προβληματικό. Και το παραπάνω σχόλιο νομίζω ότι δικαιώνει το πόστ μου.

ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ Μ'ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΦΗΝΕΙΣ
ΝΑ ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ
ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ .
ΝΟΜΙΖΩ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ?

Παραπέμπω στην πρόσφατη ανάρτηση του Υδάτη http://polites-ampelokipon.blogspot.com/2008/11/blog-post_4429.html
και στα χρονικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ως περισσότερο ειδικοί από μένα, νομίζω ότι απαντούν.

Έτσι κι αλλιώς, thanks για το ενδιαφέρον.

ΥΓ: Βάλτε και κάνα όνομα (έστω και ψευδώνυμο) να ξέρουμε σε ποιόν μιλάμε!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΒΕΒΑΙΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

ΑΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΡΝΙΚΙ ΕΤΣΙ ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ .
ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ,ΚΑΗΚΑΜΕ(ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΙΛΩ) .

ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ,ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΚΡΑΙΑ .

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΡΙΣΤΑ , ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ,ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ,ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ .
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ,ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ,ΑΝ ΤΟ ΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ,ΘΑ ΒΡΩ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ,ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ .
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙ'ΟΛΑΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ .
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΛΛΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ,ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ .
ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΒΕΡΝΙΚΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ .

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ .
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ, ΑΣ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ , ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΑΣ .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απαιτώ παρέμβαση του ΚΚΚλαν εδώ και τώρα. Ή έστω των UN.
Ο χρήστης paratiritis είπε…
Τα UN δεν μπορούν να σας απαντήσουν, παρακαλώ καλέστε αργότερ


Σκυμμένος πάνω από έναν οικιακό πυρηνικό αντιδραστήρα έλαβα το SOS και τα παράτησα όλα στη μέση γιατί σκοπός μου είναι να καταπολεμώ το έγκλημα όποτε μου ζητηθεί. Μ-περδεύτηκα για το ποιος είναι ο κακός, ποιος είναι ο παπουτσωμένος δήμος και ποιος ο ξεπαπούτσωτος, ποιος έχει το βερνίκι και ποιος το παπούτσι... O καθένας έχει τα δίκια του. Μπορεί σήμερα όσοι χρησιμοποιούν Ιντερνετ να είναι 10% αλλά σε 5 χρόνια να είναι 45%...
Από την άλλη βρακί δεν έχει ο κώλος μας λουλούδια θέλει ο πουπουκος μας... Κι όμως τίποτα δε μας χαλάει να κάνει ο δήμος κοινωνική πολιτική και ταυτόχρονα να εξυπηρετεί μέσω Ίντερνετ.
Επειδή λοιπόν και ο Κώστας Π. έχει δίκιο αλλά και ο κεφαλαιογράφος, θα πάρω το μέρος του εαυτού μου και θα τελέσω μια σεμνή τελετή προς το πρόσωπό μου.
Βενσερέμος αντίχριστοι
ΚΚΚλαν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάποτε ήταν ενας Κλαν που μετά έγινε αρθογράφος και μετά Διπλωμάτης. Άντε και υπουργός Υγείας...


ΓΧ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!