Ένα δέντρο για το μέλλον


Δεν συνηθίζουμε να διαφημίζουμε τις πολυποίκιλες δραστηριότητες της Νομαρχίας και ειδικότερα του μοναδικού της άρχοντα. Πως θα μπορούσαμε άλλωστε, μιας και αυτές εκτείνονται σε τέτοιο εύρος που ακόμα και μεγάλοι ρεπόρτερ αδυνατούν. Τι να πρωτοαναφέρω; Τραγουδιστής; Ποδοσφαιριστής; Ζαχαροπλάστης; Κτηματομεσίτης; Ιεροψάλτης; Μηχανόβιος; Ηθοποιός; Πανελίστας; Ηχολήπτης (τώρα τελευταία), είναι μόνο μερικές πτυχές του αστείρευτου ταλέντου του.
Όμως αυτή η είδηση διαφέρει λίγο και αξίζει αναφοράς. Έτσι λοιπόν την Κυριακή 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και φέτος μια μεγάλη αναδάσωση στην περιοχή της Ασσήρου, στις 8:30 το πρωί, σε έκταση 100 στρεμμάτων με πρωτοβουλία πολλών φορέων της πόλης όπως του Ράδιο Θεσσαλονίκη, της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης , της ΕΡΤ3, της εφ. Αγγελιοφόρου και της εφ.Μακεδονίας. Οι εκτάσεις αυτές είχαν καεί το περασμένο καλοκαίρι του 2007 από την μεγάλη πυρκαγιά που είχε πλήξει την ευρύτερη περιοχή της Ασσηρου (δήμους Ασσηρου, Βερτίσκου και Λαχανά ). Η φωτιά της Ασσήρου κατέκαψε 25.000 στρέμματα μικτής βλάστησης αφήνοντας πίσω της αποκαΐδια και στάχτες . Σε συνέχεια λοιπόν της περσινής αναδάσωσης , γίνεται μια προσπάθεια να καλυφτούν και να αναπληρωθούν οι καμένες εκτάσεις του καλοκαιριού με δέντρα…..Πέρσυ ήταν εκατό στρέμματα και φέτος ….στόχος είναι τα επόμενα εκατό.. Η αναδάσωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Δασών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Nαι! Μπράβο!
Πολύ καλή κίνηση για την Άσσηρο που είναι φτηνά τα οικόπεδα. Για την αναδάσωση του Σέιχ - Σου,έψαχνα κανένα χρόνο τηλεφωνικά κι άκρη δε βρήκα. Μάλιστα τους άφησα και τα στοιχεία μου να με ειδοποιήσουν όταν χρειαστεί. Ακόμα δε χρειάστηκε.

Χ.Φ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!